Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bunkóság és szabálytalan...

Bunkóság és szabálytalan főúton 60-al menni mindenféle ok nélkül?

Figyelt kérdés
júl. 6. 20:22
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
17%
Sokak szerint bunkóság, de szerintem inkább menjen 60al aki azt érzi biztonságosnak, minthogy 90nél balesetet szenvedjen/okozzon.
júl. 6. 20:35
 2/23 anonim ***** válasza:
92%

Azért abból is sok baleset van, hogy ilyeneket előznek kifele. Ha egyszer van valami oka annak, hogy ennyivel megy, hát legyen, nem lehet vele mit kezdeni, ha pl van valami a kocsival.

De mikor tényleg csak ráérősen autókázik és ezért megy így, maga mögött össze szedve rengeteg autót, kamiont, futárt az azért némileg tud problémát okozni. Feszültek az emberek és egy idő után meggondolatlanul kezdenek előzgetni, mert elfogyott a türelmük.

Sokan vannak azon a véleményen, hogy az ilyenek miatt van a legtöbb baleset. Ezzel nem teljesen értek egyett, de valószínűleg nem alaptalan a feltételezés, ez nem biztonságos közlekedés. Sőt ha jól rémlik KRESZ szerint sem megengedett az, hogy valaki indokolatlanul feltartsa a forgalmat.

júl. 6. 20:43
 3/23 A kérdező kommentje:

"inkább menjen 60al aki azt érzi biztonságosnak"

Mindenki meg akarja előzni, főleg mikor elvesztik a türelmüket és veszélyesen előznek, az szerintem sokkal balesetveszélyesebb.

júl. 6. 20:45
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyakran tapasztalom, és tényleg balesetveszélyes, mert összeszedi mögötte a forgalmat, és mindenki előzni akar. Kamionosok, buszosok külön örülnek az ilyennek. Azért egy 80-at min. kéne tartani, ha engedik a körülmények. Sokan amúgy telóznak közben (mi mást csinálnának?), azért lassulnak be, utána persze utolér a kreténje, mert megtalálja a gázpedált...
júl. 6. 20:49
 5/23 A kérdező kommentje:

"Kamionosok, buszosok külön örülnek az ilyennek. "

Igen, ilyet én is láttam sokszor hogy a sofőr 60-al tötyög a 81-esen ahol nagy a kamionforgalom, aztán 10 km után megunják és a kamionok kezdik el előzgetni.

júl. 6. 20:56
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Ezzel az a gond, hogy vonzza az elozgetoket.

En mar jartam ugy, hogy utolertem egy ilyent, jottek szembe, de a barom mogottem meg kivagott, es hogy ne legyen csatt, ramhuzta a kormanyt ijedteben.

Ugy vagyok vele, ha utolerek egy ilyen idiotat, ha nem lehet megelozni mert jonnek szembol vagy zarovonal van, inkabb kiallok egy benzinkutnal egyet nyujtozkodni!

Kerulom a bajkeveroket!

júl. 6. 21:37
 7/23 anonim ***** válasza:
51%
Általában igen. Kivétel, ha nincs forgalom és nem akadályozol senkit a lassabb haladással.
júl. 6. 22:10
 8/23 anonim ***** válasza:
12%
A legkevésbé sem. Aki idegbetegen vezet az dögöljön meg az első kanyarban.
júl. 6. 22:44
 9/23 anonim ***** válasza:
98%
80-al azért illő lenne haladni. Ha valaki csak 60-al érzi magát biztonságban, az inkább qurvára ne járjon a lakott területen kívüli utakon, mert nincs birtokában a minimális vezetési gyakorlatnak.
júl. 6. 23:39
 10/23 anonim ***** válasza:
97%
Én itt vidéken csomószor találkozok ezekkel a moped autókkal. Falusi öregek ezzel járnak be a városba lidlbe, tescoba. Jó ha 50-60al zötyögnek. Kibazott idegesítők, feltartják a forgalmat és baleset veszélyesek is.
júl. 7. 02:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!