Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit kellene tennem a férjem...

Mit kellene tennem a férjem húgával?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden.

A férjem húga lassan 18 éves, és velünk él 3 éve, legyen a neve Kitti.

Kitti azért él velünk mert a szülők gázosak eléggé. Örömmel adták át a "szülői" kötelezettségeket.

Nem is volt gond Kittivel a tavalyi évig, amikor is megismert egy srácot és teljesen kifordult magából.

Ezek abban nyilvánulnak meg, hogy ő edz és nem mindegy, hogy mit eszik.

Ő elvárja, hogy minden nap olyan étel legyen elé lerakva ami neki kompatibilis az edzéssel és a diétájával.

Ez nem történik meg, ő nem főz magának. Csak puffog. Beszólogat(na), hogy ez neki milyen rossz , hogy ő ezeket nem eheti mi meg itt esszük előtte ezeket.

A pontot az i-re az tette fel, hogy beszéltük a férjemmel és a gyerekeinkkel, hogy miket süssek karácsonyra, miket főzzünk.

Meghallotta és kifakadt, hogy nagyon reméli, hogy nem lesz ez a sok szar itt mert ő ilyeneket nem ehet és rohadtul jó lenne ha neki nem kellene ezt átélnie.

A férjem persze rögtön vitába szállt vele, hogy attól mert ő így étkezik nem gondolhatja, hogy egy komplett család csak csirkemellen és zöldségen fog élni mert neki nem tetszik.

De ez mostmár a sokadik ilyen alkalom, nem tudom mit kezdjek vele mert legszívesebben már felpofoznám időnként.

nov. 11. 20:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
76%

39.

Azért ez nem egy kis sült hús a közösből, némi zöldséggel.

Sok hús, nem mindegy hogyan készíted, sok zöldség, ez mind piszok drága hozzávaló.

Tudom mit írok, mert kajáltam így és a fiam is.

Nagyon cukin elődják a profik, hogy milyen könnyű így étkezni, meg mekkora időmegtakarítás a dobozolás.

Aha.

nov. 12. 10:07
 42/68 anonim ***** válasza:
18%

Befogadták, mégpedig tartósan, szóval, nincs miről beszélni. Innentől én ugyanúgy kezelném, mint a saját gyereket.

Nekem szánalmasak azok a válaszok, ahol kis qrva meg hasonló címkék vannak. Igen, kicsit bicskanyitogató a viselkedése, de melyik kamaszé nem az? Amelyik nem követelőzik, az más hülyeséget csinál, máshol gázos. Ez egy probléma, amit meg kell oldani.

nov. 12. 10:08
 43/68 anonim ***** válasza:
97%
Ha egy 18 évesnek külön választható (tehát nem betegség stb) táplálkozási igényei vannak, amik alsóhangon NÉGY (mert apa, anya és gyerekekről ír - tehát legalább kettő van) másik embernek nem felelnek meg, ott nem egyhez kell mindenki másnak alkalmazkodni.
nov. 12. 10:09
 44/68 anonim ***** válasza:
86%

"Igen, kicsit bicskanyitogató a viselkedése, de melyik kamaszé nem az?"

Amelyiket rendesen megnevelték. Érdekes, én csak olyan családban látok ilyen fiatalokat, akik rohadtul el lettek kapatva. Persze, minden fiatal csinál gáz dolgokat, de ez, amit a kérdésben szereplő lány csinál, a tiszteletlenség magasiskolája. Nehogy már ne lehessen neki megmondani, hogy állítsd le magad. Életemben nem mertem volna azt mondani az anyám főztjére, hogy szar.

Nem azzal van itt a gond, hogy ő most kitalálta magának, hogy mit eszik és mit nem, hanem hogy csicskának nézi a környezetét, meg a stílus ... hát ne haragudjon meg a világ, hogy ezek után az embernek nem az az első gondolata, hogy jaj szegényke, lelkileg sérült és azért ilyen.

nov. 12. 10:14
 45/68 anonim ***** válasza:
87%

Elég nagy lány már, főzzön magára, ha extra igényei vannak! Azt azért ő is el tudná képzelni, hogy mi lenne, ha a családban mindenki azt akarná, hogy az ő kedve szerint főzz. Főzhetnél vagy' 5 félét. Nem étteremben van. Karácsonyra kaphat egy edényt, amiben elkészítheti a saját ételeit, így legalább nem a tiedet teszi tönkre. A közös főzés jó ötlet.

Az, hogy nem akarja nézni, hogy ti mást esztek... egyem a kis érzékeny szívét! Egy cukros, lisztérzékeny stb. egész életében ezt teszi és még csak nem is választotta ezt, mint ő. Viszont ők észben tartják a célt és a következményeket.

Megjegyzem: amilyen étrend az ő edzéséhez kell, nem biztos, hogy megfelelő egy gyereknek vagy kevésbé aktív felnőttnek. Természetesen lehetnek kompromisszumok. Ismerek olyan családot, ahol elég jól megoldják, hogy a cukorbetegnek, a sportolónak, a kisgyereknek és az átlagos aktivitású felnőttnek is megfelelő legyen a menü. Igaz, ott senki sem húzkodja a száját, hanem eszi, amit ehet és ami van.

nov. 12. 10:23
 46/68 anonim ***** válasza:
14%

Fhuu csak az első oldalig bírtam olvasni a kommenteket.

Hogy mennyi kedves, tele empátiaval lévő ember van itt.

Adott egy 18 éves kamasz aki nem kellett a szüleinek, tisztában van vele hogy csak nyűg a testvére nyakán is és akkor azt tanacsoljatok hogy "mondjátok meg neki hogy nem kell őt elviselnetek, ha nem tetszik mehet amerre akar". Hátha tényleg teljesen szetesik lelkileg az a szerencsétlen ha már fenyegetve is van.

Tiszteletlen? Igen, mert kamasz. Döbbenet!!

A kislánynak egy pszichológus kellene, mert amellett hogy nem tudja feldolgozni a szétcseszett családi életét, éppen kialakuloban van neki egy jó kis evés és testképzavar valószínűleg. De persze, fenyegetni könnyebb.

nov. 12. 10:24
 47/68 anonim ***** válasza:
92%

39-es, hát én pl a felnőtt gyerekem hóbortját - mert az épp aktuális pasija miatt épp most marha egészségesen (dietetikailag nemlétező fogalom) akar étkezni - nem oldanám meg, bocs.

Segítenék, de hogyha ő kategorikusan kijelentené, főzzek rá - hogyne.

nov. 12. 10:30
 48/68 anonim ***** válasza:
64%

46-os, te mégis milyen KISLÁNYRÓL beszélsz? A kerdésben szereplő csaj 18 éves FELNŐTT NŐ. Mellesleg egy, már most követelőző játszmázós nő, aki összetehetné a két kezt, amiért a testvére befogadta, nem még beugat nekik.

És bocs, a kérdező férje nem "örökbe fogadta", csak neveli 3 éve - nyilván mert a kedves csaj a szülőkkel szemben is ilyen bunkó tiszteletlen hangnemet használt, akiknek elege lett.

nov. 12. 10:35
 49/68 anonim ***** válasza:
54%

Azért itt is vannak ultra gáz emberek. Tehát csak mert nem a szülei, bár a konkrétan szülő szerepet töltenek be de mindegy, tehát ezért mondogassák csak neki, hogy miattuk nem ment otthonba és miattuk nem kell a vérszerinti szüleivel lenni. Ez gáz. Attól hogy 18 éves nem azt jelenti hogy felnőtt. Amúgy egy 14-15 éves is tud nemi életet élni, mégsem felnőtt....na pont ezért nem szeretem ha segítenek nekem, mert általában az ilyennek mindig az a vége hogy fel-fel van hozva. Amúgy rendben hogy nekik köszönheti hogy nem egyéb helyeken van, de tudjátok milyen szr érzés már magában az hogy a szüleinek nem kellett? És bár a tesó tök cuki hogy magához vette, de nem biztos hogy úgy bántak vele ahogy neki építő lett volna. És itt most nem kell rosszra gondolni, hanem amit általában az ember a saját gyerekével is elkövet, hogy túlságosan kiszolgálja utána amikor meg már magát kéne ellátnia csodálkozik hogy nem teszi. Hát persze ha nem ha eddig ki volt szolgálva.

Legyetek határozottak. Ennyi. Ha ez megtörtént, amikor elkezdi mondani akkor ki kell jelenteni hogy ezt már megbeszéltük! Kész vége. Majd lenyugszik. Amblokk egyébként egy pszichológus nem lenne rossz neki, vagy a témában könyvek. Nekem van pár könyv ami segített kicsit megérteni magamat és a gyerekkoromban tett dolgaimat.

nov. 12. 10:44
 50/68 anonim ***** válasza:
73%
Érdekes, más kérdésekben, kommentekben a 18 éves már felnőtt, a szülő meg ne merje mondani, mit csináljon, semmi köze hozzá, kivel jár, kivel haverkodik, mik a tervei a jövőre nézve stb stb, most meg mikor nem óvodás módjára kellene viselkedni, egyből kislány lesz.
nov. 12. 11:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!