Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a kijelentésben nem...

Ebben a kijelentésben nem lehetett érezni az iróniát, vagy csak megjátsza, hogy nem értette?

Figyelt kérdés

A nővérem egyedül neveli a 3 éves lányát, és ma este felhívott, hogy áthozhatja-e a kislányt éjszakára, mert hirtelen munkába kell mennie (mentős és behívták). Erre pedig szó szerint ezt válaszoltam:

-Persze, hozd csak. Ma még úgyis csak 14 órát dolgoztam, simán kibírom holnap reggelig alvás nélkül.

Erre csak annyit válaszolt, hogy "oké, köszi!", majd letette a telefont, és fél órával később megjelent nálam a gyerekkel.

És igen, mondhatjátok, hogy bunkó módon próbáltam ironizálni a nővéremmel, és hogy genyó vagyok amiért nem akarok vigyázni az unokahugomra. Igen, elismerem, bunkó voltam.

Imádom az unokahugom, de az egésznek az az előzménye, hogy a születése óta sokkal többet foglalkoztam vele, mint a saját apja. Kezdek már besokallni tőle, hogy a magánéletem kárára felelősséget kell vállalnom érte. 21 éves vagyok, még nem ilyesmivel akarom tölteni a szabadidőm.

aug. 23. 23:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%

Családban, ha akar valamit egy tesó, mondja meg nyíltan, ne ironizáljon.

Szerintem a nővéreden akkora a stressz, hogy fel se fogta.

aug. 23. 23:34
 2/19 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem te csak megjátszod, hogy nem érted, mert cikinek érzed, hogy oda akartál szúrni a nővérednek, de a fagyi visszanyalt.
aug. 23. 23:35
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem esett le neki a kapkodás miatt. De ha mégis le esett akkor meg kényelmesebb azt tetettnie hogy nem, így a gyereket tudja hova rakni, nem kell mást keresni.

Amúgy ezt tényleg meg kéne beszélnetek, hogy érted hogy neki nehéz utolsó pillanatban a gyerekre felügyelőt találni és bár nagyon szereted az unokahugod, már kezd sok lenni. 21 éves vagy, te is ledolgozod a napi adagod, szeretnél egyedül pihenni.

Ő vállalta be a gyereket, nem kéne kihasználni azt hogy te kedvesen besegítesz. Neked nem kötelesseged.

Akarták a gyereket? Az apa annyira dolgozik hogy csak kevés időt tud a gyerekkel tölteni?

aug. 23. 23:52
 4/19 A kérdező kommentje:
Csúnyán mondva "besikerült gyerek", és az apuka a kötelező minimum gyerektartáson kívül semmivel nem járul hozzá a lánya neveléséhez. 1-2 havonta meglátogatja, de soha nem viszi el.
aug. 23. 23:59
 5/19 anonim ***** válasza:
12%

Tesód túl lépi a határt, ez már kihasználás és magától nem fogja észre venni

Csak ugye te is 21 éves vagy, pont egy gyerek ilyen szinten nem hiányzik a nyakadba.

Tesód magától nem fog váltani, nem nehezíti meg az életét. Neked kell szólni.

Az idezetedre: Ebből szerintem csak az nem hallotta az iróniát aki nem akarta.

Az sem véletlen hogy te sem egyenes mondtad ki, hanem csak céloztál rá hogy nem akarsz a gyerekre vigyázni. Te is tudod hogy akkor tesód sz@rban lesz ha elutasítod és segíteni szeretnél viszont saját magadnak is jár a pihenés főleg egy átdolgozott nap után. Ez a kettősség nyomasztó lehet.

aug. 24. 00:36
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz rá vigyázni, mond meg nyiltan, ne ironozalj.
aug. 24. 06:38
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet hogy nem is hallotta a momdandód második felét. Épeszű ember, ha nem akar vigyázni egy gyerekre akkor azt mondja, hogy "Ne haragudj Kati, de ma nem"
aug. 24. 06:55
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem merted egyértelműen elutasítani, ő meg a kapkodásban csak fog figyelt oda, így simán elsikkadhat a hangsúlyod a szavad mellett. "Persze hozd csak...." Ennél több valószínűleg nem ment át neki. beszélj vele, ha érte megy és mondd meg, hogy legközelebb az éjszaka közepén mást is keressen meg, te pedig a következő ilyen hívásnál azt mondd, hogy "ma nem jó, Juli", hogy ne legyen félreérthető.
aug. 24. 07:42
 9/19 anonim ***** válasza:
88%

Felnőtt ember nem ironizálgat, mikor segítséget kér tőle a testvére.

Megmondja kerek perec, hogy igen vagy nem.

Éretlenül viselkedtél, és meg is ittad a levét.

aug. 24. 07:50
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

Értette ő, pontosan, viszont tudta, hogy bunkózni próbáltál vele - mert ahelyett, hogy egyenesen megmondtad volna: bocs, fáradt vagyok ne, helyette kigúnyoltad -, és szándékosan nem vette a lapot.

Igaza van és örülök, amiért csak azért is átvitte neked a gyereket. Megérdemled.

Utálatosak a hozzád hasonló passzív-agresszív hülyék. Ez kőkemény passzív-agresszió volt, mert gyáva szr vagy megmondani az igazat.

aug. 24. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!