Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Olyan röhejes, és ironikus ez...

Olyan röhejes, és ironikus ez nem? Nem szabad szembe menni a társadalmi "normákkal" akkor sem, ha az épp h*lyeség? Részletek lent:

Figyelt kérdés
Például segítséget kértem egy rokonomtól, aki elutasított. Ez nekem nagyon rosszul esett, és ilyen esetben az "szokott lenni a társadalmi norma", hogy az elutasított fél "csak azért se" soha többet nem kér semmit a másiktól. Én meg próbáltam megbocsájtó lenni, és most csak információra lett volna szükségem tőle, nem arra, hogy csináljon meg nekem valamit (ami a szakmája is amúgy), és erőt vettem magamon, felhívtam, erre föl sem vette a telefont. Régen mindig megkaptam, hogy legyek már bátrabb, merjek telefonálni, merjek kezdeményezni, erőltessem, vegyek magamon erőt. Aztán mikor erőt veszek magamon, az eredmény totál ugyanaz lesz, mintha meg sem próbáltam volna. Vagy a másik: egy másik rokonomat meg tényleg csak azért akartam felhívni, hogy tartsam vele a kapcsolatot, mert - egy baráti társaság révén - mostanában sokat jártam arrafelé, amerre lakik, és az se vette föl a telefont. Szóval én nem tudom, hogy az emberek tőlem mit várnak el, én változtattam magamon tudatosan, erőltettem a bátorságot, aztán az eredmény mégis teljesen ugyanaz, mint ami előtte volt. Sőt volt, akivel még rosszabb lett, mert kiálltam magamért, hogy ne bánjon már úgy velem, ahogy, és még ő volt fölháborodva, pedig nekem volt igazam tényszerűen.

tegnapelőtt 19:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
30%
Szánalmas az egész. Rád nézve.
tegnapelőtt 19:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Miért lenne az?
tegnapelőtt 19:16
 3/13 anonim ***** válasza:
63%
Kedves Kérdező! Ugyanígy vagyok a rokonaimmal én is..... Akárhányszor szerettem volna segítséget kérni unokatesóimtól, ez kb 4 alkalom volt. Különböző dolgok, de egyik sem nagy dolog volt, mindig visszautasítást kaptam, illetve 2 alkalommal válaszra sem méltattak. Ez most lehet durván hangzik, de ezek után számomra "meghalt" az összes kedves rokonom..... Nem érdekel a társadalmi norma, míg szimpla haver, barát hamarabb segít, mint a kedves rokonok. Azt tudom tanácsolni végy magadon erőt, és felejtsd el őket..... Sosem alapozhatsz rájuk. Hidd el nekem.
tegnapelőtt 19:43
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Olyan emberekkel vedd körül magad, akikkel kölcsönösen támogatjátok, segítitek egymást, ha kell. Ne a bunkó rokonokkal erőltesd a kapcsolattartást, a rokonokat nem lehet megválogatni. A barátokat ellenben igen. Érthető, ha rosszul esett az elutasítás, de inkább próbálj ne törődni vele, nem érdemes az ilyen emberekre túl sok időt, energiát fordítani.

Ha valaki felháborodik azon, hogy kiállsz magadért, voltaképpen a valós vagy képzeld dominanciáját akarja hangoztatni, továbbra is le akar nyomni téged. Ez ne tántorítson el, csak arról árulkodik, hogy az illetőnek már csak a hangoskodás a fegyvere. Állj ki magadért továbbra is és az önbizalmad is növekedni fog.

tegnapelőtt 19:45
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szerethet mindig mindenki. Nekem is volt olyan ember az eletemben, akivel egy mondatot beszelni se akartam, mert nem vagyok ra kivancsi. Van ilyen.
tegnapelőtt 19:45
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

Én nem tudok ilyen "társadalmi normát", hogyha valaki nemet mond egy dologra akkor dacos gyerekként kéne viselkedni,hogy csak azért sem...

Ha valakit keresel írni is tudsz neki, nem mindenki tudja felvenni a telefont, mert éppen mást csinál, vagy csak nincs kedve dumálni. Egy üzenet, hogy "szia, ezért és ezért kerestelek...". Az nem nagy dolog, hogy valaki egyszer nem veszi fel a telefont.

Viszont az egész írásod egy sértődött duzzogás.

tegnapelőtt 20:06
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Maximálisan a 6-tal értek egyet. Minden mondata igaz.
tegnapelőtt 20:39
 8/13 anonim ***** válasza:
85%
Semmit nem mondtál arról, hogy miért nem akarnak beszélni veled. Biztos tettél ezt azt. De arról egy szót nem ejtesz.
tegnapelőtt 20:55
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

6-osnak van igaza, csak nem volt kedvem kifejteni az 1-es válaszomban, mert úgyis felesleges, mindenki hülye, csak te nem.

Te hányszor segítettél egyébként az első rokonnak?

A másodikról pedig miért gondolod, hogy kutyakötelessége több év, több hónap leszarás után barátkoznia veled?

Társadalmi szabályokat pedig te egymagad nem alkotsz, ez a saját hülyeséged maximum.

tegnapelőtt 20:58
 10/13 A kérdező kommentje:
Azért kértem volna tőle segítséget, hogy én segíthessek másnak. Komolyan. De csak információkérés lett volna. Amúgy meg szoktam segíteni másoknak igen, én jó ember vagyok, és ezt mások meg nem értékelik. Igaz, hogy vannak problémáim, de arról nem tehetek, és igaz, hogy nem kötelességük segíteni rajtam, de hogy még belém is rúgnak, az elfogadhatatlan. És ha tényleg szánalmas vagyok? Akkor annál jobban megérdemlem, hogy segítséget kapjak nem? És nem duzzogok, hanem betelt a pohár, hogy gyerekkorom óta jó voltam, szorgalmasan tanultam, és mégis összeomlott az életem, és nem hogy nem segítenek, még belém is rúgnak emberek. Ez a rokonom, akitől segítséget akartam kérni, konkrétan többször is megalázott személyesen. Már ezért is jobban megérdemelném, hogy segítsen, mert ha már megalázni tudott, akkor úgy lenne az igazságos, hogy most segítsen, hogy jóvá tegye azt, hogy akkor megbántott.
tegnapelőtt 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!