Mit csinálnál, mi a véleményed?
Próbálom tárgyilagosan, részletesen leírni, összefoglalni és mindkét szemszög érveit figyelembe venni:
Párommal egy családi házban élünk ketten. Mindketten elhagytuk már a szülői fészket, párom szülei együtt, az én szüleim elváltak, évente kétszer-háromszor beszélnek telefonon (de ez mindegy is). Anyumnál nemrég daganatot diagnosztizáltak, többszörös áttéttel és karácsony előtt közölték, hogy súlyos a helyzet, nem biztos, hogy sokáig köztünk lesz még. Most kórházban, még egy ideig, amíg a kemoterápiát elkezdik, aztán kiengedik. Az eddigi lakása a belvárosban nyugis volt, de egy éve beköltözött alá egy étterem és már több mint fél éve panaszkodik, hogy így nincs nyugalma. Közben a mellettünk lévő családi házat el kívánja adni a szomszédom. A konfliktus most kezdődik. Én azt mondtam adjuk el anyu lakását és költözzön oda mellénk, de párom ez ellen tiltakozik. (A jelenlegi családi házban is elférne mellettünk anyu, de azt én sem támogatom, hogy együtt a szülőkkel/szülővel, ennyire azért legyen önálló az életünk.) (Nyilván, ha 0-24 órás ápolást kívánna mindketten szó nélkül odavennénk, de hál'Istennek jó kondícióban van) Párom indoka, hogy folyton átjárna, beleszólna az életünkbe és teljesen felborítaná az önállóságunkat. Abból a szempontból igaza lehet, hogy ha egyedül van és mellette lakok lehet, hogy túlzó anyáskodás miatt sokszor átjönne, de szerintem ha leülünk és kulturáltan megbeszéljük, akkor nem lenne ilyen probléma ... talán. (Bár néha vannak tényleg túlzó anyáskodásai, de csak szóban, soha nem jött át és nem mosott ki helyettem/helyettünk (ez csak egy példa volt)) A másik kifogása páromnak, hogy az ő szülei megsértődnének, hogy anyu mellettünk lakik, ők meg távolabb. Ebben is igaz...bár párommal különbözünk ebben a nézetben, mert én mindig is azt mondtam, hogy ha elkülönülten oda tudnánk költözni az ő szüleihez, részemről mehetünk, de ő ezt nem szeretné, se a saját szülei se az én szüleim közelségét. Ezt is meg lehet érteni, mert ki így gondolkodik, ki úgy. Nem vagyunk egyformák... Ha anyu makk egészséges lenne, vagy valami "öregedési nyavajája" (bocsánat a kifejezésért) lenne azt mondanám keressünk neki egy nyugis lakást valahol máshol, de így én szeretném magam mellé venni anyut, és nem szeretnék választani kettejük közül.
Te mit csinálnál a helyemben?
Tényleg túlzó, hogy magam mellé venném??
Remélem sikerült érthetően leírni a történetet és kérdést ... köszönöm előre is a hozzászólásokat, véleményeket.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Most még kívülről semmi nem is látszik rajta, tehát életerős jön-megy, csak szédül. Anyu még nem is tudja hogy milyen súlyos, mert nem akarom megijeszteni addig, amíg nem tudjuk, hogy mit okoznak/segítenek a kezelések ... pár nap múlva lesz kontroll, abból sok minden kiderül. A dokik is azt mondták, hogy ne ijesszük meg, mert a hit sokat számít. Tehát a ápolásos állapottól még messze van látszólag, és remélem nem is lesz rá szükség.
Nem számít, de én vagyok a férfi a történetben.
A dolognak viszont azért kéne pontot tenni a végére, mert ez a ház most eladó és most kellene dönteni, mert nekik nem kenyérre kell és addig engednek, amíg valaki el nem viszi.
Nem tudom hogy milyen lesz idős korban anyu, ha nagyim génjeit örökölte, lehet, hogy átjárna ötpercenként. Ettől félek...
Kedves Kérdező!
Én is neked adok igazat... Kire számítson az ember a bajban ha nem a saját családjára? Édesanyád beteg, és ha még most jó kondicióban is van, ez ilyen betegségnél napról napra változhat. Tudom. Mert átéltem édesapámmal.
Ha valahol már áttét van, az komolyabb baj, mint egy 'sima" daganat. A kemoterápia és különféle kezelések is legyengíthetik. Természetesen mindenki szervezete másképp reagál ezekre a terápiákra. Van aki meg sem érzi, van akit meg jobban megvisel mint maga a betegsége...
Be kell látni, hogy lehet hogy anyukádnak van egy féléve... de az is lehet hogy még több 10 éve....
Párodnak is meg kell értenie a helyzetet... gondolja bele magát anyukád helyzetébe... MOST van köztetek, most tudsz vele lenni, most tudod támogatni... Mert ha megtörténik a baj, már nem tehetsz majd semmit, és egy életen át bánni fogod hogy nem tartottál ki mellette mikor szüksége lett volna rá.
Próbálj meg leülni a pároddal és mindezt szépen higgadtan megbeszélni. aztán pedig 3 man anyukáddal, hogy van ez a lehetőség, hogy odaköltözzön a szomszédba, mert szeretnéd ha mellette lehetnél, de ettől függetlenül mindannyiótoknak meg van a maga élete, ahogy eddig is, és ez maradjon a jövőben is így. Megfogja érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!