Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szégyellem az unokatestvéremet...

Szégyellem az unokatestvéremet, mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Huszonéves lány első unokatestvérek vagyunk, ő az egyik legjobb barátnőm is, osztálytársak is voltunk. Sajnos az osztályunk kiközösítette őt, meg miatta engem is (elég visszahúzódó, nem szeret bulizni, más zenét hallgat, mint az átlag, más dolgok érdeklik), így azt vettem észre, hogy egyre kevésbé vállalom fel őt mások előtt. Születésnapi bulimra sem hívtam el, ahol volt osztálytársaink ott voltak - az egésszel akkor szembesültem, amikor sírva elmondta, hogy ez rosszul esett neki. Nem akarom megbántani őt, sokat jelent nekem a barátsága, de félek, hogy kicsöppenek ebből a társaságból, és igazából nem szeretnék választani egyik vagy másik fél között. Hogy tudnám ezt kíméletesen megmagyarázni neki?

2014. jan. 3. 14:50
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
93%
Az előttem válaszolók már leírták a lényeget, te vagy a gáz, veled van baj, nem az unokatesóddal. Nekem is van egy hasonló sztorim az unokatesómmal, gyerekkorunkban nagyon jól kijöttünk, aztán tini korunkban elkezdett barátkozni a falusi cigányokkal, akikkel én nagyon nem voltam/vagyok jóban és teljesen eltávolodtunk egymástól, párszor vissza is hallottam innen onnan, hogy kibeszélt engem, stb.. Én nem vettem annyira magamra, mint a te unokatesód, csak szimplán levegőnek néztem, nem foglalkoztam vele. Aztán egy két évvel később egy összejövetelen megint találkoztunk, akkor beszélgetni akart velem és csak annyit mondtam neki, hogy nem haragszom rá, mindenki el tudja dönteni, hogy kit választ, ki a fontosabb, a putris cigányok (akikkel később persze össze is veszett és kiutálták), vagy az első unokatestvéred. Ő akkor láthatóan nagyon elszégyellte magát és bocsánatot is kért. Ma már jóban vagyunk, de tudja, hogy nem bízok meg benne és ő se számíthatna rám komolyabb dolgokban.
2014. jan. 3. 15:46
 12/60 A kérdező kommentje:

Pont ez az, hogy nem "inkább" megyek. Nem akarok _választani_, de nem érzem, hogy az életemnek csak őróla kéne szólnia. Az övé se csak rólam szól, ott a barátja, meg neki is vannak ismerősei rajtam kívül.

Nem akarom kisebbíteni a dolog fontosságát, ezért is írtam így ki a kérdést. Tény, hogy nem vállalom fel őt bizonyos emberek előtt. Nem kerül szóba, nem teszek ki magunkról közös képet és neki se engedem, de sokat skypeolunk, meghallgatom, segítek neki. Szeretem őt és fontos a barátságunk, de nem akarok miatta hátrányba kerülni. De ő erre azt mondta, hogy ha valakit szégyellek, azt nem szeretem és nem a barátom. Azóta nem igazán beszél velem, én meg nem tudom, mire vár.

Segítséget szeretnék, hogy kezdhessek valamit ezzel a helyzettel. Mert ismétlem, ő fontos nekem. De fontos az életem másik része is, a társaság, akikkel szórakozni/nyaralni/bulizni tudok. Ti mit tennétek, most komolyan?

Ha rossz véleménnyel vagytok rólam, azt is mondjátok meg, ahogy eddig, de tényleg nincs bennem rossz szándék. És nyilván tudom, hogy a társaság se tökéletes, de nincs másik. A családom finoman szólva diszfunkcionális, pasi nincs az életemben, nem akarom arra kárhoztatni magam, hogy csak ő legyen az egyetlen, akivel szóba állok. Szerintem ezt nem is lehet elvárni. De a társaságba sem tudom, nem is akarom bevinni, zavarna ott a jelenléte, őt is zavarná a társaság, nem való oda. Hogyan lehet ezért kárpótolni? (Úgy látom, abban nagy az egyetértés, hogy nem neki kéne rugalmasabbnak lennie.)

2014. jan. 3. 15:51
 13/60 A kérdező kommentje:
Utolsó, én nem bántom, nem beszélem ki, szóba se hozom.
2014. jan. 3. 15:53
 14/60 anonim ***** válasza:
92%
Már ne haragudj, de én hányok tőled. Ilyen esetben én inkább lennék "egyedül", de lennének elveim, és NEM NYALNÁM OLYANOK TALPÁT, AKIK RÖHÖGNEK AZ UNOKATESÓMON, AKI NEKEM NEM ÁRTOTT ÉS ÁLLÍTÓLAG SZERETEM. De neked fontosabb a népszerűség, a trendiség meg pár felületes barát.
2014. jan. 3. 16:00
 15/60 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

...

Nem akarom kisebbíteni a dolog fontosságát, ezért is írtam így ki a kérdést. Tény, hogy nem vállalom fel őt bizonyos emberek előtt. Nem kerül szóba, nem teszek ki magunkról közös képet és neki se engedem, de sokat skypeolunk, meghallgatom, segítek neki. Szeretem őt és fontos a barátságunk, de nem akarok miatta hátrányba kerülni. De ő erre azt mondta, hogy ha valakit szégyellek, azt nem szeretem és nem a barátom. Azóta nem igazán beszél velem, én meg nem tudom, mire vár. "

Mondjuk arra, hogy bocsánatot kérsz tőle, amiért ekkora bunkó vagy vele. Az, hogy ő mit kedvel benned, számomra rejtély, de abban tökéletesen igaza van, akit szégyellsz, azt nem szereted, és nem a barátod.

Te viszont egy érzéketlen, felszínes tapló vagy, szerintem fogalmad sincs róla, mint jelentenek a "barátság" és a "szeretet" kifejezések.

2014. jan. 3. 16:02
 16/60 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, az egy dolog, hogy nem beszéled ki, de ennek csak az az egy oka, hogy annyira szégyelled, hogy inkább nem is beszélsz róla senkinek. Végül is nem is az a legnagyobb probléma, hogy ilyen vagy, mert nagyon sok családban van ilyen, a rokonok nem mindig vannak jóban, de akkor legalább ne állítanád azt, hogy fontos neked. Ez a leginkább ciki és ettől vagy a leginkább unszimpatikus. Az unokatesódnak igaza van, ha egy embernek valaki tényleg fontos és szereti, tiszteli, akkor nem tagadja le ismeretlen lényegtelen emberek előtt.. Nem kell, hogy szeresd, de legalább legyen benned annyi tartás, hogy felvállalod az érzéseid. Mondjuk tök feleslegesen magyarázok, mert egy jellemtelen embernek ez annyit használ, mintha a mozgássérültnek mondanám, hogy fusson..
2014. jan. 3. 16:08
 17/60 A kérdező kommentje:

Jó, azért túlzásokba se essünk. Nem röhögnek rajta, nem piszkálják, nem is tartják a kapcsolatot. Egyszerűen nem téma.

A tartásommal meg mit csináljak, amikor egyedül ülök a négy fal között? Kenjem a hajamra?

Mondom, nem tagadom, hogy valamit rosszul csinálok, de nem fogadom el, hogy választanom kéne a két fél között. És ha már itt tartunk, a társaság se mondja, hogy nem lehetek vele, csak én félek, hogy kinéznének/kinéznék őt is.

2014. jan. 3. 16:09
 18/60 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, 11. es voltam, csak közben fagyott a gépem..
2014. jan. 3. 16:11
 19/60 anonim ***** válasza:
100%
De épp ezaz olyanok előtt nem vállalod fel akik kinéznének téged azért mert vele vagy?Ezeket hívod te barátnak?Egy másodpercet se pazarolnék az ilyenekre az életemből!
2014. jan. 3. 16:12
 20/60 A kérdező kommentje:
Nem, értsétek meg, ezek nem barátok. Ez a "társaság" egy szociális háló nekem, ami nélkül nagyon magányos lennék.
2014. jan. 3. 16:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!