Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen undoritó gondolkodás...

Milyen undoritó gondolkodás ez? Ilyet a képébe vágni valakinek hogy jobbat szántunk a gyerekünknek és nem olyat kint te! Mit szólnál egy ilyen kijelentéshez?

Figyelt kérdés

Ezt kaptam a párom szüleitől.Amit tudni kell rólam,én egy érettségivel,2 szakmával rendelkező ember vagyok,beszélek idegen nyelven,nem vagyok gazdak,de nem is csóri.

A párom diplomás,2 nyelven beszél,saját lakása van.Igaz nekem meg saját autóm,mert az meg neki nincs.

Tudom hogy ők valami pénzest gondoltak neki,aki elhalomozza ezzel azzal,vagy legalábbis diplomás,vagy mind kettő egyszerre az még jobb lenne.Látom rajtunk hogy egy ember kell nekik,aki majd tudja őket támogatni,ha vének lesznek.Átlátok a szitán.Párom a már évek óta tolta nekik a pénzt,addig amíg velem meg nem ismerkedett.Volt hogy havi 100 ezret is akár,ő fizette a hitelüket stb.Majd amikor ezeket elmondta,összeállt a kép nekem hogy miért mondták ezt nekem.Hiszen tudják hogy nem vagyok hülye gyerek,dolgos ember vagyok,egyszerűen kevés nekik a fizetésem és az hogy a párom többet keres és nincs diplomám.

Undoritó viselkedés ez.Már nagyon nehezzen mutatom ki,hogy kicsit megutáltam őket.Persze ha valamiért ugrani kell,akkor menjek mint a csicska,vagy ezt meg azt segíteni kell.Hátam mögött el sem tudom képzelni mit beszélhetnek,ha a szemembe megmondták ezt.Most öszintén ez nem undorító?

29/F

2014. dec. 9. 11:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Ha a párod téged akar és nem befolyásolható a szülei által, akkor próbálj meg nem foglalkozni velük. Viszont említsd meg a párodnak - ha még nem tudja- hogy ez neked rosszul esik álljon ki melletted. Neki is nehéz, mert két tűz között van, mégis csak a szülei.
2014. dec. 9. 11:49
 2/14 anonim ***** válasza:
64%

De nagyon undorító.

Te a lányuk párja vagy nem az övéké.

Egyébként ezt a párodnak kéne helyretenni, neki kéne leállítania őket.

Ja és nyilván egy ilyen beszólás után hülye lennék nekik bármit is segíteni vagy elintézni. Csinálják csak szépen saját maguk, amit akarnak.

2014. dec. 9. 11:50
 3/14 A kérdező kommentje:
Még ilyet is mondtak,hogy azt akarják hogy sok helyre eljusson.Célozva arra hogy nyilván velem nem biztos hogy megteheti.Igaz ezt nem nekem mondták,de hallottam fél füllel,nem tudom miről volt szó konkrétan.Kicsit sem anyagias gondolkodás,ami nem baj,de ilyen ocsmányul...
2014. dec. 9. 11:56
 4/14 anonim ***** válasza:
42%
Amit írtál a kérdésben, azt meg is mondták neked vagy csak te érzed így? Abba is bele kell gondolni, hogy nem feltétlenül magukat akarják eltartatni, hanem, a lányukat.. Tudom hogy pl nekem is olyan jövőt képzelnek el, ahol kényelmesen elélünk a párommal, tudunk együtt jövőt tervezni és bizony ha az kellene én is simán adnék anyukáméknak 100 ezreket, ahogyan ők is adtak nekem pénzt több, mint 20 éven át, bármikor kellett. Persze, ha ezt a szemedbe mondták, hogy nem ilyet vártak neki, akkor valóban bunkók.
2014. dec. 9. 11:56
 5/14 anonim ***** válasza:
6%

ahogy olvastam a kérdést, egy kövér, mogorva, agyhalott panelcsajt képzeltem el.

a barátnőd téged választott. szülőkkel nem kell találkozni és kész, forrjanak a saját levükben

2014. dec. 9. 11:58
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó vagyok, most olvastam tovább.. Ha ilyeneket mondanak valóban bunkók, de ezzel nem tudsz mit tenni. Törődj a lánnyal, ne várd el tőle, hogy szakítson a családjával miattad. Ők tényleg a legjobbat akarják csak neki, ez ugyan erős elvakultság de nem rossz szándék hajtja őket.
2014. dec. 9. 11:58
 7/14 A kérdező kommentje:

ma 11:56

Persze hogy a szemembe mondták.Pletykákra nem adok,akkor nem is tettem volna fel a kérdést.Egyszer csak elkezdtek leugatni,nagyon durva hangnembe.Soha nem gondoltam,hogy ilyeneket mondanak nekem.Volt egy pár csajom,de egyik szülei sem volt ilyen velem,20 éves link koromba még talán jogos is lett volna,igaz én már akkor is ddolgoztam,mellette tanultam.

2014. dec. 9. 12:04
 8/14 anonim ***** válasza:
Kérdés hogy a párod miért nem állítja le őket? Vagy ő nincs jelen, amikor ezt nyomják?
2014. dec. 9. 12:29
 9/14 A kérdező kommentje:

ma 12:29

A helyzet az hogy mellém szokott állni.Bár akkor kicsit összevesztünk,amúgy nem szoktunk veszekedni.Szerintem meghallották a vitánkat,vagy én nem tudom,de kn semmi közük nem volt hozzá.Erre ezt hozták ki belőlle.Nem értem mire jó ez.

2014. dec. 9. 12:34
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lesz hosszú életű ez a kapcsolat.

Nem lehet ezt elviselni, hogy így cseszegetnek.

Főleg, ha a párod sem határozott és következetes ebben az ügyben, nagyon egyértelműen le kéne állítania a szüleit.

2014. dec. 9. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!