Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tehetnék, hogy a sógornőm...

Mit tehetnék, hogy a sógornőm megértse nem én vagyok a hibás?

Figyelt kérdés

A történet lényege, hogy sógornőm 10 éve van együtt a férjével, én a párommal több, mint 4 éve, de lesz anyós engem jobban szeret, sógornőm szerint mert én nyalizok neki, persze nem.

Anyósnak az szúrja a szemét, hogy sógornőmék érdekesen nevelik a gyereket, egy 2 éves gyereket 1 rudival indítanak bölcsibe, közbe én is tudom, látom, hogy többet is enne, de ennyi a reggelije attól.

A másik meg, hogy nem főz otthon, főtt ételt is az apa dob össze, ebben nincs semmi kivetnivaló, de egy gyereknek nem száraz étel kell csak.

Nem bírom megértettni vele, hogy ez nem az én hibám, mit tehetnék??

2013. dec. 4. 08:09
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
89%

Minden hozzászólásoddal magad alatt vágod a fát kedves kérdező.

Naponta kétszer nem kell főtt étel egy embernek se. Se gyereknek, se felnőttnek.

Ja és hülyeségeket írsz, egy kétéves se eszik meg egy egész szelet kenyeret, plusz párizsit reggelire. Láttál Te már kétéves gyereket?

2013. dec. 4. 11:01
 32/45 anonim ***** válasza:
90%

Honnan tudod, hogy nincs reggeli a bölcsiben? Képzeld, valahol tízórainak hívják....

Tudod, te mekkora gyomra van egy két évesnek? Fingod sincs, hisz nincs gyereked. Még jó, hogy megeszik anyósnál ennyit reggelire, nyilván a bölcsiben is ennyit eszik. Ha otthon reggelizne, akkor nem kéne neki semmi a bölcsiben...

Te jó ég, mondd csak, mi a búbánatért írtad ki a kérdést? Nem látod be, hogy egyáltalán nincs igazad, minden válaszolót sértegetsz, és nem tűnt fel, hogy eddig senki nem áll melléd???

És nem válaszoltál még mindig: nektek miért nincs még gyerek?

2013. dec. 4. 11:13
 33/45 anonim ***** válasza:
91%

Tudod, a kétéves gyerekek igen furcsán működnek: ha nem túró rudit kap reggelire, hanem kenyeret párizsival, akkor nem szalad el a boltba és vásárol magának túró rudit, hanem a párizsis kenyeret eszi meg (vagy nem eszi meg egyáltalán, de ezt már gyereke válogatja).

Tényleg, láttál te már közelről gyereket?

Amúgy össze-vissza irkálsz, egyszer azt írod, hogy az apa főz, utána meg azt, hogy nincs otthon főtt étel... Mi bajod az apák főztjével?!

2013. dec. 4. 11:35
 34/45 anonim ***** válasza:
73%
Tényleg ne erőlködj, nagyon gyengék az érveléseid!
2013. dec. 4. 11:45
 35/45 anonim ***** válasza:
73%

Ha annyira érdekelne a gyerek, akkor csomagolnál neki enni, nem csak szidnád az anyukát, mint a rongyot anyóssal együtt!

Téged nem az zavar, hogy nem eszik a gyerek, hanem, hogy lehetne még jobban szidni az anyukát!

2013. dec. 4. 12:23
 36/45 anonim ***** válasza:
85%

Egy gyerek annyit eszik, amennyit odaraksz! Ha 3 szelet kenyeret, akkor hármat!

Szokott sírni a gyerek, hogy éhes? Ha nem, akkor szerintem menj át anyóshoz és szidjál minket is !:)

2013. dec. 4. 12:25
 37/45 anonim ***** válasza:
86%

Látom akik itt írtak 1 ember kivételével nincs gyereketek. Ti vagytok a szánalmasak!

Mi van irigykedtek, hogy ti nem kellettek a kutyának sem? Szánalmasok vagytok egytől egyig!!!

Ilyenek a magyar "emberek" beszélnek mindenről csak ép semmit nem tudnak!"

1. van gyerekem

2. volt bölcsis

3. én magam eü szakközepesként voltam bölcsiben gyakorlaton, pontosan tudom, mikor esznek, mit esznek és mennyit esznek

Inkább egy tökéletlen anya, mint egy rosszindulatú, sz.kavaró nő, mint te vagy.

2013. dec. 4. 12:42
 38/45 anonim ***** válasza:
86%

Szellemi fogyatékosok vagytok ez már biztos.

Mentségünkre szól, erről nem mi tehetünk. (nézz utána)

A bunkóság viszont nem genetikailag meghatározott, nincs is semmi biológiai alapja, szóval mi a te mentséged?

2013. dec. 4. 12:48
 39/45 anonim ***** válasza:
75%
Sztem anyósod nem is szeret,inkább fél tőle,hogy egyszer átharapod a nyakát :D
2013. dec. 4. 12:58
 40/45 anonim ***** válasza:
69%

Az anyósod nem azért szeret téged jobban, mert a sógornőd csak egy túrórudit ad a gyereknek reggelire. Ezt te sem gondolhatod komolyan, mert akkor tényleg buta vagy. Másrészt nem hiszem, hogy az anyósod TÉNYLEG csak azért szeretne téged jobban, mert a sógornőd gyereke csak egy túrórudit kap reggelire. Biztos, hogy van valami más oka, vagy csak simán amúgy sem szimpatikus neki. Van ilyen, csak akkor mondja azt.

Ahelyett, hogy te segítenél a sógornődnek abban, hogy jobban kijöjjenek az anyósotokkal (ami mondjuk nem a te dolgod), inkább te is szépen elkezded őt szidni. Ezzel csak rontasz a helyzeten.

Mégis milyen érzés lehet neki, hogy az anyósa meg a sógornője így ellene fordul egy olyan dolog miatt, amiben nincs is igazuk? Kérdezz meg bátran egy étkezési tanácsadót, orvost, hogy elég-e a gyereknek egy túrórudi, és naponta egyszeri főtt kaja. Bár azt te is tudhatnád, hogy ha egy gyerek éhes, akkor kér még.

Tudod mielőtt az ember anya lesz, teljesen máshogy áll a gyerekneveléshez. Eltervezi, hogy ő így, meg úgy fogja csinálni, türelmes lesz, határozott, a nagykönyv szerinti tökéletes anya. Majd te is megtapasztalod, hogy ez nem így megy. Én is úgy gondoltam, hogy ha majd bölcsis lesz a gyerek, minden reggel szépen megterítek, rendes reggeli, együtt a család, és szép nyugodtan indul a nap. BAROMSÁG. De majd meglátod.

Kérdezted, hogy mit tehetnél. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy nem szólsz bele más dolgába. Az anyósodon már nem segít semmi, de te még gondolkodhatsz értelmesen, viselkedhetsz emberi módon, ha nem is értesz egyet, de elfogadhatsz dolgokat.

Neked hogy esne, ha a sógornőd meg az anyósod ellened fordulna, mert mondjuk kék helyett piros ruhát adsz a gyerekre? A probléma egy szinten van ezzel.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Nagyon jó mondás.

2013. dec. 4. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!