Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen undoritó gondolkodás...

Milyen undoritó gondolkodás ez? Ilyet a képébe vágni valakinek hogy jobbat szántunk a gyerekünknek és nem olyat kint te! Mit szólnál egy ilyen kijelentéshez?

Figyelt kérdés

Ezt kaptam a párom szüleitől.Amit tudni kell rólam,én egy érettségivel,2 szakmával rendelkező ember vagyok,beszélek idegen nyelven,nem vagyok gazdak,de nem is csóri.

A párom diplomás,2 nyelven beszél,saját lakása van.Igaz nekem meg saját autóm,mert az meg neki nincs.

Tudom hogy ők valami pénzest gondoltak neki,aki elhalomozza ezzel azzal,vagy legalábbis diplomás,vagy mind kettő egyszerre az még jobb lenne.Látom rajtunk hogy egy ember kell nekik,aki majd tudja őket támogatni,ha vének lesznek.Átlátok a szitán.Párom a már évek óta tolta nekik a pénzt,addig amíg velem meg nem ismerkedett.Volt hogy havi 100 ezret is akár,ő fizette a hitelüket stb.Majd amikor ezeket elmondta,összeállt a kép nekem hogy miért mondták ezt nekem.Hiszen tudják hogy nem vagyok hülye gyerek,dolgos ember vagyok,egyszerűen kevés nekik a fizetésem és az hogy a párom többet keres és nincs diplomám.

Undoritó viselkedés ez.Már nagyon nehezzen mutatom ki,hogy kicsit megutáltam őket.Persze ha valamiért ugrani kell,akkor menjek mint a csicska,vagy ezt meg azt segíteni kell.Hátam mögött el sem tudom képzelni mit beszélhetnek,ha a szemembe megmondták ezt.Most öszintén ez nem undorító?

29/F

2014. dec. 9. 11:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos a világ ebben a fenenagy "egyenlőségben" úgy működik, hogy A nőhöz vagy jobb vagy esetleg ugyanolyan társadalmi rétegből származó/tanulmányi,szakmai háttérrel rendelkező férfi illik, fordítva viszont lehet szakmunkás nőd 2 diplomával 1 doktorival úgy hogy 4 nyelvet beszélsz, abban semmi kivetnivaló nincs. Óriási mázlid van, hogy a párod nem így gondolkodik (mert általában a nők maguk szokták ezt betartani). Az nem meglepő, hogy emiatt a szülei pattognak.

Annyit még hozzátennék, hogy attól függően milyen diplomája és ambíciói vannak később lehet probléma. A diplomásoknál gyakran előfordul a karrierista szemlélet. Folyamatosan fejlődni, tanulni akarnak, tréningekre járnak másoddiploma, Msc külföldi utak. Ezt gyakran egy szakmunkás nem érti meg. Az én házasságom erre ment rá, a feleségem fodrász volt és nem értette miért kell nekem állandóan tanulni és törtetni. Neki elég lett volna, hogy hazahozzuk a havi fixet kilépünk a melóhelyről délután 17:00-kor és jónapot kívánok (persze egy szakmunkás is gondolkodhat úgy mint én, de azért az jóval ritkább).

29/F

2014. dec. 9. 13:21
 12/14 anonim ***** válasza:
36%
Tökéletesen egyetértek a 11-es hozzászólóval. Sajnos nálunk is ráment a kapcsolatunk erre, pedig 4 évig voltunk együtt. Nem értette miért vagyok stresszes a vizsgaidőszakban, aztán nem értette miért szeretnék MSC-re menni én pedig nem értettem, hogy törődhet bele, hogy bolti eladó, miért nem próbál előrébb lépni, mikor meg volt rá a lehetősége és sosem volt egy buta srác. L/25
2014. dec. 10. 04:50
 13/14 anonim ***** válasza:
30%

még véletlenűl sem vagy valami nyavajgó életképtelen kis puhapö1 aki egy tiniknek szánt oldalon rinyál majd 30 évesen

ja te tökéletes vagy a párod szüleivel van a baj

és ezt a sza1 dumát pár hozád hasonló még be is veszi röhej...

2016. máj. 11. 02:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Nalunk kb ua volt a helyzet nalunk en voltam a tanult lany parom szakmunkas zsiros csaladdal.

Nalunk en voltam a nem megfelelo csoro diak csoro szulokkel.

Ferjem megszakitotta szuleivel a kapcsolatot

25 eve....

2016. máj. 11. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!