Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Titeket mennyire zavar ha...

Titeket mennyire zavar ha rátok dudálnak ok nélkül?

Figyelt kérdés
Ma mikor fordultam rá a kapubejáróra a mögöttem lévő rám dudált. Nem tudom miért mert időben kitettem az indexet. Az volt a baja, hogy túl lassan csináltam? Vagy hogy kicsit balra fordultam, hogy jól be tudjam venni a jobbkanyart? Kezdő vagyok még nagyon, úgyhogy lehet azért zavar ennyire ha rám dudálnak...
2016. febr. 19. 16:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szavaztalak le :-)

A kérdésre visszatérve, a kérdező is azt írta, lehet az volt a baj, hogy lassításra fékezésre kényszerítette a mögötte haladót...

A kérdés, hogy indokoltan tette-e, vagy sem.

Baj nem történt, az ilyen esetekből is lehet tanulni, azt a kérdező tudja csak, hogy ott valójában mennyire volt indokolt a balra behúzódás, azt a véleményem továbbra is tartom, hogy sokan indokolatlanul is behúzódnak.

Nézzük az esetet a mögötte érkező szemszögéből:

Látja, hogy az előtte haladó jobbra indexel, lassít.

Az út elég széles, szemből nem jön senki, úgy ítéli meg, hogy elfér a jobbra kanyarodó mellett, nem kell mögötte kivárni, amíg az lekanyarodik, s a következő pillanatban azt látja, hogy a jobbra irányjelző megy be az út közepére, leszűkíti a helyet, ne fér el mellette biztonságosan, le kell lassítania...

Feltételezve, hogy ő úgy látta, fölösleges, és veszélyes volt a balra behúzódás rákürtölt a kérdezőre - talán nem is volt igaza, messze volt a vészhelyzet kialakulásától ez az eset, de a kérdező elgondolkozott, miért volt a kürtszó (a leírásából meg arra tippelek, amit írtam)

2016. febr. 19. 20:32
 12/16 Koaxk Ábel ***** válasza:
52%

#12-es köszönöm a pozitív visszajelzést, ettől függetlenül, még mindig tartom amit elsőre írtam.

"Nehéz megítélni a szitut ennyiből."

Amit te is leírtál egy vízió, de, hogy így volt e vagy sem, azt az isten és a kérdező tudja csak.

2016. febr. 19. 20:38
 13/16 A kérdező kommentje:
Ami azt illeti annyira nem széles az az utca, hogy 2 autó kényelmesen elférjen egymás mellet..max kicsit lehúzódva. Amúgy nagy valószínűséggel az történt amit a 11-es válaszoló kifejtett. Vagy csak szimplán türelmetlenkedett :D
2016. febr. 19. 21:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"Vannak olyan helyzetek/szögek stb... amikor indokolt balra húzni, hogy megfelelő szögben, ívben fordulj rá a kívánt útra, pontra."

Bizonyám!

2016. febr. 21. 08:00
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem veszem magamra. Ha dudál, akkor tudom, hogy lát. Nagyobb baj lenne, ha nem dudálna, és belémjönne :)
2016. febr. 22. 12:11
 16/16 anonim ***** válasza:

Talán azért, mert akadályoztad?

Ha igen, elsősorban azrt kell megérteni, és annak megfelelően cselekedni, hogy azért mert én vagyok, nem az enyém az út, feleslegesen ne vegyem igénybe azt a részt, ahol más kikerülhetne, míg tökölök.

Az fájó, ha balra kanyarodsz, hogy be tudd venni a jobbkanyart: általában, persze lehettél kivétel, a t. autósok nem hajlandóak ütközésig tekerni a kormányt, ami szélsőségesebb eseteknél azt eredményezi, hogy a 2-3x akkora furgon/teherautó ugyanott jobban fordul.

Engem nem érdekel, ha dudálnak, gondolatban szinte minden nap beletenyerelek én is a dudába, mert annyira képtelenek egyesek elindulni pl. a lámpánál. De ugye lakotton nem használok hangjelzést, csak vészhelyzetben.

2016. febr. 25. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!