Megmondanátok a szüleiteknek ebben az esetben, hogy nem kell a segítségük? Szerintetek kb.60 ezerből meg lehet élni, ha csak egy szobát bérelek?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, otthon élek. Közben van diákmunkám, ösztöndíjam, kb. 60 ezer az ami bejön egy hónapban. Összevesztem a szüleimmel. Vagyis ők "megtiltották" hogy a barátommal járjak, mert nem tetszik nekik. Azt mondták, ha találkozgatok vele, akkor nem tartanak tovább. Ez nagyon zokon esett (nincs semmi nagy defekt a sráccal, nem bűnöző, nem drogos, nem tömeggyilkos). Tudom, hogy nem ez a fiú lesz akivel leélem az életem, szóval nem miatta költöznék el, hanem mert hideg zuhanyként ért hogy ilyen választás elé állítottak. Viszont nem akarok seg.et csinálni a számból. Még egy évig tuti tart az egyetem, utána szeretnék mesterre menni. Nem hinném, hogy több lesz ennél a bevételem. Beszéltem csoportársaimmal, 25-30 körül mindenkinek kijön az, ha csak egy szobát bérel. Marad 30-35 ezer. Szerintetek ebből kihúzom??2013. márc. 11. 21:58
2/7 anonim válasza:
Azt magyarázd meg minek vagy egy férfival együt ha nem tervezel vele hosszú távra?
Azért arra is gondolj, hogy nyáron nincs ösztöndíj, és suliban is vannak üres hónapok.
3/7 A kérdező kommentje:
20 vagyok, még nem készülök férjhez menni. Tudom, hogy 10-20 évet nem tudok vele elképzelni (közös gyereket stb.), de 1-2t igen. Igazából nem tudom megmagyarázni jobban:)
Tudom hogy nem mindig van egyetem, de olyankor vállalhatnék több munkát.
Amúgy nem megszakítani akarom velük a kapcsolatot, csak pénzügyileg függetleníteni, és akkor onnantól egy forintot sem akarok elfogadni.
2013. márc. 11. 22:11
4/7 anonim válasza:
Szeptemberben, októberben nincs még ösztöndíj és már diákmunkára is ritkábban tudsz menni.
Menj kollégiumba lényegesen olcsóbb.
5/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy 15 körül már vannak kolik. Viszont szeretnék egy külön szobát, egy kis elzártságot néha. De lehet ott kötök ki:) viszont először megpróbálnám albérletbe. Igazából a bérlet az amit mindig meg kell venni, a kaja nem tudom mennyibe kerülne. 20 körül kijönnék? Ha nagyon odafigyelnék. Ebből egy héten egyszer lehetne főzni valamit (amit 2-3 nap ehetek délben)? Ismertek valami olyan blogot ahol olcsó kajákat főznek?
2013. márc. 11. 22:24
7/7 anonim válasza:
1:30-35 ezer ft-ból???? Nem csak a kajára kell pénz,ha külön költözik.Nem minden albérletben biztosított a mosógép,hűtő,porszívó,amik szükségesek a mindennapokban.És a számlák kifizetése még hol van?Bérleti díj + rezsi?És akkor még nem vett magának ruhát,ha netán megbetegedne,gyógyszert stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!