Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rosszul kellene éreznem magam...

Rosszul kellene éreznem magam amiatt, hogy megkértük a barátom húgát, költözzön el? (28n)

Figyelt kérdés
A lakás, ahol lakunk, a barátomé. Eddig hárman laktunk benne (másfél szobás) már egy éve, de már nagyon nehéz volt az együttélés. A barátom húgának nemrég ért véget a kapcsolata, a barátjához nem tud költözni. A mindennapok során sok súrlódás volt (pl. fürdőhasználat, stb.), teljesen más az életritmusa, mint a miénk, megkértem a barátomat, hogy kérje meg a húgát, költözzön el, mert én már nem tudok így élni és vagy én megyek vagy ő. A barátom is már úgy volt vele, hogy már jobb lenne nekünk ketten. Három hete kértük meg őt, de azóta is csak duzzog, hogy mért nem maradhat. Azt kérdezi, Miért zavarjuk őt? Nem érti meg, hogy mi már ketten akarunk élni. Amikor odaköltöztem a barátomhoz, a húga már ott lakott, a barátom megengedte neki, átmenetileg. Most akkor tényleg gonosz vagyok hogy kitúrtam?Amúgy van saját lakásom, de a barátom kérte egy éve, hogy költözzek hozzá és én mentem. A lakásomban most az én húgom lakik.
2014. febr. 22. 17:01
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
65%

akkor viszont ... én rosszul érezném magam ilyen helyzetben, csalódott lennék. Ha felajánlottad a lakást , és a csajnak nem kellett, de a puffogásával mérgezi az életeteket, és rátok telepszik, az gáz.

A barátodnak kellett volna meghúznia a határokat, illetve kellene. Mert lehet ő sem tudta előre, hogy így alakul majd.

Hogy ezek után mit lép, pedig nagyon tanulságos lehet. Ha a sarkára áll és megmondja a frankót, leveszi rólad ezt a terhet, akkor korrekt pasas. Ha nem, én nem igazán tudnék benne hinni a továbbiakban.

2014. febr. 22. 18:23
 22/34 anonim ***** válasza:
40%

Nálunk is pont ez a felállás,annyi a különbség,hogy a vőlegényemnek az öccse lakik velünk,és nekünk már van egy 1 éves lányunk is.Így élünk már 3 éve.De soha nem kérném arra a párom,hogy dobja ki az öccsét!Persze,nálunk is vannak súrlódások,hol nincsenek?De attól még nem teheti ki a tesóját,a saját házából az utcára.

Ez azért gonosz dolog volt tőled!!Pedig én aztán igazán átérzem a helyzetedet!

2014. febr. 22. 18:24
 23/34 anonim ***** válasza:
83%
20-as vagyok, még annyi, hogy a közvetlen ismerőseim körében volt hasonló példa. Egy ismerősöm húga összeveszett a szülőkkel, ezért a testvéréhez költözött. Rövid időn belül annyira elviselhetetlenné vált ott a hugica, hogy nem bírták tovább és elküldték. Tehát nem feltétlenül mindig a tesó a sajnálni való ártatlan bárányka, nem ismerjük a teljes helyzetet, én nem ítélném el kapásból a kérdezőt.
2014. febr. 22. 18:25
 24/34 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, most attól mert neked megfelel egy ilyen felállás, neked belefér, másnak lehet hogy nem. Ettől szerintem senki nem lesz gonosz. Ha nincs más megoldás mint így együtt élni az kellemetlen, de vállalható. De ennek a húgnak lett volna, mégsem élt vele.

Most emiatt, miért a kérdező a hibás? Mert igényt érez arra, hogy a barátjával normális életet kezdjenek élni kettesben? Nem mindenki bírja a kolesz feelinget.

2014. febr. 22. 18:26
 25/34 anonim ***** válasza:
41%
Fizeti amúgy a rezsit mert ha igen te meg a barátod összetehetné a 2 kezét hogy addig is lehet valamit sporolni, nyilván kényelmetlen együtt de felnötek vagytok csak nem mindegy hány felé megy a rezsi.
2014. febr. 22. 18:45
 26/34 anonim ***** válasza:
68%

Biztosan nem állítanám választás elé a páromat ilyen módon.

Ha oda jut egy kapcsolat, akkor magam költöznék el.

2014. febr. 22. 20:19
 27/34 anonim ***** válasza:
67%

Jaj már megy a magyarázkodás:)

Ő felajánlotta, de a hugica nem akarta.

Ha valóban így lenne már az elején megemlítetted volna, ahogy azt is, h a hugod lakik a talán nem is létező lakásodban.

Szánalmas, szar alak vagy, egy nulla, gondolom a luzer barátod se különb.

2014. febr. 22. 22:49
 28/34 anonim ***** válasza:
67%
#27: Igen, ez erősen sanszos. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy rövidesen jön a válasz egy előzőre is, hogy "rezsit se fizet, mi tartjuk el"
2014. febr. 23. 08:15
 29/34 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem meg nem normális, hogy két emberre ráakaszkodjon az egyik tesója hosszabb távon. Lehetnek nehéz időszakok, de végül is mit akar? Egész életében a nyakatokon lógni?

Nem kellett volna hagyni, hogy eddig fajuljon a dolog, a párodnak már régen el kellett volna kezdeni neki segíteni albérletet keresni.

Gondolom, nem fogyatékos a húgi, hogy egész életében pátyolgatni kelljen.

Nem tudom, mi vezetett odáig, hogy ilyen drasztikusan választás elé állítottad a párod, azért én szerintem nem így álltam volna hozzá, meg nem is úgy, hogy kerek perec költözzön el a lány, azért a segítségeteket felajánlhattátok volna neki, nem tudom, megtörtént-e?

2014. febr. 23. 10:10
 30/34 A kérdező kommentje:
Hát kaptam hideget is meleget is, köszönöm az eddigi válaszokat. Mondjuk érdekes, hogy az utolsó kiegészítésemet valaki magyarázkodásnak szánta, azért írtam hozzá, mert így teljes a kép. Egyébként a lakásom is létezik szerencsére, nem kamu. Azt nem írom, hogy a húg nem fizeti a rezsit, mert minek hazudjak?Fizette. Csak tudjátok, egy ponton túl már nem csak az számít, hogy kettő vagy három felé megy a rezsi (szerencsére nem halnánk éhen, ha ketten maradunk), hanem az, hogy ne váljunk idegronccsá. A sok apró vita, kötözködés megmérgezi az életünket. Az enyémet mondjuk jobban, mert lelkileg a húg erősebb, és szorongóbb vagyok. Már egy éve együtt élünk, és már elég volt nekem. De a barátomtól nem szeretnék elköltözni, mert ő kérte hogy költözzek hozzá és szeretem őt. Úgy látom, nem lehet egyöntetűen kijelenteni,hogy kinek van igaza, biztos én is hibás vagyok, hogy nem jól kommunikáltam a dolgokat, de a lány is részben hibás mert úgy érzem, magától sose akarna elmenni és azért ez kicsit gáz.... Mindegy, azért jólesett kiírni magamból és mindenki véleményét köszönöm, aki normális hangnemen írta a mondandóját. A primitív hozzászólókat kicsit sajnálom, süt a kommentjeikből a gyűlölet, biztosan tele vannak feszültséggel valami miatt.
2014. febr. 23. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!