Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ha a testvéretek phatalógiás...

Ha a testvéretek phatalógiás részegség miatt gyilkolna megbocsájtanátok neki?

Figyelt kérdés
2013. okt. 21. 11:37
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
34%
Nézz már utána, hogy mi az és majd azután dumálj!
2013. okt. 21. 13:15
 32/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, leírnád konkrétan az esetet? Miért ivott, előtte hányszor fordult ez elő vele, kit ölt meg és miért?
2013. okt. 21. 13:17
 33/40 anonim ***** válasza:
37%
"miért?" Ennek az állapotnak pont az az egyik "tünete", hogy az illető nem tudja, hogy mit tesz és miért.
2013. okt. 21. 13:23
 34/40 anonim ***** válasza:
90%

"legalábbis ne járkáljon szabadon, ha közveszélyes"

Hát, igen. Ez lenne a feladat. (személy szerint viszont megbocsátanék a testvéremnek)

Kínában megoldják: az ilyenért azonnali kivégzés jár. Kisebbért is: gazdasági bűntettekért is. De hát 1,36 milliárdan vannak. Társadalomban élünk. Valahol érthetőek a kínaiaknak ez a szigora. Egy korty? és valaki örökre elveszítette fiát/apját/ azt, akit legjobban szeretett.

2013. okt. 21. 13:34
 35/40 anonim ***** válasza:
31%

Pontozzatok le, de szerintem én megbocsátanám még akkor is, ha nem részegen csinálná.

Nyilván ha a családunk ellen fordulna, mondjuk szüleinkkel tenné, akkor nem tudnám.

Azt is tudom, hogy szörnyű ezt mondani, mert ha megöl egy számomra idegen embert, az áldozat is valakinek a testvére, anyukája, apukája, gyereke, stb...

De nagyon szeretem a testvérem, és ha szándékosan tenne rosszat, szerintem akkor is ugyanúgy szeretném tovább, és megbocsátanék neki.

Még segítenék is szerintem (kb.: a van ásód vagy vigyek szindróma)

Persze nem kell tartanom tőle, hogy ilyen valaha bekövetkezik, ő a legjobb húg a világon :)

2013. okt. 21. 15:39
 36/40 anonim ***** válasza:
47%

Megbocsátani nem az én dolgom lenne, hisz nem ellenem vétett.

De ha gyilkolna, és nem önvédelemből, akkor már nem ugyanaz az ember lenne, akit ismerek és szeretek.

Nézzétek a másik oldalról: mikor a híradóban mutatnak gyilkosokat, és ott bőg értük a családjuk, nem értem, hogy hogy nem hányják szét a tárgyalótermet, hogy ilyen gusztustalan szemétért sírnak.

2013. okt. 21. 15:47
 37/40 anonim ***** válasza:
48%

"hogy ilyen gusztustalan szemétért sírnak."

Abban a sírásban sok minden van a vétkes hozzátartozóinál: keserűség, csalódás, megbánás, felélem. Ha szeretsz valakit és azt egy hirtelen esemény miatt elveszted- hasonló ehhez.

Képzeld el, valaki, akit a Földön legjobban szeretett az csinál egy figyelmetlenségből eredő balesetet. És 3 ártatlan ember meghal. Ha valaki szándékosan vétkezik: ott is összetett csalósás, önvád, félelem a hozzátartozóknál: megromlott akarata, perventálódott mivolta miért lett?

2013. okt. 21. 16:12
 38/40 anonim ***** válasza:
80%
Ha már előfordult legalább egyszer korábban az állapot akkor megszakítanám a kapcsolatot. Egy állatra nincs szükségem aki engem vagy a családom kiirthatja, csak mert inni támad kedve.
2013. okt. 21. 17:16
 39/40 anonim válasza:
100%

Megbocsájtanék neki. Mivel nem az én dolgom az itélkezés. De ha nem büntethető attól még el kell zárni. legalább addig amig egy orvos azt nem mondja, hogy már nem közveszélyes.

És mondom, megbocsájtanék neki, látogatnám, vinnék be neki ezt azt. De egyetértenék vele hogy nem jó ötlet szabadon mászkálni addig amig gyilkolhat.

2013. okt. 26. 00:23
 40/40 anonim ***** válasza:
Mar hogy erted? Mit kene megbocsatanom, engem olt meg, egy embert akit szerettem, vagy egy idegent?
2014. okt. 17. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!