Mit kellene tennem a férjem húgával?
Próbálom röviden.
A férjem húga lassan 18 éves, és velünk él 3 éve, legyen a neve Kitti.
Kitti azért él velünk mert a szülők gázosak eléggé. Örömmel adták át a "szülői" kötelezettségeket.
Nem is volt gond Kittivel a tavalyi évig, amikor is megismert egy srácot és teljesen kifordult magából.
Ezek abban nyilvánulnak meg, hogy ő edz és nem mindegy, hogy mit eszik.
Ő elvárja, hogy minden nap olyan étel legyen elé lerakva ami neki kompatibilis az edzéssel és a diétájával.
Ez nem történik meg, ő nem főz magának. Csak puffog. Beszólogat(na), hogy ez neki milyen rossz , hogy ő ezeket nem eheti mi meg itt esszük előtte ezeket.
A pontot az i-re az tette fel, hogy beszéltük a férjemmel és a gyerekeinkkel, hogy miket süssek karácsonyra, miket főzzünk.
Meghallotta és kifakadt, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz ez a sok szar itt mert ő ilyeneket nem ehet és rohadtul jó lenne ha neki nem kellene ezt átélnie.
A férjem persze rögtön vitába szállt vele, hogy attól mert ő így étkezik nem gondolhatja, hogy egy komplett család csak csirkemellen és zöldségen fog élni mert neki nem tetszik.
De ez mostmár a sokadik ilyen alkalom, nem tudom mit kezdjek vele mert legszívesebben már felpofoznám időnként.
Persze, szerintem meg is tudná főzni.
Viszont itt az a része, hogy ezt nem azért csinálja mert annyira élvezi hanem a srác miatt.
Mert az is a baja, hogy milyen szörnyű neki azt nézni, hogy mi miket eszünk és azt ő nem eheti. Ezért mindenki egye azt amit ő.
Én amióta az eszemet tudom, diétázok.
Főztem magamra ilyen idős koromban.
Hm.
Hát érdekes kérdés, szerintem meg lehet próbálni egy szabad délután, hogy...
Szia Kitti! Beszélhetek veled, mint nő a nővel?
Tudom, kényes téma ez az étrend dolgod, de nem veszekedni szeretnék most.
Tök ügyes vagy és kitartó az edzésben és a diétában, ezt értékelem benned nagyon, viszont lásd be, hogy a család többi tagja nem eheti csak ezeket. Nekem sok a dolgom, nem tudok és nem is szeretnék ennyi félét főzni, viszont nagyon szívesen segítenék elsajátítani az alapokat. Emlékszem, az én első csirkemmellem olyan nyers lett, hogy még majdnem tojást is rakott, a második meg sötét lett mint az éjszaka. Mit szólsz? Így azt ehetnéd, amit szeretnél és én sem szakadnék meg.
Vagy valami ilyesmi... lassan 18, és ilyenkor jön a felismerés, hogy basszus, amúgy semmihez sem értek (tudom, kb. én is itt tartok).
Ez a "akkor főzd meg magadnak" úgy, hogy semmit sem tud, szerintem csak növelte a benne lévő frusztrációt.
Először így próbálkoznék, aztán ha csak a fejetekre akár nőni, akkor elő lehet venni a komolyabb dolgokat is (minthogy nem vagytok kötelesek mindent mindig eltűrni tőle, az együttélés kompromisszumokkal jár).
Valahogy tudatosítani kéne benne, hogy a szülei elvesztése után van szabil családi háttere, de ti nem a szüleiként szolgáljátok ki. Még csak sajnálatból sem szabad. Ti a férjed testvéreként gondoskodtok róla. Elsődlegesen (vagy vele egyenrangú) a gyerekeitek és a ti értékrendetek és étrendetek, és utána jöhetnek az ő kívánságai. Így is szép dolog, hogy eltartjátok, és megadtok neki mindent, amire szüksége van.
Arra pedig nincs feltétlen szüksége, hogy miatta koplaljon a család.
Nekem sok ismerősöm/barátom jár edzeni, de nem változtattak az étrendjükön. Egyszerűen jólesik nekik a mozgás/endorfin szabadul fel stb.
Szerintem a lányzó is ezért csinálja, erősen kétlem, hogy testépítő szeretne lenni. Azt kéne vele megértetni, hogy ha nem profi sportolóként csinálja, csak a mozgás miatt, akkor tök felesleges ilyen szinten számolgatni a kalóriákat.
A 17-essel és a 13-essel értek egyet. Némelyik másik válaszoló nem is értem, miért van felpontozva, a legrosszabb tanács „emlékeztetni”, hogy nem vagytok kötelesek magatoknál tartani.
Szóval, ajánld fel neki a segítséged, ha él vele, tök jó, ha nem, nem. Amellett én is kitartanék, hogy nem főznék kétfelé, hiszen nem ételallergiáról, ételintoleranciáról van szó, magának választotta ezt a szűk étrendet, és nem kislány már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!