Mit csinálnál, mi a véleményed?
Próbálom tárgyilagosan, részletesen leírni, összefoglalni és mindkét szemszög érveit figyelembe venni:
Párommal egy családi házban élünk ketten. Mindketten elhagytuk már a szülői fészket, párom szülei együtt, az én szüleim elváltak, évente kétszer-háromszor beszélnek telefonon (de ez mindegy is). Anyumnál nemrég daganatot diagnosztizáltak, többszörös áttéttel és karácsony előtt közölték, hogy súlyos a helyzet, nem biztos, hogy sokáig köztünk lesz még. Most kórházban, még egy ideig, amíg a kemoterápiát elkezdik, aztán kiengedik. Az eddigi lakása a belvárosban nyugis volt, de egy éve beköltözött alá egy étterem és már több mint fél éve panaszkodik, hogy így nincs nyugalma. Közben a mellettünk lévő családi házat el kívánja adni a szomszédom. A konfliktus most kezdődik. Én azt mondtam adjuk el anyu lakását és költözzön oda mellénk, de párom ez ellen tiltakozik. (A jelenlegi családi házban is elférne mellettünk anyu, de azt én sem támogatom, hogy együtt a szülőkkel/szülővel, ennyire azért legyen önálló az életünk.) (Nyilván, ha 0-24 órás ápolást kívánna mindketten szó nélkül odavennénk, de hál'Istennek jó kondícióban van) Párom indoka, hogy folyton átjárna, beleszólna az életünkbe és teljesen felborítaná az önállóságunkat. Abból a szempontból igaza lehet, hogy ha egyedül van és mellette lakok lehet, hogy túlzó anyáskodás miatt sokszor átjönne, de szerintem ha leülünk és kulturáltan megbeszéljük, akkor nem lenne ilyen probléma ... talán. (Bár néha vannak tényleg túlzó anyáskodásai, de csak szóban, soha nem jött át és nem mosott ki helyettem/helyettünk (ez csak egy példa volt)) A másik kifogása páromnak, hogy az ő szülei megsértődnének, hogy anyu mellettünk lakik, ők meg távolabb. Ebben is igaz...bár párommal különbözünk ebben a nézetben, mert én mindig is azt mondtam, hogy ha elkülönülten oda tudnánk költözni az ő szüleihez, részemről mehetünk, de ő ezt nem szeretné, se a saját szülei se az én szüleim közelségét. Ezt is meg lehet érteni, mert ki így gondolkodik, ki úgy. Nem vagyunk egyformák... Ha anyu makk egészséges lenne, vagy valami "öregedési nyavajája" (bocsánat a kifejezésért) lenne azt mondanám keressünk neki egy nyugis lakást valahol máshol, de így én szeretném magam mellé venni anyut, és nem szeretnék választani kettejük közül.
Te mit csinálnál a helyemben?
Tényleg túlzó, hogy magam mellé venném??
Remélem sikerült érthetően leírni a történetet és kérdést ... köszönöm előre is a hozzászólásokat, véleményeket.
Szerintem ha nem tipikus minden lében kanál anyukád (tehát hogy azt is jobban tudja hogyan kellene a saját szekrényedbe pakolnod...), akkor jó ötlet, hogy mellétek költözik. Az isten szerelmére, súlyos beteg. Én nem is bírnék ilyen körülmények között a tükörbe nézni, ha a kényelmi szempontoknak megadva magam elszalasztanám ezt a lehetőséget... ilyenkor semmi nem ad több erőt az embernek, mint az, ha látja, hogy törődnek vele a szerettei, hogy fontos másoknak!! Tégy meg mindent édesanyádért, amit tudsz...
Egyáltalán túlzás, a férjed pedig nagoyn önző! Nehogy már egy ápolásra szoruló, daganatos beteg szülő közelköltözésére megsértődjenek az ő szülei, ez abszurd...
Én inkább 1-2 km-re levő házat néznék anyukádnak hosszú távra.
Egyébként két eshetőség van,előre is bocsánat a nyers modorért:
-rákos,kemót kap,abba vagy teljesen belerokkan vagy meg is hal,tehát vagy magadhoz vagy otthonba kell költöztetni,nem lesz el egy házban egyedül,mehetsz át naponta hatszor.
-rákos,meggyógyul,éli tovább az életét.ekkor meg jogos párod felvetése,rajtatok fog lógni
Kérdező, én a #3-as válaszadóval értek egyet férfiként. Mert ugye 2 lehetőség van, az egyik, hogy - adja a sors - anyukádnak használ a kezelés és a gyógyulás útjára lép... ez esetben jogos az "ahova az anyós nem tud papucsban átmenni" kívánság, akkor a szomszéd ház túl közel van, legalább néhány utcányi távolság kell a békés egymás mellet létezéshez.
A másik, hogy - ne adja a sors - anyukád állapota nem javul, idővel rosszabbodik, ellátásra szorul. Ez esetben meg gondolom úgy is magatokhoz vennétek, ami ellen a párodnak sem lenne kifogása. Akkor meg a szomszéd ház túl messze van...
Szóval a szomszéd ház nem tűnik jó választásnak egyik számba jöhető esetben se.
3-as vagyok,nem értem a lepontozást
Akinek van/volt rákos ismerőse/rokona,az tudhatja,hogy nincs olyan verzió,hogy csak kis segitségre szorul.
Vagy belehal/belerokkan és utóbbi esetben teljes ápolásra szorul vagy teljesen felgyógyul,és éli tovább az életét.
Végig olvastalak szomorúan és csak gondolat fordult meg a fejemben:
az én párom egy percig sem hezitálna, hanem mindenben támogatna.
Én szintén , ha az ő családtagja kerülne ilyen helyzetbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!