Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egyes családtagok miért...

Egyes családtagok miért szeretnek balhézni ünnepekkor? Miért csinálják ezt?

Figyelt kérdés
Régen az egyik nagymama generált állandóan feszültséget, nem telt el úgy ünnep, hogy ne verte volna ki a hisztit. Most meg a nevelt fiam ugyanez, 24-én műbalhézott, hisztizett (21 éves) és jól tönkretette az estét.
dec. 29. 12:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
74%
Jól érzik ettől magukat.
dec. 29. 13:07
 2/16 anonim ***** válasza:
22%

Általában az idősebb családtagok (anya, apa) azért mert akkor nem kell ajándékot venni, inkább besértődik.

Meg mások azért is mert szereti látni hogy másoknak tönkretette az örömét! Pl a nárci.

dec. 29. 13:12
 3/16 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem az idősebbek is azért csinálják, mert örülnek, ha tönkretehetik mások örömét. Meg hogy mutathassák, hogy ők dominálnak, azaz olyan hangulat van, amilyet ők generálnak.
dec. 29. 13:42
 4/16 anonim ***** válasza:
94%
Az ünnep miatt feszültek: elfáradnak, más a napirendjük, mint máskor, olyan feladataik vannak, amik máskor nincsenek (pl évi egyszeri sütés, ami persze, még jól is kell, hogy sikerüljön), olyan rokonokkal találkoznak, akikkel feszült a viszony stb. És kiadják magukból...
dec. 29. 13:49
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

Ez mind igaz utolsó, csak ez ellen lehet a tenni. Nem kell napokat állni a konyhában, nem kell 13 féle kaja, meg nem kell olyanokkal találkozni, akikkel nem akarsz és máris nyugodt a karácsony. Persze, konfrontálódni kell, ami nehezebb, mint a megalkuvás.

A fiad meg majd legközelebb szervezze magának a karácsonyt máshol.

dec. 29. 14:01
 6/16 anonim ***** válasza:
38%

4, ja a 21 éves fiú biztos sokat állt a konyhában.

Ezért jobb mellőzni a "kell" karácsonyokat.

Akik egész évben nem beszélnek, nem véletlenül teszik.

dec. 29. 14:21
 7/16 anonim ***** válasza:
26%
A megalkuvók megjöttek lepontozni... XDDD Szánalom.
dec. 29. 14:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
6, teljesen egyet értek. Én felvállaltam a konfrontációt, cserébe nyugisak a karácsonyaim. Én is azt mondom, hogy ami egész évben nem működik, az miért működne éppen karácsonykor?
dec. 29. 14:33
 9/16 anonim ***** válasza:
67%
4 vagyok: én nem mondtam, hogy így KELL karácsonyozni, csak azt, hogy sokan így csinálják. Mi már szerencsére tizenévek óta nem indulunk ilyenkor a "stresszbajnokságon", mégis van minden: adventi koszorú, adventi naptár, fa, díszek, ajándékok, ételek, sütik - mind házi, mert mi szeretünk főzni-sütni.
dec. 29. 14:47
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ök azok, akik nem csak ünnepekkor ilyenek, hanem mindig, csak amikor mindneki egyrakáson van, mindenkinek jobban feltünik
dec. 29. 14:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!