Mit mondanál a gyerekednek, hogyan viselkedjen egy olyan rokonnal, aki nyíltan kijelentette, hogy utálja a gyerekeket?
A párom nővéréről van szó. Egy családi programon kérdezték tőle, hogy miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki stb. mire ingerülten kijelentette, hogy hagyják békén a témával, mert ő utálja a gyerekeket, (és egy csúnya szóval is illette őket), ezért nincs és nem is lesz neki.
Én kb.1 éve ismerem őt, eddig alapvetően kijöttünk egymással, bár ő kicsit mindenkivel távolságtartó. Nekem van egy 4 éves kisfiam az előző kapcsolatomból, aki egy aranyos, cserfes gyerek, mindenkivel szeret barátkozni. Ha találkozunk akkor a szóban forgó sógornőjelölthöz is gyakran megy barátkozni, csacsog neki, a játszani akar vele, a rajzait, játékait mutogatja neki stb. Aki ezeket türelmesen végighallgatta,megnézte stb, szóval azt gondoltam, hogy ők is jól kijönnek.
De a legutóbbi kijelentése után, ahogy a gyerekekről beszélt és annak tudatában, hogy utálja a gyerekeket nem tudom, hogy engedjem-e legközelebb, hogy a fiam ugyanúgy menjen hozzá vagy magyarázzam el a fiamnak, hogy ezentúl nem szabad hozzá mennie és beszélnie vele?
Azért mert ő nem akar gyereket, nem jelenti hogy alkalmanként nem tud elviselni maga körül 1-2 órát egy gyereket.
Mitől félsz, hogy bántani fogja?
Semmit nem mondanék.
Az én sógornőm is mindig elmondta, hogy nem szereti a gyerekeket, nem akar, de attól még normális volt az enyémmel.
"miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki stb. mire ingerülten kijelentette, hogy hagyják békén a témával"
Nem csodálom, hogy ingerülten válaszolt. Ilyet még rokontól sem illik kérdezni, pláne nem kioktatni.
A gyerekeddel normálisan viselkedett. Miért kellene máshogy viszonyulni hozzá a kijelentése után?
Én hagynám a gyereket, hogy azt csinálja, amit szeretne. Ha a rokon nem lesz vele kedves, azt szerintem egy idő után levágja, és leszokik a vele való barátkozásról magától, ha meg normális vele, az azt jelenti, hogy nincs baja a gyerekeddel.
Ha esetleg bunkón reagálna, akkor még utána is ráérsz elmagyarázni a kisfiúnak, hogy vannak olyan nénik-bácsik, akik nem szeretik a gyerekeket (ahogy a cicát, kutyát stb. se szereti mindenki), nem neki szólt, de a jövőben ő se barátkozzon vele, mert a néni nem vevő rá. (De remélhetőleg a nővér sem lesz ilyen paraszt azért, inkább nektek szól, hogy kicsit próbáljátok róla "levakarni" a kisfiút, ha már terhes neki.)
Ha amúgy normálisan viselkedik a gyerekeddel és nem látod rajta azt, hogy kifejezetten terhére lenne, akkor mi a gond?
Én figyelnék a helyedben, ha vendégségben túlzottan rátapadna a gyerekem, akkor azért finoman szólnék a gyereknek, hogy hagyd a felnőtteket beszélgetni és elvinném onnan, játsszon mással. De ennyi, semmi több.
Lehet, hogy nagyon érzékenyen érinti a gyerek téma. Az is lehet, hogy alapvetően szereti a gyerekeket, lehet, hogy szeretne is, de nem lehet neki és még nem tart abban a fázisban, hogy ezt kifelé is elmondja. Aztán simán lehet, hogy nem szeretne, de ez nem jelenti azt, hogy nem tud udvariasan viselkedni családi körben, ahol gyerekek is vannak, csak a hülye, tolakodó kérdések bosszantják.
Nekem amíg nem volt gyerekem, kifejezetten idegesítettek a kisgyerekek, nem tudtam mit kezdeni velük. Mondjuk a túlságosan tolakodó, nagyon matrica gyerekek most is zavarnak.
Egy családi programon kérdezték tőle, hogy miért nincs még gyereke, ideje lenne már, hogy legyen neki - amikor nekem valaki sokadjára ezzel jön, elküldöm az anyjába, ahová való, és rögtön leszáll a témáról.
A rokonok mégis mi jogon p.fáznak bele az ő gyerekvállalási terveibe?
Mert az ember attól nem lesz ingerült, hogyha EGYSZER rákérdeznek - csak az a baj, hogy nem egyszer szoktak, hanem újra meg újra.
Hát menjen a f..ba az ilyen tuskó, és én is odaszólok már neki.
Az meg, hogy nem szereti a gyerekeket. Én is ki nem állhatom őket, és sohasem akarnék sajátot, viszont a rokon gyerek, az más - kivéve, hogyha a szülője idióta és a gyerek meg pörög, visít, neveletlen.
Öcsém volt ilyen, na őt rühelltem egészen sokáig - mert persze az, hogy én rászólok, ha már a szüleim nem képesek... oh, hogyne :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!