Titeket mennyire zavar ha rátok dudálnak ok nélkül?
Nehéz megítélni a szitut ennyiből.
Viszont pont tegnap volt egy ilyen esetem, hogy előttem egy Renault ráfordult a kapubejáróra, elektromos kapu volt, így elég lassan nyílt ki, nem is ez volt a baj, hanem, hogy láthatóan bőven lett volna hely rendesen a kapuig menni, de ő kb az út közepén várta meg, hogy teljesen tárva nyitva legyen a kapu.
Nah én a "bunkó" BMW-s villogtam neki, hogy húzzon már el az útról, gondolom még neki állt feljebb, hogy miért nem várom ki, hogy ő kényelmesen beálljon.
Érdekes módon, az én garázsom úgy van, hogyha ráfordulok elég neccesen férnek el az autók mögöttem, mégis, ha nagy ritkán úgy alakul, hogy pont jön mögöttem valaki, tuti, hogy félreállok addig a kapuba amíg elmegy, visszatolatok és úgy fordulok rá a beállóra, így nekem is kényelmesebb, és másokat sem bosszantok.
Nézd, ha mögötted elférnek, akkor nincs értelme félreállni, ennyire azért nem kell illedelmesnek lenni.
Az meg, hogy egy picit lassítania kellett mert te ráfordultál a beállóra, az legyen az ő baja.
Ebből szimpla türelmetlenségre gondolok, az meg semmiképpen nem jogos.
Kezdőként nyilván ezt jobban a szívedre veszed, később meg megtanulod a középső ujj helyes használatát az ilyen szituációkra :D
"Vagy hogy kicsit balra fordultam, hogy jól be tudjam venni a jobbkanyart?" - szerintem ez volt a problémája.
Tanuld meg, hogy a jobbra kanyarodás nem balra húzódással kezded, az út jobb széléről is szépen lehet kanyarodni jobbra, ha megfelelő pillanatban tekered be a kormányt.
Jobbra indexeléskor, balra behúzódás balesetveszélyes helyzetet eredményezhet.
Sajnos sokan nem tudnak helyesen kanyarodni az általad elkövetett hiba sem ritka.
"Tanuld meg, hogy a jobbra kanyarodás nem balra húzódással kezded, az út jobb széléről is szépen lehet kanyarodni jobbra, ha megfelelő pillanatban tekered be a kormányt."
Hát haver melléd se ülnék be...
Vannak olyan helyzetek/szögek stb... amikor indokolt balra húzni, hogy megfelelő szögben, ívben fordulj rá a kívánt útra, pontra.
Igen, vannak... kérdés, hogy ez esetben valóban indokolt volt-e. A hibákból lehet tanulni is.
Sokan akkor is úgy kanyarodnak jobbra, hogy előbb behúzódnak középre, és onnan kanyarodnak jobbra olyan esetekben is, amikor azt semmi nem indokolja csupán a rossz berögződés miatt teszik.
Amikor tanultam vezetni, az első közúti leckék között volt a jobbra kanyarodás, én is ösztönösen bementem előbb középre, onnan "kényelmesebb" volt jobbra kanyarodni.
Az oktatóm szólt, is hogy ne menjek be, ha az nem indokolt, mert a mögöttünk közlekedőket azzal meghülyítjük.
Jobbra jelez a jármű, a mögöttünk közlekedő előzne, és azt látja, hogy az illető meg húzódik be középre - a vehemensebbek persze, hogy rá tenyerelnek a dudára egy ilyen manőver láttán.
Le lettem szavazva, biztos béna sofőr vagyok, irigylem azokat akik hirtelen 90 fokban tudnak bekanyarodni egy kapubeállóra.
Biztos én vagyok a rutintalan, mert a 75%-nak ez tuti megy! :D
Azért ezeket a "szavazókat" megnézném élesben.
Viszont ettől szép a gyk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!