Miért ilyen semmirekellők?
Félig cigány származású vagyok, tisztességes,tanult dolgozó ember.
Senki nem mondaná meg igazából hogy van bennem cigány vér, szerintem a jelenlegi munkahelyemen se tudják hogy félig cigány vagyok.
A szüleim tisztességes dolgozó emberek.
Viszont az összes cigány rokonom vagyis kb a 95%-a ingyenélő.
Van hogy minden nap hozzánk járnak kéregetni, dolgozni egyik se dolgozik, egy házba laknak 20-an.
Csak családiből élnek, ekkor 1-2 napig italoznak,buliznak aztán utána újra napról napra élnek.
Sokszor már ha kocsival megyek boltba körül kell néznem hogy nincsenek-e a bolt területén,mert akkor automatikusan jönnek oda pénz kunyerálni (10 alkalomból 10x megteszik).
Egyikük se akar dolgozni állandóan csak panaszkodnak, a gyerek meg jön minden éven mintha az égből pottyana, azok is koszosak rendezetlenek szegények,őket sajnálom csak.
Sokszor már a baráti társaságomtól is koldultak (vissza mondták).
Ha össze találkozok velük leégetnek mindenhol, kiabálnak,ordítanak,büdösek is.
Volt hogy valamelyik elment 1 hétre dolgozni elkezdett nekem az utcán panaszkodni, majd mondtam neki hogy ilyen a munka erre besértődött hogy neked könnyű egész nap a székbe a jó melegbe (hozzá teszem 2 évig voltam én is segedmunkás,de ez már nem most volt úgyhogy tudom mi az a piszkos, kemény munka,de soha nem panaszkodtam főleg nem1 hét után).
Ja és nem csodálkozom azon hogy lenéznik a cigányokat a 95%-unk nem tud viselkedni, az edzőterembe is ordibálnak, a nőknek oda szólnak, feszítgetnek azt 80 kg alatt megszakadnak😂
Nem vagyok érintett a dologban, de gondolom nehéz kitörni egy ennyire lehúzó közegből.
Vélhetően amikor az ember úgy nő fel, hogy apu egy munkanélküli alkoholista, anyu meg az élete 85%-ában terhes, és egyikük sem figyel a gyerekekre, akkor nehezen alakul ki a tisztaság, rendezettség, tanulás és becsület iránti igény.
Nekem ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt egy szerető, odafigyelő családban felnőve nehezen tudom elképzelni, hogy milyen az, amikor szarnak rád. Az én múltamban az van, hogy anyukám olvasni tanít, mesél a világról, együtt tanulunk, verseket szaval, később bátorít, hogy felfedezzem a képességeimet... Ebből a pozícióból könnyű arról papolni, hogy "Miért nem tanult?"
Ugyanakkor 700(?) év alatt azért lett volna ideje a cigányságnak felzárkózni. Nem akarok egyéneket hibáztatni, de mint közösség, sajnos végtelenül destruktív és önsorsrontó. És ilyenkor persze pont olyan könnyű rasszistának bélyegezni azt, aki megnevezi a problémát, mint amilyen könnyű előhúzni a "Miért nem tanult?" kártyát...
Baromi összetett probléma, és nem úgy tűnik, hogy egyhamar megoldódik.
3
Ezzel csak az a baj, hogy a lopások, rablások miatti büntetőeljárások majd bebörtönzések, valamint a gyerekek nevelőintézetben való elhelyezése és az ezzel kapcsolatos adminisztráció sokkal többe kerülne az államnak, mint a jelenlegik helyzet.
Így aztán ülünk a fosban.
Nem az a gond, ha cigánynak születsz, hanem az, ha cigányként viselkedsz. És igen, lehet, hogy ezt diktálják a gének, meg a szubkultúra, de egy felelős kormány, amelyik nem csupán egy szavazatként tekint a cigányokra, tudnának mit tenni.
Segélyek azonnali megvonása, szigorúbb törvények, halálbüntetés, kötelező adózás és munkavégzés, iskola.
A kényszer nagy úr, csak alkalmazni kellene rajtuk is.
Halálbüntetés. 😂😂
Ezzel együtt repítenek az EU-ból is, de nem baj, gondolom pár véres szájú jobber kedvéért megéri.
7
Tehát ki kellene lépnj az EU-ból pusztán azért, hogy embereket ölhessünk? :D
#7: hány olyan eset van, ahol 10 évet adnak gyilkosságért, holott reális lenne a halálbüntetés?
Induljunk ki abból, hogy tavaly volt összesen 70 emberölés. Ha a halálbüntetés egy párhuzamos valóságban lecsökkentené 0-ra, annak milyen érezhető hatása lenne a kb. 9,6 millió lakosra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!