Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szégyellem az unokatestvéremet...

Szégyellem az unokatestvéremet, mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Huszonéves lány első unokatestvérek vagyunk, ő az egyik legjobb barátnőm is, osztálytársak is voltunk. Sajnos az osztályunk kiközösítette őt, meg miatta engem is (elég visszahúzódó, nem szeret bulizni, más zenét hallgat, mint az átlag, más dolgok érdeklik), így azt vettem észre, hogy egyre kevésbé vállalom fel őt mások előtt. Születésnapi bulimra sem hívtam el, ahol volt osztálytársaink ott voltak - az egésszel akkor szembesültem, amikor sírva elmondta, hogy ez rosszul esett neki. Nem akarom megbántani őt, sokat jelent nekem a barátsága, de félek, hogy kicsöppenek ebből a társaságból, és igazából nem szeretnék választani egyik vagy másik fél között. Hogy tudnám ezt kíméletesen megmagyarázni neki?

2014. jan. 3. 14:50
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges a kérdezőt sem meggyőzni arról, mi a helyes s mi nem, sem magyarázni, egyszerűen ő egy hülye felszínes pics@, aki olyanoknak nyalja a seggét, akik valószínűleg nem is tartják őt teljes értékű félnek, de neki ez így megfelel, hát egészségére. Az unokatestvérének legalább van egy 3 éves párkapcsolata és barátai, ahogy az előbbiekben írta, még mindig klasszisokkal jobb az ő helyzete. Kedves kérdező, ha az volt a célod, hogy valaki sajnáljon emiatt (mert mi más lett volna, tényleg szánalmas vagy), akkor most örülhetsz, mert én sajnállak.
2014. jan. 3. 16:39
 32/60 anonim ***** válasza:
96%

Hogy tudnád megmagyarázni neki? Hát mondjuk így:

"Figyelj, X, tudom, hogy unokatestvérek vagyunk, és te valamiért kedvelsz engem, de én annyira felszínes ember vagyok, hogy rám lehetne építeni az új focistadiont, és hát van ez a társaság, akik utálnak és lenéznek téged, mert te nem iszod magad minden nap buliban s.e.ggrészegre, és nem csak az jár a fejedben, hogy milyen színű legyen az új neccharisnyád... én pedig közéjük akarok tartozni, mert egy sznob, belül üres p.icsa vagyok, és eme díszes társaság nélkül semmit sem ér az életem, levegőt se tudok venni, ha ők nem mondják meg, hogyan kell, mert félek, hogy különben nem elég divatos a légzésem. Ugye, kedves X, most már megérted, hogy miért tartalak cikinek, és megyek el melletted köszönés nélkül az utcán, ha ezzel a társasággal vagyok?"

... és magadnak se hazudd azt, hogy ő fontos neked, mert ordít a szövegedből, hogy igazából magasról teszel rá.

2014. jan. 3. 16:42
 33/60 A kérdező kommentje:
Nem érzem magam felszínesnek, érdekel a pszichológia, az irodalom, az építészet, viszont tényleg nem értem, miért ne működhetne egymás mellett a két külön dolog, ami évek óta működött már így. De akkor egyszerűsítek a kérdésen: Ti mit tennétek a helyemben? Légyszi komolyan, ne olyanokat mondjatok, hogy elásnátok magatok, mert azzal nem vagyok kisegítve. Ha tényleg hibázok, azt jóvá akarom tenni.
2014. jan. 3. 16:43
 34/60 anonim ***** válasza:
100%

2 dolgot tehetsz.

Első kidobod az unokatesód

Második kidobod a "társaságod" Nincs középút

2014. jan. 3. 16:47
 35/60 anonim ***** válasza:
100%
Például nem adnám ki ukázba az unokatesómnak, hogy ne rakjon ki fészbukra közös képet. Legközelebbi bulira meghívnám. Beszélnék az állítólagos haverjaim fejével, és felvállalnám az unokatesómat.
2014. jan. 3. 16:48
 36/60 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és komolyan elbeszélgetnék az unokatesómmal, és bocsánatot kérnék tőle, amiért egy rakat szarként viselkedtem vele, ez a minimum.
2014. jan. 3. 16:48
 37/60 A kérdező kommentje:
Eddig volt középút. Senki nem zavart senkit. Tényleg ennyire evidensnek látjátok, hogy vagy-vagy helyzet? De miért kéne annak lennie?
2014. jan. 3. 16:51
 38/60 A kérdező kommentje:
Nem akadékoskodom, szeretném megérteni.
2014. jan. 3. 16:51
 39/60 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem középút, b...ki. Nem vállalod fel az unokatesódat! Ennyire felszínes vagy, hogy ezt nem érted meg, hogy ez nem középút? Ha csak simán lenne külön társaság, az oké lnne. De hogy a nem is barát ismerőseid ne piszkáljanak, inkább nem vállalod fel az unokatesódat... akit állítólag szeretsz... nem érted, mi ezzel a baj? És állítólag érdekel a pszichológia. Akkor az nem érdekel, ezzel milyen sebeket okozol az unokatesódnak? Önző kis sz.rdarab vagy.
2014. jan. 3. 16:55
 40/60 A kérdező kommentje:

Na de nem arról van szó, hogy egy helyen vagyunk, én meg hátat fordítok. A szülinapos eset egyedi. Inkább az van, hogy pl bizonyos filmekre a társasággal megyek, de ha valami őt érdekli, emezeket meg nem, akkor nem ciki elmennem vele sem.

Ha több időt töltenénk együtt, az nem segítene?

2014. jan. 3. 16:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!