Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Érdemes egy olyan személy...

Érdemes egy olyan személy temetésére elmenni, aki saját magát vitte halálba szabálytalansággal?

Figyelt kérdés

A keresztszüleim szomszédja volt a kezdetektől fogva.

Ismerte őt mindenki

, viszonylag jó kapcsolat volt vele.

A probléma akkor kezdődött, amikor egy közlekedési eszközre került a sor.

Kerékpárral gyakran a járdán járt, annak ellenére, hogy az utca alkalmas volt.

Az utcában csak 30-cal lehet menni, de ő a Suzuki Lianájaval állandóan emberkedett, és jóval gyorsabban hajtott.

Az ominózus napon a szomszéd település kocsmájábol indult el. Lakott területen belül jóval gyorsabban ment, egy kanyarulatban balra kisodródott, és egy beton áteresznek csapódott. Kirepült a kocsiból, esélyse sem volt túlélni.

Nem szeretem az olyanokat, akik tudják, hogy mi lesz a vége a száguldásnak.

Ő pedig tudhatta nagyon is

szept. 4. 10:48
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%
Utálom az empátiamentes "ugye én megmondtam" embereket. A tiédre sem fognak sokan menni, hidd el.
szept. 4. 11:08
 2/24 anonim ***** válasza:
96%
Ha ezt meg kell kérdezned idegenektől akkor neked nincs ott helyed! Amúgy se értem miért akarnál elmenni ha nem is bírtad eddig sem??
szept. 4. 11:09
 3/24 anonim ***** válasza:
94%

Ha szeretnéd megadni neki a végtisztességet, akkor menjél. Ha nem szeretnéd, ne menjél.

De az, hogy ide beírod, hogy egy ember milyen kocsival, merre sodródva, minek nekicsapódva halt szörnyet, az több, mint gusztustalan.

szept. 4. 11:18
 4/24 anonim ***** válasza:
97%

Temetésre általában nem a halott, hanem a hozzá tartozó élők miatt megyünk.

Nem bírtad, feltételezem a családjával sem ápolsz közeli kapcsolatot. Semmi keresnivalód ott.

szept. 4. 11:26
 5/24 anonim ***** válasza:
97%

Az ember a temetésre azért megy, hogy megadja a végtisztességet, és nem azért, hogy "jóváhagyja" a halott halálának körülményeit.

Szerintem, ha te ennyire "megérdemelte, magának kereste a bajt" alapon állsz hozzá - amiben nyilván van valami, és még jó, hogy másokat nem vitt a halálba az ilyen felelőtlen ember -, de inkább maradj otthon, mintsem esetleg ott a hozzátartozóknak is elhintsd ezt. Meg ő akkor sem lesz a felelőtlenség miatt felmentve már, te viszont leszel minden ordas bunkó, az fix.

szept. 4. 11:28
 6/24 anonim ***** válasza:
94%

Tehat ez lenne, a te bosszud? Ezzel akarod neki megmutatni, hogy marpedig te elore megmondtad, hogy ez lesz?

Elarulom: neki mar mindegy.

Akkor a falu nepenek akarod megmutatni, hogy igy tuntetsz a szaguldozok ellen?

Ha amugy joban voltatok, akkor miert ne mennel el?

Felelotlen volt, es ez az eletebe kerult, de lehet, hogy amugy jo ember volt.

Szerencse a szerencsetlensegben: magat olte meg, es nem mast.

Remelhetoleg masok majd tanulnak az esetbol.

szept. 4. 11:37
 7/24 anonim ***** válasza:
95%

Neked nem érdemes mert ahogy a helyzetről gondolkozol nem temetéshez méltó.

Lehet saját véleményed, el is ítélheted a halottat viszont akkor nem is kell megjelenni a temetésén.

Max küldesz/tettetel ki egy koszorút a nevedben és kész.

Ha meg utána valaki megkérdezi hogy miért nem voltál a keresztszüleid szomszédjának a temetésén elmondod egyenesen.

szept. 4. 11:53
 8/24 anonim ***** válasza:
92%

Akkor nem kellene elmenni a dohányos, kövér, piálós, meg kb senkinek sem a temetésére elmenni, akinek az életmódja rövidítette meg az életét, vagy a figyelmetlensége (jajj nektek szelfizés közben lezuhanók), de akkor húzzuk ki azokat is, akik belefulladtak valami vízbe (mert az valahol felelőtlenségre vezethető vissza, hacsak nem lökték őket be), benne égtek a házukban, holott tudták, hogy már régen meg kellett volna csináltatni a vezetékeket, stb.

nem értem, mit problémázol ezen, nem is rokon, nem a te szomszédod; semmi keresnivalód ott egyébként sem. Sajnálatot nem érzel, tiszteletet leróni úgyse akarsz, azért meg ne menj oda, hogy a rokonokat is ezzel a megjegyzéssel szórakoztasd.

szept. 4. 12:16
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi az összefüggés a két dolog között? Ha van időd és szeretnél menni menj, de ha nincs akkor ne.
szept. 4. 12:26
 10/24 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ne menj. A hozzátartozókat mentsd meg könyörgöm az "én megmondtam" pofádtól.
szept. 4. 12:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!