Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit mondanál a gyerekednek,...

Mit mondanál a gyerekednek, hogyan viselkedjen egy olyan rokonnal, aki nyíltan kijelentette, hogy utálja a gyerekeket?

Figyelt kérdés

A párom nővéréről van szó. Egy családi programon kérdezték tőle, hogy miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki stb. mire ingerülten kijelentette, hogy hagyják békén a témával, mert ő utálja a gyerekeket, (és egy csúnya szóval is illette őket), ezért nincs és nem is lesz neki.

Én kb.1 éve ismerem őt, eddig alapvetően kijöttünk egymással, bár ő kicsit mindenkivel távolságtartó. Nekem van egy 4 éves kisfiam az előző kapcsolatomból, aki egy aranyos, cserfes gyerek, mindenkivel szeret barátkozni. Ha találkozunk akkor a szóban forgó sógornőjelölthöz is gyakran megy barátkozni, csacsog neki, a játszani akar vele, a rajzait, játékait mutogatja neki stb. Aki ezeket türelmesen végighallgatta,megnézte stb, szóval azt gondoltam, hogy ők is jól kijönnek.

De a legutóbbi kijelentése után, ahogy a gyerekekről beszélt és annak tudatában, hogy utálja a gyerekeket nem tudom, hogy engedjem-e legközelebb, hogy a fiam ugyanúgy menjen hozzá vagy magyarázzam el a fiamnak, hogy ezentúl nem szabad hozzá mennie és beszélnie vele?

ma 10:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Azért mert ő nem akar gyereket, nem jelenti hogy alkalmanként nem tud elviselni maga körül 1-2 órát egy gyereket.

Mitől félsz, hogy bántani fogja?

ma 10:20
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
El tudom képzelni, hogy folyton ezzel rágják a fülét, minden alkalom alatt. Lehet, hogy érzékeny téma számára és nem akarja elmondani, ezért ingerülten válaszolt és talán végre békén hagyják a: “MiKor LEsZ mÁr GyeREkEd?” kérdésekkel.
ma 10:26
 3/15 A kérdező kommentje:
#1, Nem félek, hogy bántani fogja, nem én akarom tiltani tőle a gyereket. Ő mondta, hogy utálja őket és egy trágár szót is mondott rájuk. Tehát nem csak annyit mondott, hogy nem akar, hanem hogy egyenesen utálja őket. Ebből következik, hogy nyílván nem veszi szívesen ha a fiammal kell fogalalkonia.
ma 10:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Semmit nem mondanék.

Az én sógornőm is mindig elmondta, hogy nem szereti a gyerekeket, nem akar, de attól még normális volt az enyémmel.

ma 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:
93%

"miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki stb. mire ingerülten kijelentette, hogy hagyják békén a témával"

Nem csodálom, hogy ingerülten válaszolt. Ilyet még rokontól sem illik kérdezni, pláne nem kioktatni.

A gyerekeddel normálisan viselkedett. Miért kellene máshogy viszonyulni hozzá a kijelentése után?

ma 10:30
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

Én hagynám a gyereket, hogy azt csinálja, amit szeretne. Ha a rokon nem lesz vele kedves, azt szerintem egy idő után levágja, és leszokik a vele való barátkozásról magától, ha meg normális vele, az azt jelenti, hogy nincs baja a gyerekeddel.

Ha esetleg bunkón reagálna, akkor még utána is ráérsz elmagyarázni a kisfiúnak, hogy vannak olyan nénik-bácsik, akik nem szeretik a gyerekeket (ahogy a cicát, kutyát stb. se szereti mindenki), nem neki szólt, de a jövőben ő se barátkozzon vele, mert a néni nem vevő rá. (De remélhetőleg a nővér sem lesz ilyen paraszt azért, inkább nektek szól, hogy kicsit próbáljátok róla "levakarni" a kisfiút, ha már terhes neki.)

ma 10:35
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

Ha amúgy normálisan viselkedik a gyerekeddel és nem látod rajta azt, hogy kifejezetten terhére lenne, akkor mi a gond?

Én figyelnék a helyedben, ha vendégségben túlzottan rátapadna a gyerekem, akkor azért finoman szólnék a gyereknek, hogy hagyd a felnőtteket beszélgetni és elvinném onnan, játsszon mással. De ennyi, semmi több.

Lehet, hogy nagyon érzékenyen érinti a gyerek téma. Az is lehet, hogy alapvetően szereti a gyerekeket, lehet, hogy szeretne is, de nem lehet neki és még nem tart abban a fázisban, hogy ezt kifelé is elmondja. Aztán simán lehet, hogy nem szeretne, de ez nem jelenti azt, hogy nem tud udvariasan viselkedni családi körben, ahol gyerekek is vannak, csak a hülye, tolakodó kérdések bosszantják.

Nekem amíg nem volt gyerekem, kifejezetten idegesítettek a kisgyerekek, nem tudtam mit kezdeni velük. Mondjuk a túlságosan tolakodó, nagyon matrica gyerekek most is zavarnak.

ma 10:36
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

Egy családi programon kérdezték tőle, hogy miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki - amikor nekem valaki sokadjára ezzel jön, elküldöm az anyjába, ahová való, és rögtön leszáll a témáról.

A rokonok mégis mi jogon p.fáznak bele az ő gyerekvállalási terveibe?

Mert az ember attól nem lesz ingerült, hogyha EGYSZER rákérdeznek - csak az a baj, hogy nem egyszer szoktak, hanem újra meg újra.

Hát menjen a f..ba az ilyen tuskó, és én is odaszólok már neki.

ma 10:50
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Utálom a gyerekeket, a frász kitör tőlük. Így, ha valakinek a gyereke terhet jelentene számomra, akkor szólnék az illető szülőnek, hogy legyen szíves és kezdjen valamit a gyerekkel, hogy ne engem zaklasson. A gyereknek nem mondanám, mert úgysem értené.
ma 10:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az meg, hogy nem szereti a gyerekeket. Én is ki nem állhatom őket, és sohasem akarnék sajátot, viszont a rokon gyerek, az más - kivéve, hogyha a szülője idióta és a gyerek meg pörög, visít, neveletlen.

Öcsém volt ilyen, na őt rühelltem egészen sokáig - mert persze az, hogy én rászólok, ha már a szüleim nem képesek... oh, hogyne :D

ma 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!