Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit kellene tennem a férjem...

Mit kellene tennem a férjem húgával?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden.

A férjem húga lassan 18 éves, és velünk él 3 éve, legyen a neve Kitti.

Kitti azért él velünk mert a szülők gázosak eléggé. Örömmel adták át a "szülői" kötelezettségeket.

Nem is volt gond Kittivel a tavalyi évig, amikor is megismert egy srácot és teljesen kifordult magából.

Ezek abban nyilvánulnak meg, hogy ő edz és nem mindegy, hogy mit eszik.

Ő elvárja, hogy minden nap olyan étel legyen elé lerakva ami neki kompatibilis az edzéssel és a diétájával.

Ez nem történik meg, ő nem főz magának. Csak puffog. Beszólogat(na), hogy ez neki milyen rossz , hogy ő ezeket nem eheti mi meg itt esszük előtte ezeket.

A pontot az i-re az tette fel, hogy beszéltük a férjemmel és a gyerekeinkkel, hogy miket süssek karácsonyra, miket főzzünk.

Meghallotta és kifakadt, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz ez a sok szar itt mert ő ilyeneket nem ehet és rohadtul jó lenne ha neki nem kellene ezt átélnie.

A férjem persze rögtön vitába szállt vele, hogy attól mert ő így étkezik nem gondolhatja, hogy egy komplett család csak csirkemellen és zöldségen fog élni mert neki nem tetszik.

De ez mostmár a sokadik ilyen alkalom, nem tudom mit kezdjek vele mert legszívesebben már felpofoznám időnként.

nov. 11. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 A kérdező kommentje:

Persze, szerintem meg is tudná főzni.

Viszont itt az a része, hogy ezt nem azért csinálja mert annyira élvezi hanem a srác miatt.

Mert az is a baja, hogy milyen szörnyű neki azt nézni, hogy mi miket eszünk és azt ő nem eheti. Ezért mindenki egye azt amit ő.

nov. 11. 20:46
 12/68 anonim ***** válasza:
45%

Én amióta az eszemet tudom, diétázok.

Főztem magamra ilyen idős koromban.

nov. 11. 21:02
 13/68 anonim ***** válasza:
79%

Hm.

Hát érdekes kérdés, szerintem meg lehet próbálni egy szabad délután, hogy...

Szia Kitti! Beszélhetek veled, mint nő a nővel?

Tudom, kényes téma ez az étrend dolgod, de nem veszekedni szeretnék most.

Tök ügyes vagy és kitartó az edzésben és a diétában, ezt értékelem benned nagyon, viszont lásd be, hogy a család többi tagja nem eheti csak ezeket. Nekem sok a dolgom, nem tudok és nem is szeretnék ennyi félét főzni, viszont nagyon szívesen segítenék elsajátítani az alapokat. Emlékszem, az én első csirkemmellem olyan nyers lett, hogy még majdnem tojást is rakott, a második meg sötét lett mint az éjszaka. Mit szólsz? Így azt ehetnéd, amit szeretnél és én sem szakadnék meg.

Vagy valami ilyesmi... lassan 18, és ilyenkor jön a felismerés, hogy basszus, amúgy semmihez sem értek (tudom, kb. én is itt tartok).

Ez a "akkor főzd meg magadnak" úgy, hogy semmit sem tud, szerintem csak növelte a benne lévő frusztrációt.

Először így próbálkoznék, aztán ha csak a fejetekre akár nőni, akkor elő lehet venni a komolyabb dolgokat is (minthogy nem vagytok kötelesek mindent mindig eltűrni tőle, az együttélés kompromisszumokkal jár).

nov. 11. 21:03
 14/68 anonim ***** válasza:
90%

Valahogy tudatosítani kéne benne, hogy a szülei elvesztése után van szabil családi háttere, de ti nem a szüleiként szolgáljátok ki. Még csak sajnálatból sem szabad. Ti a férjed testvéreként gondoskodtok róla. Elsődlegesen (vagy vele egyenrangú) a gyerekeitek és a ti értékrendetek és étrendetek, és utána jöhetnek az ő kívánságai. Így is szép dolog, hogy eltartjátok, és megadtok neki mindent, amire szüksége van.

Arra pedig nincs feltétlen szüksége, hogy miatta koplaljon a család.

nov. 11. 21:10
 15/68 anonim válasza:
20%
jar meg suliba?
nov. 11. 21:42
 16/68 anonim ***** válasza:
38%

Nekem sok ismerősöm/barátom jár edzeni, de nem változtattak az étrendjükön. Egyszerűen jólesik nekik a mozgás/endorfin szabadul fel stb.

Szerintem a lányzó is ezért csinálja, erősen kétlem, hogy testépítő szeretne lenni. Azt kéne vele megértetni, hogy ha nem profi sportolóként csinálja, csak a mozgás miatt, akkor tök felesleges ilyen szinten számolgatni a kalóriákat.

nov. 11. 22:00
 17/68 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem úgy viselkedik, mint egy örökbe fogadott gyerek, aki nem 100%-ig biztos a családi biztonságban és szeretetben, és ezért tesztelgeti a határokat, hogy meddig lehet elmenni. Hatalmas törés lehetett neki az, hogy a szülei ilyenek. Szerencséje van veletek, de ezt nem szabad vele éreztetni, mert még jobban kibillenti. Azzal is szerencséje van, hogy egy normális fiúhoz kezdett el kötődni, aki a sportba viszi bele és nem mondjuk a drogozásba. A Kitti helyzetében lévők gyakran mennek bele bántalmazó kapcsolatba is szeretethiányból, az már a ti hatásotoknak lehet köszönhető, hogy neki nem ilyen van (bár nem sokat írtál a srácról, de nem írtad, hogy gond lenne vele). Semmiképpen ne mondd neki, hogy mehet vissza a szüleihez, ha nem tetszik az étel, de nem is kell tűrni a viselkedését, most ugyanarra a határozott, de nyugodt bánásmódra van szüksége, mint egy kamasznak általában. Amit a 13-as írt, az teljesen jó szerintem.
nov. 11. 22:04
 18/68 anonim ***** válasza:
70%

A 17-essel és a 13-essel értek egyet. Némelyik másik válaszoló nem is értem, miért van felpontozva, a legrosszabb tanács „emlékeztetni”, hogy nem vagytok kötelesek magatoknál tartani.

Szóval, ajánld fel neki a segítséged, ha él vele, tök jó, ha nem, nem. Amellett én is kitartanék, hogy nem főznék kétfelé, hiszen nem ételallergiáról, ételintoleranciáról van szó, magának választotta ezt a szűk étrendet, és nem kislány már.

nov. 11. 22:25
 19/68 anonim ***** válasza:
37%
Ha nektek semmilyen szinten nem sikerült ezt a gondot megoldani veszekedes nélkül akkor nem szívesen mondom de lehet rá kéne áldozni pár beszélgetés erejéig egy szakembert. A szülők már mindegy, ti működhettek együtt jól, bárhogy is nézem örökbe fogadtátok.:)
nov. 11. 23:59
 20/68 anonim ***** válasza:
77%
Ha saját maga miatt csinálná nem puffogna hogy más mit eszik. De csak a kan miatt csinálja. Oke jobb mintha drogozna , de ennyi. Befolyásolható. Egyébként had puffogjon. Ha meg bosszúból tönkrrtenné az edenyemet tuti kifizettetném vele. Gondolom kap zsebpénzt, abból vehet újat.
nov. 12. 02:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!