Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Olyan röhejes, és ironikus ez...

Olyan röhejes, és ironikus ez nem? Nem szabad szembe menni a társadalmi "normákkal" akkor sem, ha az épp h*lyeség? Részletek lent:

Figyelt kérdés
Például segítséget kértem egy rokonomtól, aki elutasított. Ez nekem nagyon rosszul esett, és ilyen esetben az "szokott lenni a társadalmi norma", hogy az elutasított fél "csak azért se" soha többet nem kér semmit a másiktól. Én meg próbáltam megbocsájtó lenni, és most csak információra lett volna szükségem tőle, nem arra, hogy csináljon meg nekem valamit (ami a szakmája is amúgy), és erőt vettem magamon, felhívtam, erre föl sem vette a telefont. Régen mindig megkaptam, hogy legyek már bátrabb, merjek telefonálni, merjek kezdeményezni, erőltessem, vegyek magamon erőt. Aztán mikor erőt veszek magamon, az eredmény totál ugyanaz lesz, mintha meg sem próbáltam volna. Vagy a másik: egy másik rokonomat meg tényleg csak azért akartam felhívni, hogy tartsam vele a kapcsolatot, mert - egy baráti társaság révén - mostanában sokat jártam arrafelé, amerre lakik, és az se vette föl a telefont. Szóval én nem tudom, hogy az emberek tőlem mit várnak el, én változtattam magamon tudatosan, erőltettem a bátorságot, aztán az eredmény mégis teljesen ugyanaz, mint ami előtte volt. Sőt volt, akivel még rosszabb lett, mert kiálltam magamért, hogy ne bánjon már úgy velem, ahogy, és még ő volt fölháborodva, pedig nekem volt igazam tényszerűen.

dec. 12. 19:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
93%

Mi a fsznak mesz hazhoz pofonert? Tobbszor megalazott es ezek utan te segitseget kersz tole? Jol vagy?? Pont leszarja, mit okozott neked. Kicsit nyisd mar ki a szemedet, ebredj fel. Tudod ki akarna kapcsolatban lenni egy olyannal, aki ott rugott belem, ahol csak tudott.

Pszichologus tudna neked segiteni.

dec. 12. 23:17
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem a pszichológus, hanem pont azok, akik ide juttattak. És tudjátok mit, csak azért is fel fogom hívni, mert nem érdemli meg, hogy megszabadulhasson tőlem. Ha már megbántott, akkor az a minimum, hogy kiengesztel azzal, hogy most segít is!

A másik rokon, meg engem sem hívogatott. Csak temetéseken találkoztunk kb. Most azért akarom vele felvenni a kapcsolatot, mert egy baráti társaság révén sokat járok arra, amerre lakik.

dec. 13. 01:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdező, tényleg házhoz mész a pofonért.

Nem az fog segíteni rajtad, ha csakazértis keresed a kontaktot azokkal, akik ártottak neked, hanem az, ha megerősíted az önbizalmadat és leépíted az ilyen embereket, majd olyanokkal veszed körül magad, akikkel megvan a kölcsönös tisztelet.

dec. 13. 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!