Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Bunkóság nem menni át?

Bunkóság nem menni át?

Figyelt kérdés

Unokatesóimmal nem tartom a kapcsolatot, már legalább 7 éve nem beszéltünk. Azelőtt sem nagyon.

Most eljöttek a hétvégére az anyámékhoz látogatóba. Én ugye itt lakom a közelbe, és anyám hívott, hogy majd ugorjak be mert itt vannak a rokonok.

Őszintén semmi értelmét nem látom, hogy beugorjak egy kicsit, menjen a jópofizás, AZ esetleges kellemetlen kérdések meg stb, utána ugyanugy nem beszélünk, lehet hogy soha többet :D

Mégis kicsit rosszul érzem magam amiért nem tervezek menni, de egyáltalán nem akarok menni, rendesen gyomorgörcsöm van ha rágondolok .

Anyám biztos megfog szólni majd, hogy igazán átmehettem volna, meg stb.

nov. 9. 10:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
39%

Mi nem tudunk helyetted dönteni, azt csinálsz, amit akarsz.

Érv az átmenés ellen: csak 1, hogy te nem akarsz, mert nem érdekelnek.

Érvek az átmenés mellett: Anyád igényét kielégíted, kiderülhet, hogy mégis normálisak, hiszen mindenki változik, és akár jól is érezhetitek magatokat.

Akárhogy is: ne hazudj anyádnak. A döntésedet vállald egyenes, gerinces módon.

nov. 9. 14:25
 12/32 anonim ***** válasza:
67%

Én az unokatesóimmal elég sok időt töltöttem gyerekkoromban, meg még kamaszként is. Mostanra sajnos mi is eltávolodtunk egymástól. Nyilván nem vagyunk "rosszban", mert nincs miért, egyszerűen így hozta az élet (nyilván a szülinapi, névnapi stb. köszöntések megvannak, meg a "lájkok", de igazi, mély beszélgetés nincs). Hasonló helyzetben én nagyon szívesen találkoznék velük.

De ha te, kérdező, ezt nem érzed így, akkor ne menj el. Anyukád majd morog kicsit és ennyi.

nov. 9. 14:39
 13/32 anonim ***** válasza:
74%
En nem mennek. Nem teged hivtak, hanem anyadon keresztul uzentek. Illetve az sem biztos, lehet csak anyad akar titeket osszecsoditeni. Ha szemelyesen teged keresett volna, mas lenne, de igy nem.
nov. 9. 15:03
 14/32 anonim ***** válasza:
53%
Arany középút: beugrasz köszönni meg max egy kávéra és megmondod, hogy menned kell mert másnak már elígérkeztél.
nov. 9. 15:12
 15/32 anonim ***** válasza:
65%

Figyu, ha nincs semmi különösebb okod arra, hogy kerüld őket, maximum annyi, hogy nincs hozzá kedved, akkor szerintem ugorj át egy rövid időre. Még mindig sokkal normálisabb hozzáállás beugrani fél vagy egy órára, mint ok nélkül kerülni őket. Márpedig nekem a leírásod alapján úgy tűnik, hogy ők nem bántottak téged semmivel, csak szimplán ok nélkül nem szeretnél menni.

Én is általánosságban sokkal inkább visszahúzódó, introvertált ember vagyok, de az unokatesód azért mégiscsak egy viszonylag közeli vérrokonod. Sokszor jól jöhet az életben az, ha vannak ismerőseid - még ha nem is mondhatod róluk, hogy a barátaid.

nov. 9. 15:14
 16/32 anonim ***** válasza:
86%
Ne az alapján dönts, hogy anyád mit szólna! Ha nem akarsz menni, mondd meg neki. Ha akarsz, kitalálhatsz valami kifogást, de ha egyenes ember vagy, megmondod neki azt, amit itt leírtál. Megjegyzem, ha nem lennék rossz viszonyban az unokatesómmal, csak simán eltávolodtunk (nálunk ez a helyzet, 20 éve nem találkoztunk és előtte is csak ritkán), akkor én ilyen helyzetben átugranék. Igaz, én szívesen elbeszélgetek szinte mindegyik ritkán látott rokonnal. Nem jópofizok, beszélgetek. Ha kellemetlenül érzed magad, bármikor veheted a kabátod, nem ott laksz.
nov. 9. 15:21
 17/32 A kérdező kommentje:

Jelentem, Nem mentem! :D

Biztos jó bunkónak gondolnak, de valahogy nem éreztem hogy ott a helyem.

nov. 9. 19:44
 18/32 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem eléggé gyerekes volt ez így minden érdemi indok nélkül, de igazából úgyis mindegy. 7 évente rááldozni valakire a szabadidődből 30 percet nem a világ vége, főleg ha az unokatestvéred. Mondjuk most jól le leszek pontozva, de én az unokatesód helyében kb. így érezném és szerintem tök jogosan.
nov. 10. 00:31
 19/32 anonim ***** válasza:
50%
Ha ők téged is akarnak látni, akkor írnak neked is hogy jönnek. Gondolom nem esik le a kezük néhány sortól a messengeren pl. Ha meg nem szólnak, nem várhatják el hogy épp ráérj, meg ugrálj nekik.
nov. 10. 00:41
 20/32 anonim ***** válasza:
29%

"Ha ők téged is akarnak látni, akkor írnak neked is hogy jönnek."

Hadd kötözködjek továbbra is, a szénné lepontozást vállalva: ha én elmegyek a 200 km-re élő unokatesómék családjához évente 1x, akkor sem telefonálom végig a szülőket és az unokatesókat egyesével. Nem is lenne értelme, hiszen ők kvázi szorosabb rokoni kapcsolatban élnek, napi szinten kommunikálnak egymással (vagy legalábbis heti többször).

Tök evidens, hogy ha valaki elmegy ekkora távolságra, akkor nem fog végiglátogatni minden háztartást egyesével, hiszen így is egy komplett fél napos program oda és vissza utazni, nem fogok tudni ellátogatni 3 különböző háztartásba. Nyilván ilyenkor az van, mint ahogy a kérdezőnél is: a meglátogatott rokon szól a többieknek, hogy itt lesz ez a hülyegyerek, dugjátok már ide a képeteket egy kicsit.

A kérdezőnek közel lett volna a találka helyszín és isten igazából a világon semmi akadálya nem volt annak, hogy ne menjen el. Ilyen esetben szerintem nettó parasztság nem odaböfögni valami értelmes indokot, hogy miért nem megy. Ez a "jaj nincs kedvem" kb. egy tini hisztije, már bocsánat. Több idő ment el az ezen való stresszelésen és gyakorikérdéseken való szenvedésre, mint ameddig tartott volna pár szót váltani a rokonaival. Na de mindegy. A kérdező pontosan tudja, hogy ez bunkóság volt, másképp ki sem írta volna a kérdést, szimplán megerősítést keresett, amit nagyrészt meg is kapott.

Nem muszáj az embernek találkoznia a világon senkivel, főleg ha neki jó az, ha minden kapcsolata elhal.

nov. 10. 01:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!