Ebben a kijelentésben nem lehetett érezni az iróniát, vagy csak megjátsza, hogy nem értette?
A nővérem egyedül neveli a 3 éves lányát, és ma este felhívott, hogy áthozhatja-e a kislányt éjszakára, mert hirtelen munkába kell mennie (mentős és behívták). Erre pedig szó szerint ezt válaszoltam:
-Persze, hozd csak. Ma még úgyis csak 14 órát dolgoztam, simán kibírom holnap reggelig alvás nélkül.
Erre csak annyit válaszolt, hogy "oké, köszi!", majd letette a telefont, és fél órával később megjelent nálam a gyerekkel.
És igen, mondhatjátok, hogy bunkó módon próbáltam ironizálni a nővéremmel, és hogy genyó vagyok amiért nem akarok vigyázni az unokahugomra. Igen, elismerem, bunkó voltam.
Imádom az unokahugom, de az egésznek az az előzménye, hogy a születése óta sokkal többet foglalkoztam vele, mint a saját apja. Kezdek már besokallni tőle, hogy a magánéletem kárára felelősséget kell vállalnom érte. 21 éves vagyok, még nem ilyesmivel akarom tölteni a szabadidőm.
Családban, ha akar valamit egy tesó, mondja meg nyíltan, ne ironizáljon.
Szerintem a nővéreden akkora a stressz, hogy fel se fogta.
Szerintem nem esett le neki a kapkodás miatt. De ha mégis le esett akkor meg kényelmesebb azt tetettnie hogy nem, így a gyereket tudja hova rakni, nem kell mást keresni.
Amúgy ezt tényleg meg kéne beszélnetek, hogy érted hogy neki nehéz utolsó pillanatban a gyerekre felügyelőt találni és bár nagyon szereted az unokahugod, már kezd sok lenni. 21 éves vagy, te is ledolgozod a napi adagod, szeretnél egyedül pihenni.
Ő vállalta be a gyereket, nem kéne kihasználni azt hogy te kedvesen besegítesz. Neked nem kötelesseged.
Akarták a gyereket? Az apa annyira dolgozik hogy csak kevés időt tud a gyerekkel tölteni?
Tesód túl lépi a határt, ez már kihasználás és magától nem fogja észre venni
Csak ugye te is 21 éves vagy, pont egy gyerek ilyen szinten nem hiányzik a nyakadba.
Tesód magától nem fog váltani, nem nehezíti meg az életét. Neked kell szólni.
Az idezetedre: Ebből szerintem csak az nem hallotta az iróniát aki nem akarta.
Az sem véletlen hogy te sem egyenes mondtad ki, hanem csak céloztál rá hogy nem akarsz a gyerekre vigyázni. Te is tudod hogy akkor tesód sz@rban lesz ha elutasítod és segíteni szeretnél viszont saját magadnak is jár a pihenés főleg egy átdolgozott nap után. Ez a kettősség nyomasztó lehet.
Felnőtt ember nem ironizálgat, mikor segítséget kér tőle a testvére.
Megmondja kerek perec, hogy igen vagy nem.
Éretlenül viselkedtél, és meg is ittad a levét.
Értette ő, pontosan, viszont tudta, hogy bunkózni próbáltál vele - mert ahelyett, hogy egyenesen megmondtad volna: bocs, fáradt vagyok ne, helyette kigúnyoltad -, és szándékosan nem vette a lapot.
Igaza van és örülök, amiért csak azért is átvitte neked a gyereket. Megérdemled.
Utálatosak a hozzád hasonló passzív-agresszív hülyék. Ez kőkemény passzív-agresszió volt, mert gyáva szr vagy megmondani az igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!