Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az átlag magyar rokonság...

Az átlag magyar rokonság mennyire gyerekcentrikus?

Figyelt kérdés

Tehát mennyire a gyerekek körül forog a világ. Iskolai eredmények, rajzfilmek, táborok, versenyek.

A közvéleménnyel ellentétben nem tartom szirnyetegnek a mai generációt, de nem érdekelnek. Untatnak, távol állnak tőlem, nem akarom őket nyerni hagyni, vagy lemenni tízévesbe. (Nekem mindenki gyerek, aki nappali tagozaton jár iskolába).

Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok. "Az én időmben" felnőtt-centrikusak voltak, a gyereknek kellett alkalmazkodni.

Mégegyszer, nem tartom a mai gyerekeket önző elkényeztettnek bratnek, de zavar, hogy mindenki elveszti az identitását.

aug. 6. 18:53
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
De hogy toxikusak-e, nem abból következik, hogy meg tudják-e oldani, hanem hogy hogyan viselkednek, amikor a gyerekeikkel vannak. Te meg azt mondtad, hogy úgy, hogy csak a gyerekek körül forgatják a világot.
aug. 12. 11:13
 32/38 anonim ***** válasza:
74%
A mi családunknál is azt látom, hogy bármilyen családi összejövetel van, ott a gyerekek vannak a központban, még akkor is, ha nem gyereknek van szülinapja, névnapja, stb. Ez ilyen átlag népbetegség lett, hogy akinek gyereke van az már másról nem is tud beszélni. Olyanról meg nem is lehet szó, hogy a gyerekek ne jöjjenek valahová. Számomra is kiábrándító.
aug. 21. 15:56
 33/38 anonim ***** válasza:
53%

"Ez ilyen átlag népbetegség lett, hogy akinek gyereke van az már másról nem is tud beszélni."

Inkább az a népbetegség, hogy egyesek ennyire utálják a gyerekeket.

"Olyanról meg nem is lehet szó, hogy a gyerekek ne jöjjenek valahová."

Kevered. Az a kutya. Manapság már éttermekbe is be lehet vinni, ami teljes nonszensz.

aug. 21. 17:17
 34/38 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, én egy percig nem utálom a gyerekeket, jól elvagyok velük, de túlzásnak tartom, hogy minden csak róluk szól.
aug. 21. 19:24
 35/38 anonim ***** válasza:
53%

"minden csak róluk szól"

Vagy csak úgy érzékeled.

Vagy nem teszel érte eleget, hogy időnként inkább másról szóljanak a dolgok. Ha egy szülő a gyerekek felé terel egy olyan helyzetet, vagy beszélgetést, ami szerinted másról kéne, hogy szóljon, hát tereld vissza.

aug. 21. 20:16
 36/38 anonim ***** válasza:
20:16 Persze ez is egy megoldás lehet, de ahol több a gyerekes ott akkor is a gyerekekről fog szólni minden.
aug. 23. 17:14
 37/38 anonim ***** válasza:
0%
Ennél nagyobb bajod sose legyen!
aug. 23. 17:27
 38/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül baj, csak néha olyan kiábrándító tud lenni, hogy az emberek ennyire a gyerekeik alá vetik magukat és nem szól másról az életük. Persze fontos a gyerekre odafigyelni, de azért az embereknek saját magukkal is kéne foglalkozni. Az én szüleim rendszeresen szerveztek közös programokat velem, de volt, hogy nélkülem is eljártak ide-oda és ettől nem volt rossz gyerekkorom, de még azt sem éreztem, hogy nem figyelnének rám.
aug. 24. 10:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!