Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit mondanál a gyerekednek,...

Mit mondanál a gyerekednek, hogyan viselkedjen egy olyan rokonnal, aki nyíltan kijelentette, hogy utálja a gyerekeket?

Figyelt kérdés

A párom nővéréről van szó. Egy családi programon kérdezték tőle, hogy miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki stb. mire ingerülten kijelentette, hogy hagyják békén a témával, mert ő utálja a gyerekeket, (és egy csúnya szóval is illette őket), ezért nincs és nem is lesz neki.

Én kb.1 éve ismerem őt, eddig alapvetően kijöttünk egymással, bár ő kicsit mindenkivel távolságtartó. Nekem van egy 4 éves kisfiam az előző kapcsolatomból, aki egy aranyos, cserfes gyerek, mindenkivel szeret barátkozni. Ha találkozunk akkor a szóban forgó sógornőjelölthöz is gyakran megy barátkozni, csacsog neki, a játszani akar vele, a rajzait, játékait mutogatja neki stb. Aki ezeket türelmesen végighallgatta,megnézte stb, szóval azt gondoltam, hogy ők is jól kijönnek.

De a legutóbbi kijelentése után, ahogy a gyerekekről beszélt és annak tudatában, hogy utálja a gyerekeket nem tudom, hogy engedjem-e legközelebb, hogy a fiam ugyanúgy menjen hozzá vagy magyarázzam el a fiamnak, hogy ezentúl nem szabad hozzá mennie és beszélnie vele?

nov. 29. 10:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Nézze levegőnek. Csak az ilyen idiótáknak az se tetszik.
nov. 29. 21:38
 22/28 anonim ***** válasza:
20%

Hagyjuk már ezt a baromságot. Aki valóban nem akar gyereket nem lesz ideges emiatt. Mindig azok mondják plusz, hogy utálják a gyereket, akik akarnak gyereket, de nem jön össze nekik.

Érdekes engem napi szinten nyaggattak a gyerek témával mégse voltam ideges. Annak ellenére, hogy napi szinten el volt mondva, hogy soha nem lesz.

nov. 29. 21:44
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

#22 én se szeretem azt, ha valaki azt tárgyalja, hogy mikor akarom használatba bocsátani a méhem. És igenis ideges leszek tőle, főleg ha minden összejövetelen ez a téma, pedig nekem összejöhetne, ha akarnám. Plusz még én is utálom a gyerekek jelenlétét, ezért is nem akarok még gyereket, mert nem szeretem őket.

Kérdező, a válaszom számodra az, hogy ez nem változtat rajta. A gyerek nem kell tudja pontosan, hogy xy nem szereti, max ritkábban találkozzanak. De esetleg vele is megbeszélheted ezt. Megkérdezheted, hogy a gyerekedre is vonatkozik-e amit mondott. Ha igen a válasz, akkor nagyon gyakran ne bízd rá. Kulturált emberként nem ártana a gyerekednek, de viszont rá lehet rossz hatással a gyerek. Én 20 éves vagyok, akárhány vendég jött hozzánk, a kölköt mindig rámsózták, hogy figyeljek oda rá, hogy tudjanak beszélni a szülők a családommal. Olyankor mindig leépítettek a gyerekek minden féle szinten, és pont miattuk nem akarok gyereket. Jó ez most az esetemben 3 gyerek, de többel nem volt még tapasztalatom, de sokszor egy csacsogó kölök nagyon negatív fele tolja el a gyerekszerető indexet.

nov. 29. 22:22
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

"Hagyjuk már ezt a baromságot. Aki valóban nem akar gyereket nem lesz ideges emiatt."

Na ez a baromság. Ilyen kis ostoba kijelentéseket tenni, amiket igaznak gondolsz, csak mert RÁD igazak.

Ha valaki folyamat azt kérdezgetné, mikor megyek Tenerifére nyaralni, egy idő után az is felbszna, és nem vágyom oda.

A gyerekvállalással annyi a gond, hogy szoktak hozzá kötni egy finom kis lenézést, hogy te nem tudsz az életről semmit vagy nem vagy teljes értékű nő, ha még nem szültél. Ez is bosszantó lehet.

nov. 29. 23:00
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Aki valóban nem akar gyereket nem lesz ideges emiatt. - lehet, hogy téged nem zavar, maiért a sok pfátlan állandóan ezzel bahogat, de hidd, el sokunkat, akik nem papucsok vagyunk, hanem egészséges önértékeléssel rendelkező nők - piszkosul felcs.sz.

Ha szerinted oké más méhében turkálni minden családi összejövetelkor, akkor komoly problémák vannak nálad.

nov. 30. 09:52
 26/28 anonim ***** válasza:
14%
Egészséges önbizalommal rendelkező embert pont nem érdekel ki mit gondol róla.
nov. 30. 15:44
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

"Hagyjuk már ezt a baromságot. Aki valóban nem akar gyereket nem lesz ideges emiatt."

Nem a kérdés az idegesítő, hanem az, hogy 100-szor megkérdezi ugyanaz a rokon és egyéb ember, százszor elpofázod, hogy nem kívánsz szaporodni, erre mind a százszor nekiállnak kioktatni, okoskodni, hogy miért kell szaporodnod. EZ egy idő után fel fog bszni, nem az a jellemző, hogy milliószor elmondod nagy lelkibékével, hogy nem akarsz gyereket, hanem becsúszik egy idegesebb hangnem, egy teátrálisabb megfogalmazás.

Vagy van az, aki azért mondja, hogy nem akar gyereket, mert úgy áll, hogy nem lehet neki, és magával is próbálja elfogadtatni, meg nem akarja boldog-boldogtalan orrára kötni. Na az ilyen is ki fog akadni a nyaggatástól.

Én az a kategória vagyok, aki csak simán nem akar gyereket. Engem is bsztattak már módszeresen a témával. Igen, kiakadtam, igen mondtam olyat, hogy utálom a gyerekeket.

Valójában meg úgy vagyok vele, mint a kutyákkal, nyulakkal, házikedvenc-patkányokkal. Cuki, aranyos, elvagyok vele, időszakosan sok időt szívesen töltök velük, de otthonra nem kéne.

dec. 9. 15:16
 28/28 anonim ***** válasza:
Én se szeretem úgy általában a gyerekek, nem is szeretnék soha. Utálom, hogyha erőltetik. De az unokatestvéreimmel annó tök jól eljátszottam. Pár órát gyerekkel lenni nem ugyanaz, mint az, hogy 0-24 aköré tervezed az életedet, hogy gyereked van, állandóan neked kell mindent megcsinálni utána, neked kell megszülni, felelősséget vállalni legalább 18 évig stb. Szerinted ez ugyanaz a kategória, mint pár órát játszani a gyerekkel? Nem értem miért kell mindenkire ráerőltetni attól, hogy te gyereked akartál és lett. Nem kötelező mindenkinek vállalni, le lehetne már szállni a témáról. Persze, hogy az emberből kínozza az idegbeteget, ha nem értenek a szép szóból a gyerekmániás rokonok.
dec. 10. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!