Mit kellene tennem a férjem húgával?
Próbálom röviden.
A férjem húga lassan 18 éves, és velünk él 3 éve, legyen a neve Kitti.
Kitti azért él velünk mert a szülők gázosak eléggé. Örömmel adták át a "szülői" kötelezettségeket.
Nem is volt gond Kittivel a tavalyi évig, amikor is megismert egy srácot és teljesen kifordult magából.
Ezek abban nyilvánulnak meg, hogy ő edz és nem mindegy, hogy mit eszik.
Ő elvárja, hogy minden nap olyan étel legyen elé lerakva ami neki kompatibilis az edzéssel és a diétájával.
Ez nem történik meg, ő nem főz magának. Csak puffog. Beszólogat(na), hogy ez neki milyen rossz , hogy ő ezeket nem eheti mi meg itt esszük előtte ezeket.
A pontot az i-re az tette fel, hogy beszéltük a férjemmel és a gyerekeinkkel, hogy miket süssek karácsonyra, miket főzzünk.
Meghallotta és kifakadt, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz ez a sok szar itt mert ő ilyeneket nem ehet és rohadtul jó lenne ha neki nem kellene ezt átélnie.
A férjem persze rögtön vitába szállt vele, hogy attól mert ő így étkezik nem gondolhatja, hogy egy komplett család csak csirkemellen és zöldségen fog élni mert neki nem tetszik.
De ez mostmár a sokadik ilyen alkalom, nem tudom mit kezdjek vele mert legszívesebben már felpofoznám időnként.
Én sem értem ezt a lelki simogatósdit, túlságosan elnézőek vagytok vele. Egy 18 éves már nem gyerek, nyilván lehetnek érzései, nyilván csalódott, hogy a saját szülei nem igazi szülők. Viszont ha d*gni már van esze, akkor arra is lehetne némi rálátása, hogy a jelenlegi helyzete sokkal jobb ahhoz képest, mint amit otthon kapott vagy kapna. Szép és jó, hogy próbáltok vele finoman bánni a történtek miatt, de láttam már ilyet a saját családomban és az lett a vége, hogy a gyerek teljes mértékben ránőtt a többiek fejére. Mire észbe kaptak, már ő irányított mindenkit a családban.
Attól, hogy valaki szarul van lelkileg, nem kell hímestojásként bánni vele. Jó dolog az együttérzés, jó, hogy mellette vagytok, de meg kell húzni a határokat és itt a férjednek kéne határozottnak lennie.
Mehet vissza a gázos szüleihez reklamálni, hogy stabilan tartsák az inzulinszintjét!
Túl jó és kissé bágé emberek vagytok.
Tökéletesen egyetértek a 31-essel, érdekes, mindenki a kis qrvát sajnálja, aki a családos testvére nyakán élősködik, sőt egyenesen parancsolgatni akar neki.
Bezzeg ha a kérdés úgy született volna, hogy “a tesómnál élek és felesége nem hajlandó nekem az edzéstervemhez illő egészséges ételeket főzni, csak szarokat esznek, mit tegyek? 18/L”, na akkor egyből megkapná a magáét a királylány. Jogosan.
Nem a testvére nevelte fel, csak pár éve él ott, bőven felfogja már, hogy a szülei kötelessége lenne őt eltartani. Tehát az a minimum, hogy ezért a kapott törődésért egész életében hálás lesz, nem még flegmán beugat meg pláne DIREKT kárt okoz. A feleség helyében itt szögeztem volna le, hogy na a kis rohadék most takarodik vissza oda, ahonnan jött vagy én megyek el, mert ezzel nem vagyok hajlandó egy fedél alatt élni. Hát a pofám leszakad, hogy a kis rüfke odaköltözik egy család nyakára koszt-kvártéllyal, megkap mindent, szeretik, erre elkezd diktálni és mikor közlik, hogy ez nem így megy, még neki áll feljebb. Ez mindennek a teteje.
36.
Oké, de ez nem saját gyerek.
Igenis, legyen hálás, hogy nem került zabiba 3 évvel ezelőtt, ha meg nem tetszik a jelenlegi helyzet, mehet vissza a gázos szülőkhöz, akik anno "örömmel adták át".
Vehetik vissza örömmel és pepecselhetik a fitness kaját, a lassan nagykorú kancára.
Leülnék vele és beszélgetnék az igényeiről, mit szeretne, mit tudunk biztosítani, mit nem, miben kellene a segítsége, stb.
Ha a saját gyereked edzene és spec. étkezést szeretne, gondolom megoldanád. Nem nagy durranás egy sült csirke meg némi párolt zöldség, meg rizs. Be kell őt is vonni a többlet munkába, ha főzni nem tud/akar, akkor takarítson, vagy bármi. Pofákat nem vágunk, nem puffogunk, mert azt nem illik és tűritek. (Olyat ne mondjatok neki, hogy mehet vissza, mert az kegyetlenség és szemétség is ezzel fenyegetőzni, nagyon rossz érzés. De ha egyszer úgy érzitek, hogy most volt elég, akkor küldjétek haza, de akkor végleg.) Ezeket a kajákat előre is el lehet készíteni, dobozolni és mindenki boldog lehet. Ha csak ennyi probléma lenne a kamasz lányokkal, szerintem sokat örömtáncot járnának.
Inkább puffog és hisztizik. - akkor hagyjátk puffogni és hisztizni. Én biztosan nem főznék egy felnőtt emberre, hacsak nem egészségi okból kell diétát tartania.
Ezek után meg főleg nem - és nem is állnék bele a játszmájábe - mert ez, amit csinál, az játszma.
Nem akarja azt enni, ami van, és főzni sem, de beszól? Akkor nem eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!