Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rosszul kellene éreznem magam...

Rosszul kellene éreznem magam amiatt, hogy megkértük a barátom húgát, költözzön el? (28n)

Figyelt kérdés
A lakás, ahol lakunk, a barátomé. Eddig hárman laktunk benne (másfél szobás) már egy éve, de már nagyon nehéz volt az együttélés. A barátom húgának nemrég ért véget a kapcsolata, a barátjához nem tud költözni. A mindennapok során sok súrlódás volt (pl. fürdőhasználat, stb.), teljesen más az életritmusa, mint a miénk, megkértem a barátomat, hogy kérje meg a húgát, költözzön el, mert én már nem tudok így élni és vagy én megyek vagy ő. A barátom is már úgy volt vele, hogy már jobb lenne nekünk ketten. Három hete kértük meg őt, de azóta is csak duzzog, hogy mért nem maradhat. Azt kérdezi, Miért zavarjuk őt? Nem érti meg, hogy mi már ketten akarunk élni. Amikor odaköltöztem a barátomhoz, a húga már ott lakott, a barátom megengedte neki, átmenetileg. Most akkor tényleg gonosz vagyok hogy kitúrtam?Amúgy van saját lakásom, de a barátom kérte egy éve, hogy költözzek hozzá és én mentem. A lakásomban most az én húgom lakik.
2014. febr. 22. 17:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
83%
az nem jó amit az egyik válaszoló írt?:) hogy a hugod meg párod huga összeköltözik az egyikötök lakásába ti a másikba...Így a párodnak sem kell.választania köztettek és te se lennél ideges és a huginak se kell nézni ahogy faljátok egymást..
2014. febr. 22. 17:44
 12/34 anonim ***** válasza:
73%
Őszintén? Ha valaki ilyen választás elé állítana, azt úgy vágnám ki, hogy a lába se érné a földet.
2014. febr. 22. 17:45
 13/34 anonim ***** válasza:
79%

Mi lenne ha te dobnád ki a húgodat a te lakásodból és odaköltöznétek? Az nem tetszik?

Hát én a pasid helyében úgy vágtalak volna ki, mint macskát szrni.

2014. febr. 22. 17:46
 14/34 anonim ***** válasza:
33%
A sok okos válaszolónak úgy tűnik nem adatott meg, hogy ilyen felállásban élhet. Hát tényleg nem egyszerű. A 8-as válaszolóval értek egyet, szerintem is a hapsidnak lehetett volna már annyi esze, hogy elkezdi a hugit leépíteni, sőt a huginak is lehetett volna annyi esze, hogy már szedi a sátorfáját. Szerintem nem vagy gonosz.
2014. febr. 22. 17:51
 15/34 anonim ***** válasza:
82%
Egyszerű, költözzön oda a húgodhoz! :)
2014. febr. 22. 17:55
 16/34 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem inkább amiatt, mert "megkértük" <-> "vagy ő megy vagy én". Ez így nekem kicsit ellentétes.

Érthető hogy szeretnétek kettesben élni. Az viszont, hogy zsarolással akarod kirakni, mindegy hová a barátod húgát... majd hárítod a felelősséget "közösen csináltuk"... ez furcsa nekem. 28 évesen.

2014. febr. 22. 17:58
 17/34 anonim ***** válasza:
85%

Igen, mondjuk az is biztos, hogy ha én lennék a húg helyében, kényelmetlenül érezném magam egy párral egy közös lakásban, és minél hamarabb próbálnék elköltözni, illetve segítséget kérni, ha átmenetileg is. Ebből a szempontból viszont ő volt tapintatlan, illetve kényelmes.

Az igény korrekt, viszont a mód kifogásolható.

Bár lehet vitatni hogy azért volt e a "vagy ő vagy én" dolog , mert ők lusták voltak ezt rendezni, vagy azért, mert tényleg gonosz vagy. Ezt pedig te tudod.

2014. febr. 22. 18:03
 18/34 A kérdező kommentje:
Azért nem hozzám költöztünk, mert a barátom nem akarta. Én korábban ezt akartam volna, de a munkahelye a lakásától 5 percre van gyalog. Azt is felajánlottam még tavaly, hogy az ő húga költözzön az én lakásomba, de a lány nem akarta. Szerintem én megtettem mindent, ami tőlem telik. Aki pedig azt írta, hogy páros lábbal rúgott volna ki, azt tanácsolom, hogy amíg nem került ilyen helyzetbe, az ne ítélkezzen ilyen sarkosan. Sajnos csúnya viták és összezördülések után mondtam neki egyszer, hogy vagy a húga van én, sajnos az ember néha kifakad.
2014. febr. 22. 18:16
 19/34 anonim ***** válasza:
58%
Igen, rosszul kellene érezned magad. Még nem a tiéd ott semmi, de már zsarolással próbálsz harácsolni. Remélem a pasidnak hamar felszáll a rózsaszín köd a szeméről és meglátja az igazi személyiségedet a punciillat mögött...
2014. febr. 22. 18:16
 20/34 anonim ***** válasza:
90%

Írhatnak itt akármit, teljesen jogos, hogy két felnőtt ember, akik már egy pár, előbb utóbb ketten szeretnének együtt élni inkább, mint valamelyikük testvérével hármasban.

Olyan helyzet természetesen elképzelhető, hogy egy nehéz helyzetben levő rokont átmenetileg befogad az ember.

Van hova menni a párod húgának, meg tudja oldani? Mert azért az utcára nem tenném ki, akármilyen rossz a helyzet.

Ha igen, akkor nem kell rosszul érezned magad. A párod is egyetértett veled, tehát nem önkényesen döntöttél így.

Ha a párod húga meg tud állni a saját lábán, akkor ideje neki is kicsit önállósodni.

2014. febr. 22. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!