Mit kellene tennem a férjem húgával?
Próbálom röviden.
A férjem húga lassan 18 éves, és velünk él 3 éve, legyen a neve Kitti.
Kitti azért él velünk mert a szülők gázosak eléggé. Örömmel adták át a "szülői" kötelezettségeket.
Nem is volt gond Kittivel a tavalyi évig, amikor is megismert egy srácot és teljesen kifordult magából.
Ezek abban nyilvánulnak meg, hogy ő edz és nem mindegy, hogy mit eszik.
Ő elvárja, hogy minden nap olyan étel legyen elé lerakva ami neki kompatibilis az edzéssel és a diétájával.
Ez nem történik meg, ő nem főz magának. Csak puffog. Beszólogat(na), hogy ez neki milyen rossz , hogy ő ezeket nem eheti mi meg itt esszük előtte ezeket.
A pontot az i-re az tette fel, hogy beszéltük a férjemmel és a gyerekeinkkel, hogy miket süssek karácsonyra, miket főzzünk.
Meghallotta és kifakadt, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz ez a sok szar itt mert ő ilyeneket nem ehet és rohadtul jó lenne ha neki nem kellene ezt átélnie.
A férjem persze rögtön vitába szállt vele, hogy attól mert ő így étkezik nem gondolhatja, hogy egy komplett család csak csirkemellen és zöldségen fog élni mert neki nem tetszik.
De ez mostmár a sokadik ilyen alkalom, nem tudom mit kezdjek vele mert legszívesebben már felpofoznám időnként.
Határozottnak kell lenni. Ha nem tetszik a menü, két választása van: csinál magának olyat, amit megeszik, vagy éhesen áll fel az asztaltól. Nem 5 éves már, tudja használni a tűzhelyet. Néha csinálhatsz mindenkinek olyasmit, amit megeszik, főleg karácsonykor, akkor amúgyis sokkal több mindent főz az ember, beleférhet, hogy sütsz neki külön csirkét, ti meg eszitek, amit ti akartok.
Ne vadítsátok el, inkább legyen szem előtt, mint ilyen-olyan pasikkal, egyiktől a másikhoz, csak, hogy legyen hol laknia. Csúnya bántalmazó kapcsolatokba lehet így belefutni.
Viszont azt sem szabad megengedni, hogy az aktuális hisztijével tönkre tegye a családotokat, ti elsősorban a saját gyerekeitekért vagytok felelősek.
És ti ezt miért is tűritek? Tök jó mintát látnak a saját gyerekeitek...Nem félsz, hogy rájuk ragad, elvégre semmi következménye annak, hogy a hercegnő úgy viselkedik, és úgy akarja megszabni még azt is, hogy mit egyen a család, mintha ő lenne mindennek az ura...
Ha leül az asztalhoz enni, az egyetlen dolog, ami elhagyhatja a száját a köszönöm. Ha nem tetszik a menu, ki lehet válogatni belőle a "neki ehetőt", ha meg az se jó, akkor lehet elvonulni éhesen, vagy menjen enni a kandúrhoz.Ha ezt a peofon kíséretében kell vele megértetni, legyen. 18 éves, lehetne gondolkodni ... meg csomagolni. Én nem sajnálnám. Pont elég idős, hogy felfogja, hogy honnan jött és milyen támogatást kap így. Nem kel picsogni rajt,a hogy jaj...szegényke...ez az eredménye! Se tiszteletet nem mutat, se viselkedni nem tudni. Niytva az ajtó, jogilag felnőtt. Ha nem tetszik, mehet.
Amennyiben nem tud érdemben hozzátenni a háztartáshoz, semmi szava nem lehet.
Ő költözött hozzátok, nem ti hozzá, így neki kell alkalmazkodnia hozzátok.
Majd ha már lesz saját keresete, meg fel tudja emelni a seggét, hogy megfőzzön magára meg elkészítse a diétás sütijeit akkor nem kell már miből válogatnia sem.
Ilyeneket nem mondanánk neki, hogy húzhat haza. Nem azért lakik velünk mert nagy a szája és ki rakták otthonról, olvastam egy ilyen hozzászólást is.
Az albérlet/külön élés se működik mivel még csak 11. osztályos, még egy éve van a suliból. Januárban lesz 18 éves.
Köszönöm a tanácsokat, megpróbálok vele még egyszer leülni és beszélni hátha többre jutok.
Nem értem egyébként, hol azt írod, hogy megtudná csinálni, hol azt, hogy csak egy-egy szárnypróbálgatása volt még, az sem volt túl sikeres.
Így én is befeszülnék, ha csak hozzámvágják, hogy ha enni akarsz csináld meg. Tini korban ez meg 1000-szeresen csapódik le.
Írd majd, jutottatok-e előrébb, szurkolok!
Én durván laktózérzékeny vagyok, ez ráadásul betegség és nem hóbort. Szinte semmit nem ehetek meg, vagy csak tablettával, de a hasnyálmirigyem érdekében inkább hanyagolom a tejet, de bszki állandóan csorog a nyálam a jobbnál jobb dolgokra, meg én ráadásul extra nagy édesség fogyasztó voltam, mégsem várom el senkitől, hogy azt egye, amit én és megcsinálom saját magamnak! Ráadásul cukormentesen is kell ennem a cukrom miatt. A férjem unokatesójának a felesége vegán, oké, ez nem betegség, hanem ő választotta, de minden családi vacsorára hozza a saját maga által elkészített kajáját!
Ha az ember beteg, alap a diéta és az is alqp, hogy ehhez mások alkalmazkodnak (anyám például, ha megyek, úgy főz, ahogy én is ehetek) , de egy hóbort, ráadásul ilyen stílusban nonszensz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!