A ti családotokat érdekli a társadalmi elvárások?
Nekem apukámat nem, anyukámat igen. 23 vagyok, 19 éves korom óta nem élek velük de nagyon jó a a kapcsolatunk, minden nap beszélünk. Anyum az olyan típus, hogy érdekli, hogy mit mondanak az emberek, rokonok, a a szomszédok. Engem és apukámat nem érdekel. Csak az érdekel aki fontos, gondoljon mindenki amit gondol. vagy elfogad így vagy nem érdekel. Erkölcs nem érdekel, amíg törvényt nem szegek addig közük nincs hozzá. Illetve mindenki a saját dolgával foglalkozzon. Azt gondolom mindenki előrébb lenne ha a saját életével foglalkozna a másé helyett. A társadalom elvárja a határokat, a monogámiát és a heteroszexualitást. Én egyiknek sem vagyok híve.
Kifejtettem a család előtt is. Kérdezték van-e barátom. Mondtam jah vannak pasik. Gyerekem sose lesz. Azt teszek ami megtetszik és nem érdekel, hogy ki látja és mit gondol.
Teljesen egyetértek ezzel a képpel:
Én úgy élek ahogy nekem jó és pont nem érdekel mi az elvárás. Van akinek ezt elfogadja a családja? Sokan nem mondják a családból, de látok rajtuk, hogy nem értenek egyet.
Én le$zarom a társadalmat nagy ívben.
Nálam mondjuk ez nem pont ebben nyilvánul meg, és MÁR "társadalmilag" viszonylag "normális" az életvitelem (nem azért, mert mások mit szólnak, hanem mert egyszerűen már erre van szükségem), de volt, mikor más volt a helyzet...
Ugyanígy vagyok ezzel én is. Kezdetben negatív reakciókat váltottam ki belőlük azzal pl, hogy amikor velük voltam vásároltam "sz*xruhát". Mondtam nekik, hogy valakinek majd csak jó lesz.
Aztán 2-3 év után mintha azt látnám rajtuk, hogy felfogták és elfogadták a helyzetet. Sőt, néha még azt is hallom/tapasztalom, hogy nem kellett volna olyan korán házasodniuk, nem élték ki magukat, stb.
szerintem is hasonlóan van.
az egyén szabadsága addig terjed amig más szabadságát nem korlátozza.
mondjuk ez egy kicsit erősebb korlát mint a törvény, mert azért lehet mások szabadságát korlátozni törvényesen is.
de hogy más mit mond gondol stb, az engem se nagyon érdekel, max. zavar ha mondogatja s nem hagyja abba.
" pont nem érdekel mi az elvárás."
Hát más szexuális élete rohadtul nem érdekel, de az elvárás nem csak ennyi. Itt most egy nagyon keskeny sávot emeltél ki. A tisztességes, becsületes embereket szeretem, és ezt elvárom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!