Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ilyen helyzetben megbocsájt...

Ti ilyen helyzetben megbocsájtanátok a szüleiteknek?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden.

Az egész gyerekkorom szinte nem is volt. A szüleim alkoholisták voltak, én két kisebb testvéremmel szinte csak úgy éltünk bele a semmibe. Már oviban is csúfoltak, mert nem volt egy tiszta ruhánk, éjjel-nappal csak a veszekedések, sokszor kaja sem volt csak hogy piára, cigire legyen pénz. Sehol nem voltunk (nyaralás, állatkert, mozi vagy bármi) semmink nem volt (mikró, egy bicikli, vezetékes telefon, íróasztal, tiszta ruhák, stb, ami másnak természetes volt), persze italra mindig telt. Osztálytársakat sosem hívhattunk fel, mert rettenetes állapotok uralkodtak.

Most így sok évre rá, mikor már nem élek otthon, alapvető dolgokat saját magamtól tanultam meg az évek során (amit másnak a szülei tanítanak meg) nem tudom hogy de talpra álltam, teljes emberi életet élek, nem iszom, nem dohányzom, egyetemet végeztem, a múltamhoz képest egész jól élek (anyagilag is), főleg anyu valahogy úgy viselkedik velem mintha a barátnője lennék. Ha találkozunk megkérdezi ez vagy az a ruha hogy áll neki, (persze annó, mi gyerekek úgy néztünk ki mint valami hajléktalan) megsértődik ha nem hívom moziba vagy bárhová, és annyira rossz, mert azt a sok évet nem tudom elfelejteni.

Viszont az időt sem tudom visszafordítani.

2013. máj. 12. 22:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Én elengedném a múltat a helyedben, és vele együtt a mérgező családi kapcsolatokat is.
2013. máj. 12. 22:41
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Örökké nem gyűlölködhetsz, de én tartanám azt a bizonyos 3 lépés távolságot. Beszéltetek igy felnőttként a multról?
2013. máj. 12. 22:42
 3/13 A kérdező kommentje:

"Beszéltetek igy felnőttként a multról?"

Nem nagyon sikerült. Hisz bármit felhoztam semmire nem emlékeztek, mert hát annó alkoholosak voltak.

Meg ilyen hü... válaszokat kapok pl, hogy én nem érthetem, meg régen minden más volt, meg örüljek neki, hogy nem olyan szülők voltak akik minden nap megvertek, vagy olyanok akik kiállítottak volna a sarokra.

2013. máj. 12. 22:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Anyám detto ugyanez volt.csak pluszba vert is.

Én megbocsàjtottam neki de a lelkem mélyén megvetem.

Nem is nagyon tartom vele a kapcsolatot.rengetegszer megpróbáltam beszélni vele a múltról, tagadja vagy nem fogja fel a dolgok súlyát.

Mimdegy. Megbocsàjtani egy dolog, akkor is benned marad a tüske, ugyhogy mindegy.viszont a jövőre nézve, én nem venném a nyakamra.mert előbb utóbb az lesz. Elkezd panaszkodni és sose hagyja abba. Bűntudatot akar okozni amiért nem foglalkozol vele, , aztán majd amiért ne segited anyagilag. ...

2013. máj. 12. 22:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel. Én is megbocsátanék. Az ember sokszor csak akkor bocsájt meg, mikor már túl késő, és nem tudja elmondani a szeretteinek, hogy igazából megbocsájtott.
2013. máj. 12. 23:11
 6/13 anonim ***** válasza:
78%
Bocs, rosszul olvastam az első válaszoló válaszát. Szóval én megbocsájtanék.
2013. máj. 12. 23:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is ilyen volt, de ő mellette durván vert minket. Én is talpra álltam, felnőttként tapasztaltam, tanultam meg dolgokat. Én például sosem tudtam megbocsájtani a sok megaláztatást, fájdalmat, nélkülözést, így soha nem is tartottam vele a kapcsolatot. Sosem volt az otthonomban, és én sem jártam az otthonában. Tavaly amikor meghalt a temetésére sem mentem el. Viszont a halála után a keserűségem is elszállt. Már nem mérgelődöm, már nem bánt a múlt, már nem foglalkozom vele. Talán fel sem tűnt nekem sem, de a halálával minden haragom megszűnt, és megbékéltem vele..
2013. máj. 12. 23:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én akkor bocsájtanék meg, ha belátja a hibáját, igyekszik jóvá tenni, és bocsánatot kér. Egyébként nem.
2013. máj. 12. 23:20
 9/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem vagyok a helyedben, és igazából fogalmam sincs, hogy milyen lenne a helyedben lenni...

Tudom, hogy nagyon fontos a megbocsájtás, és a legjobb lenne, ha meg tudnál bocsájtani.

Az időt viszont nem lehet visszafordítani, és én nem hiszem, hogy meg tudnám nekik bocsájtani azt a sok mindent amit kaptam, és amit nem kaptam. :-(

2013. máj. 12. 23:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló helyzetben éltem, engem vertek is, egymást is, apám meg molesztált. Most 30 éves vagyok, és szuper a viszonyunk, sosem voltunk ilyen jóban. Ők nem emlékeznek a sok rosszaságra, amit elkövettek, hiszen alkoholisták voltak, én meg nem hozom fel, mert lezártnak tekintem. Már "kiharagudtam" rájuk magam.
2013. máj. 13. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!