Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit mondanál a gyerekednek,...

Mit mondanál a gyerekednek, hogyan viselkedjen egy olyan rokonnal, aki nyíltan kijelentette, hogy utálja a gyerekeket?

Figyelt kérdés

A párom nővéréről van szó. Egy családi programon kérdezték tőle, hogy miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki stb. mire ingerülten kijelentette, hogy hagyják békén a témával, mert ő utálja a gyerekeket, (és egy csúnya szóval is illette őket), ezért nincs és nem is lesz neki.

Én kb.1 éve ismerem őt, eddig alapvetően kijöttünk egymással, bár ő kicsit mindenkivel távolságtartó. Nekem van egy 4 éves kisfiam az előző kapcsolatomból, aki egy aranyos, cserfes gyerek, mindenkivel szeret barátkozni. Ha találkozunk akkor a szóban forgó sógornőjelölthöz is gyakran megy barátkozni, csacsog neki, a játszani akar vele, a rajzait, játékait mutogatja neki stb. Aki ezeket türelmesen végighallgatta,megnézte stb, szóval azt gondoltam, hogy ők is jól kijönnek.

De a legutóbbi kijelentése után, ahogy a gyerekekről beszélt és annak tudatában, hogy utálja a gyerekeket nem tudom, hogy engedjem-e legközelebb, hogy a fiam ugyanúgy menjen hozzá vagy magyarázzam el a fiamnak, hogy ezentúl nem szabad hozzá mennie és beszélnie vele?

ma 10:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek azokkal, akik írták, hogy a hölgynek valószínűleg elege volt már a tapintatlan kérdésekből és pláne a beleokoskodásokból, és ezért válaszolt élesen.

A gyerekednek ne mondj semmit és ugyanúgy engedd, hogy odamenjen a sógornődhöz, mint eddig. Ha esetleg azt látod, hogy a gyerek kezd terhére lenni, akkor hívd el onnan.

Bennem inkább az a kérdés vetődne fel, hogyan viszonyuljak olyan tapintatlan emberekhez, akik ilyeneket kérdeznek, meg győzködik az egyedülálló rokont.

Mondom ezt gyerekszerető felnőttként.

ma 11:06
 12/16 anonim válasza:
56%

Pfff....

Na ezért nem szólok egy bdös szót se, hogy nem vagyok oda a gyerekekért.

Már elnézést gyöngyvirág, attól, hogy valaki nincs a gyerekekért, még lehet jó ember.

Egyébként meg semmit, kibírja azt a kis időt. A gyerek amúgy is felnő, nem kell, hogy megutálja zsigerből a felnőttet. És simán kedvelheti a tiédet attól még, hogy általában nem kedveli őket. Főleg ha jól van nevelve. Én is elvagyok, a rossz gyerekeket nem bírom, de annak a szüleit se. Vajon miért....

ma 11:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Most miért kezdesz problémázni a semmin? Meg kavarni a kakit, azzal hogy bevonod a gyereked?

Bactatták amiből elege lett, nyilván ingerülten valaszolt. Gondolom normálisan elmondta már többször hogy nem szeretne, de az nyilván nem volt elég a csodacsaládnak , ki kell provokálni az idegbetegebb választ. 😒 Ezek után nem kell csodálkozni.

.Attól hogy sajátot nwm szeretne, a tietekkel semmi baja, nem neki kell nevelni, csak néha pár órát tölt vele.

ma 11:51
 14/16 anonim ***** válasza:
64%

Senkinek semmiféle köze nincs a másik szexuális életéhez. Merthogy ugye a gyerekvállalás ennek a része. Pont ugyanakkora prosztó, bunkó dolog ilyet kérdezni, mint azt, hogy “na és hetente hányszor szexelsz a férjeddel?”. Majd ha tervez gyereket és erről be akar számolni, akkor be fog.

A saját gyereked meg érezni fogja, ha valaki nem kedveli. Én semmilyen szinten nem jövök ki a kisgyerekekkel, na hozzám nem is jönnek oda vagy nagyon hamar továbbállnak. Ez van és nem is tervezek rajta változtatni, mert nem tudok, eljátszani meg nem fogok semmit (de felesleges is lenne, mert a gyerek kicsi, de nem hülye). Az meg nem érdekel, ki mit mond erről, a számomra fontos emberek elfogadták. Nekem ez a dolog nem való. Ha meg a gyerek tapadna (de nem volt még ilyen), akkor odébb mennék, ha követ, megmondanám a szülőjének, hogy legyen szíves figyelni rá.

ma 12:01
 15/16 anonim ***** válasza:
26%

"türelmesen végighallgatta,megnézte stb, szóval azt gondoltam, hogy ők is jól kijönnek"

Eeegen, ugyan ezt csinálom én is, mert ezt hívják civilizált viselkedésnek, de közben a pokolba kívánom a kis 💩ost...

Mond meg a gyereknek, hogy hagyja békén a nénit. Még a fertőző beteg kártyát is előhúzhatod, hátha akkor tényleg nem megy oda.

ma 12:35
 16/16 anonim ***** válasza:
61%

A sógornőmet imádom, okos, figyelmes, érzékeny nő. A gyerekeinkkel tüneményes, ismeri őket és ha együtt vagyunk, foglalkozik velük. De ha a gyerek épp magára hagyja, akkor mondja nekem láthatóan fáradtan, hogy minden elismerése felém, hogy ezt 24/7 csinálom, mert neki néhány óra után elég. Addig cukik, de többet nem bírna.

Én hagyom, mert magától megy játszani velük, amikor úgy érzi, elvonul beszélni a felnőttekkel és a a gyerekek is értik, hogy akkor nem illik zaklatni.

Ez alapján szerintem ne nyúljon bele, csak figyeld legközelebb és ha látod, hogy fárasztja már, akkor hívd el a gyereket tőle.

ma 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!