Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A bátyámat felemészti a...

A bátyámat felemészti a sógornőm viselkedése, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
A sógornőm amit csinál nem normális.Augusztus végén született meg a babájuk.Az egy dolog hogy majdnem 2 hónapig anyu se mehetett el hozzájuk megnézni a picit csak a képekről láttuk amit a bátyám küldött.Elfogadtuk vagyis hát anyát nagyon bántotta a dolog de nem akart rossz anyós lenni.A bátyám se értett ezzel egyet de ő pedig nem akart veszekedni.Most amiért írok az az hogy nem fogadja el a segítséget.A pici még sokszor kel éjszaka sokszor sír is.A bátyám egyre többször panaszkodott hogy éjszaka a sógornőm elvárja tőle hogy keljen fel és akár legyen fent 1-2 órán keresztül.Viszont a bátyám reggel megy dolgozni és a munkája 200%-os figyelmet igényel és volt már hogy majdnem baj lett abból hogy nem tudta kipihenni magát rendesen.Felajánlottuk én is és anya is a sógornőmnek hogy ha rossz éjszaka volt szóljon.Vigyázunk addig nappal a picire ő pedig aludjon egyet.A bátyám sokat csinál otthon házimunkát is és a kicsivel is fogalkozik.De egyre inkább látjuk rajta még hát mondja is hogy ez felemészti ezek a veszekedések amik emiatt vannak.
febr. 10. 14:55
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
93%
Nem az ördögi sógornő viselkedése emészti fel a bátyádat, hanem nem tud az új helyzethez, a családjához kellő gyorsasággal idomulni. Van egy féléves babájuk, tök normális, hogy kivan mindkettő, bele kell szokni ebbe is, és nem úgy, hogy a másikra toljuk a teljes felelősséget, mondván, fontos a munkája...Apu csak kialudni nem tudja magát, anyuban meg nemcsak a kialvatlanság dolgozik, hanem még ezermillió hormon, a teljesen megváltozott teste és a korábbihoz semmiben sem hasonlító élete, és egész nap a gyerekkel van. Ő sem hiszem, hogy nyaral...Ha tényleg segíteni akarsz, kérdez meg, hogy miben van rá szüksége.
febr. 11. 18:50
 42/43 anonim ***** válasza:

Hu kérdező, kaptál hideget meleget látom. Nos tény, hogy apukanak is ki kell vennie a részét, azért mert ő dolgozik másnap. De szerintem sogornod se piskóta, én értem hogy senki nem akar nagy nyüzsgést meg vendegseget maga köré szülés után, de erős túlzás, hogy 2 hónapig egy órára nem mehet a gyerek nagyanyja se. Nem kell vendegseget tartani, gondolom batyad is tudott volna adni neki egy pohár vizet...

Jó fej tőletek, hogy felajanlottatok a segítséget, de ilyenkor sokan nem adják át a babát másnak ami jogos is. Szerintem ennél jobban ne menjetek bele, ne eroltessetek, elég ha annyit tudnak ha bármi kell (akár házimunka) segítetek. Ez az ő problémájuk, majd megoldjak. Sogornod szemlátomást amúgy se akar bevonat titeket, vegulis igaza van. Ha ahogy írtad is a batyad segit otthon akkor valószínűleg mindkettőjükbol a fáradtság beszél most. Ez ilyen, majd lesz jobb is. De az a megfogalmazás se túl korrekt hogy bezzeg batyad munkája olyan fontos hogy neki kell aludni, kicsit úgy jön le, mintha anyuka "csak babazna otthon".

tegnapelőtt 08:24
 43/43 anonim ***** válasza:
77%

Én senkit nem akartam látni az első pár hónapban. A gyerek nonstop a cicimen lógott fene se akart volna látogatót. Férjem éjszakai buszsofőr mégis felkelt a gyerekhez mert nappal lényegében csak szoptattam és semmit nem aludtam. Ez nem szülés utáni depi,hanem baby blues ami nagyon hasonlít,de elmúlik.

Férjed kapja össze magát, ez ilyen ti meg hagyjátok őket békén.

tegnap 00:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!