Titeket mennyire zavar ha rátok dudálnak ok nélkül?
Én nem szavaztalak le :-)
A kérdésre visszatérve, a kérdező is azt írta, lehet az volt a baj, hogy lassításra fékezésre kényszerítette a mögötte haladót...
A kérdés, hogy indokoltan tette-e, vagy sem.
Baj nem történt, az ilyen esetekből is lehet tanulni, azt a kérdező tudja csak, hogy ott valójában mennyire volt indokolt a balra behúzódás, azt a véleményem továbbra is tartom, hogy sokan indokolatlanul is behúzódnak.
Nézzük az esetet a mögötte érkező szemszögéből:
Látja, hogy az előtte haladó jobbra indexel, lassít.
Az út elég széles, szemből nem jön senki, úgy ítéli meg, hogy elfér a jobbra kanyarodó mellett, nem kell mögötte kivárni, amíg az lekanyarodik, s a következő pillanatban azt látja, hogy a jobbra irányjelző megy be az út közepére, leszűkíti a helyet, ne fér el mellette biztonságosan, le kell lassítania...
Feltételezve, hogy ő úgy látta, fölösleges, és veszélyes volt a balra behúzódás rákürtölt a kérdezőre - talán nem is volt igaza, messze volt a vészhelyzet kialakulásától ez az eset, de a kérdező elgondolkozott, miért volt a kürtszó (a leírásából meg arra tippelek, amit írtam)
#12-es köszönöm a pozitív visszajelzést, ettől függetlenül, még mindig tartom amit elsőre írtam.
"Nehéz megítélni a szitut ennyiből."
Amit te is leírtál egy vízió, de, hogy így volt e vagy sem, azt az isten és a kérdező tudja csak.
"Vannak olyan helyzetek/szögek stb... amikor indokolt balra húzni, hogy megfelelő szögben, ívben fordulj rá a kívánt útra, pontra."
Bizonyám!
Talán azért, mert akadályoztad?
Ha igen, elsősorban azrt kell megérteni, és annak megfelelően cselekedni, hogy azért mert én vagyok, nem az enyém az út, feleslegesen ne vegyem igénybe azt a részt, ahol más kikerülhetne, míg tökölök.
Az fájó, ha balra kanyarodsz, hogy be tudd venni a jobbkanyart: általában, persze lehettél kivétel, a t. autósok nem hajlandóak ütközésig tekerni a kormányt, ami szélsőségesebb eseteknél azt eredményezi, hogy a 2-3x akkora furgon/teherautó ugyanott jobban fordul.
Engem nem érdekel, ha dudálnak, gondolatban szinte minden nap beletenyerelek én is a dudába, mert annyira képtelenek egyesek elindulni pl. a lámpánál. De ugye lakotton nem használok hangjelzést, csak vészhelyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!