Mit kellene tennem a férjem húgával?
Próbálom röviden.
A férjem húga lassan 18 éves, és velünk él 3 éve, legyen a neve Kitti.
Kitti azért él velünk mert a szülők gázosak eléggé. Örömmel adták át a "szülői" kötelezettségeket.
Nem is volt gond Kittivel a tavalyi évig, amikor is megismert egy srácot és teljesen kifordult magából.
Ezek abban nyilvánulnak meg, hogy ő edz és nem mindegy, hogy mit eszik.
Ő elvárja, hogy minden nap olyan étel legyen elé lerakva ami neki kompatibilis az edzéssel és a diétájával.
Ez nem történik meg, ő nem főz magának. Csak puffog. Beszólogat(na), hogy ez neki milyen rossz , hogy ő ezeket nem eheti mi meg itt esszük előtte ezeket.
A pontot az i-re az tette fel, hogy beszéltük a férjemmel és a gyerekeinkkel, hogy miket süssek karácsonyra, miket főzzünk.
Meghallotta és kifakadt, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz ez a sok szar itt mert ő ilyeneket nem ehet és rohadtul jó lenne ha neki nem kellene ezt átélnie.
A férjem persze rögtön vitába szállt vele, hogy attól mert ő így étkezik nem gondolhatja, hogy egy komplett család csak csirkemellen és zöldségen fog élni mert neki nem tetszik.
De ez mostmár a sokadik ilyen alkalom, nem tudom mit kezdjek vele mert legszívesebben már felpofoznám időnként.
A férjed üljön le vele normálisan beszélni, hogy szeretitek, de nem a szülei vagytok, ezért nem is tűritek el ezt a stílust, es ha nem bír ennyi tiszteletet mutatni felétek, hogy befogja, ha már befogadtátok, akkor költözzön vissza a szüleihez.
Nem kell bunkón, de határozottan mebmondani. Ha a férjed töketlen, mondd meg te.
Tartsatok ki, jol csinaljatok.
Ha mast akar enni, fozze meg maganak.
Es amugy meg emlekeztessetek ra, hogy nektek nem kotelessegetek ot elviselni, ha nem fogja be a szajat, akkor mehet amerre akar.
Komolyan nem értem, mondjátok meg neki, hogy tanuljon meg főzni és főzzön magára. 18 éves, előbb utóbb úgyse élhet más nyakán. Ne legyetek már ennyire életképtelenek.
Amúgy gondoljatok bele, milyen széjjel lehet a lelke, ha a családjának sem kellett.. én azért örülök neki, hogy az edzésbe menekül és nem pl. drogokba.. szóval kérlek gondolj erre és ne ütni akard... de rakhattok rá több felelősséget, hogy akkor mostantól lássa el magát. Nem kell minden hisztin fennakadni.
De az a baj, hogy nem áll neki főzni. Inkább puffog és hisztizik.
Bocsi volt 2 próbálkozása abból a második egy nettó bosszú volt és direkt tönkre vágta az edényemet.
Inkább nem eszik, mert én nem főzök neki külön.
“Inkább nem eszik, mert én nem főzök neki külön”
És akkor mi lesz, éhenhal ha karácsonykor nem lesz 1 hétig neki való kaja?:)
Lassan felnőtt ember, meg kell értenie hogy nem várhatja el ezt tőletek. Ha puffog akkor visszacuccolhat anyuékhoz, vagy kereshet munkát és kezdhet albérletre spórolni
#4-nek abban teljesen igaza van, hogy annak a kislánynak (igen, tudom, hogy 17 éves,de még messze nem felnőtt, hiába lesz lassan nagykorú) meg lehet szakadva a szíve, hogy a szülei eldobták, még ha nem.is mondja/mutatja.
Viszont a lófaxnak is van vége, tehát nehogy már ő akarja előírni, mi legyen a kaja és a hisztis stílusából is vegyen vissza.
Én a helyetekben leülnék egy nagy beszélgetésre (veszekedés nélkül).
Amúgy azt is vállalnám, hogy kezdetben együtt megfőzzük azokat az ételeket, amik beleférnek a mostani étrendjébe. (Mondjuk mikor én tesóm elkezdett edzeni ez kb. párolt csirkéből/halból, rizsből és párolt zöldségekből
állt, szóval nem agysebészet ezeket elkészíteni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!