Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az átlag magyar rokonság...

Az átlag magyar rokonság mennyire gyerekcentrikus?

Figyelt kérdés

Tehát mennyire a gyerekek körül forog a világ. Iskolai eredmények, rajzfilmek, táborok, versenyek.

A közvéleménnyel ellentétben nem tartom szirnyetegnek a mai generációt, de nem érdekelnek. Untatnak, távol állnak tőlem, nem akarom őket nyerni hagyni, vagy lemenni tízévesbe. (Nekem mindenki gyerek, aki nappali tagozaton jár iskolába).

Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok. "Az én időmben" felnőtt-centrikusak voltak, a gyereknek kellett alkalmazkodni.

Mégegyszer, nem tartom a mai gyerekeket önző elkényeztettnek bratnek, de zavar, hogy mindenki elveszti az identitását.

aug. 6. 18:53
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%

Igazad van. Több kollégám is arra panaszkodik, hogy elmennek nyaralni, a gyerek (kiskamasz, kamasz) arra panaszkodik, hogy unatkozik, nincs net, stb, aztán nem tudják magukat lefoglalni. És a vége az, hogy a szülő töri a fejét, hogy mivel foglalja le.

Mikor én voltam ennyi idős, feltaláltam magam, elszórakoztam még egyedül is. Ha más nem, a tocsogóban szedtem a béka lencsét, vagy hintát eszkábáltam.

Elképesztő. A net miatt úgy érzem, hogy a legtöbb gyerek tátott szájjal várja az interakciót a külvilágból, mint a kisfecske a szüleit a rovarral. Magától nem tesz a saját öröme érdekében. (Tisztelet a kivételnek, mert egy kolléganőmnek nagyon cuki kislánya van, hatalmas fantáziával)

aug. 7. 12:24
 12/38 anonim ***** válasza:
85%
Szégyen vagy sem, én pl. jobban szeretem azokat a családi összejöveteleket, ahova a kisgyerekes rokonaim nem tudnak eljönni. Mert ilyenkor az egész összejövetel a gyerek körül forog, mindenkinek azt kell nézni, hogy milyen ügyesen ül, milyen cukin alszik, az asztalnál egy falatot nem lehet megenni nyugodtan, mert ott is mindenki a gyerekhez ugrál, ő meg fut körbe a lakásban és futnak utána a kanálon lévő kajával. Ha egyetlen mondatot szeretnék váltani valakivel, tuti a felénél már a gyerekre figyel. Rohadt idegesítő.
aug. 7. 16:11
 13/38 anonim ***** válasza:
70%

"semmi másról nem tudnak beszélni, csak a gyerekeikről meg az unokáikról ... a kutyát sem érdeklik. ... Sok esetben kellett már ilyet végighallgatnom és úgy megkérdeztem volna, hogy oké és te? Hol a te életed? te mit értél el, mit csinálsz?"

És az ki a kutyát érdekel?

Ahogy téged inkább az érdekelne, hogy a szülő vagy nagyszülől mit ért el, miért ne érdekelhetne másokat meg az, hogy mi újság a gyerekeikkel, unokáikkal? Ha nem érdekel, kimented magad és mész máshova, másokkal beszélgetni.

Lehet, hogy a te értékrended szerint nagyobb dolog az, amit te értél el az életben, de hadd legyen már másoknak más az értékrendjük, pl. olyan, amiben igenis nagy dolog az, ha a gyerekük vagy unokájuk sikeres, hiszen - ha jobban belegondolsz, te is beláthatod, hogy - abban igenis benne vannak ők is, mert a szülők meg nagyszülők is adják azt a hátteret, ami nélkül pl. te sem tudtál volna elérni annyi mindent, amennyit elértél.

aug. 7. 19:51
 14/38 anonim ***** válasza:

"Mikor én voltam ennyi idős, feltaláltam magam, elszórakoztam még egyedül is."

Még egyedül is. Tehát általában azért nem voltál egyedül, mert sokkal nagyobb valószínűséggel voltak testvéreid is, mint a mai gyerekeknek.

Értem én, hogy mit mondasz, és igazad is van, de azért ahhoz, hogy egy gyerek játszani tudjon, meg kell őt tanítani játszani. Viszont egyre több gyerek úgy nő fel, hogy messze nem foglalkoznak velük annyit a szüleik, mint régen, hanem a telefonjaikat bújják már szoptatáskor is, babakocsiztatáskor is, a játszótéren is, tévét se közösen néznek, hanem mindenki saját képernyőt bámul, ráadásul a szülőknek fogalmuk sincs róla, hogy így milyen tartalmak jutnak el a gyerekeikhez milyen életkorban..., stb.

"A net miatt úgy érzem, hogy a legtöbb gyerek tátott szájjal várja az interakciót a külvilágból"

Igen, a net az oka szerintem is. De nem csak az a net, amit a gyerekek bámulnak most, hanem az is, amit a szüleik bámultak már a gyerekeik születése előtt is! Ha a szülők nem választják le előbb saját magukat a netről, a gyerekeiket képtelenség lesz. És annak ez a következménye, hogy tényleg nem köti le őket semmi a 3D-s világból, csak az, ha másodpercenként történik valami a képernyőn.

aug. 7. 19:58
 15/38 anonim ***** válasza:
0%

"az egész összejövetel a gyerek körül forog ... Rohadt idegesítő."

Bezzeg ha körülötted forgatnák a világot még mindig, mint a te gyerekkorodban, mennyivel jobban esne, ugye...

aug. 7. 20:00
 16/38 anonim ***** válasza:
81%
A mi családunkban is nagyjából ez a helyzet. Az, hogyha valaki ilyenre nem megy el az ideig óráig opció, aztán a család kikezdi, hogy mégis miért nem megy soha. Én is próbálom ezeket az összejöveteleket elkerülni. Ha meg én szervezek családi összeröffenést, magamnál, akkor nem hozhatják a gyerekeket.
aug. 11. 01:20
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

"Az, hogyha valaki ilyenre nem megy el az ideig óráig opció, aztán a család kikezdi, hogy mégis miért nem megy soha."

Nyilván felteszik a kérdést, hiszen nem természetes dolog. Egyébként a kölyökállatokat is kerülöd vagy csak az embergyerekekkel szemben vagy ilyen ellenszenves?

"Ha meg én szervezek családi összeröffenést, magamnál, akkor nem hozhatják a gyerekeket."

Fizeted nekik a bébicsőszt az összeröffenés idejére?

aug. 11. 18:11
 18/38 anonim ***** válasza:
75%
#17 Miért kell mindenkinek szeretni a gyerekeket? Persze, a gyerekeseket fogadjuk el, meg alkalmazkodjunk hozzájuk, de mi van azzal, aki erre nem kíváncsi? Miért kell rátolni arra? Amúgy miért is kéne nekem fizetni a bébicsőszt? Mindenki magának vállal gyereket, így az ő felelősségük, hogy megoldják, ha szeretnének eljönni hozzám.
aug. 11. 21:17
 19/38 anonim ***** válasza:

"Miért kell mindenkinek szeretni a gyerekeket?"

Nem kell. De az úgy természetes, ha nem diszkriminálunk senkit pusztán az életkora miatt.

"Persze, a gyerekeseket fogadjuk el, meg alkalmazkodjunk hozzájuk, de mi van azzal, aki erre nem kíváncsi?

Mi lenne? Az elvan maga. Nem kell elfogadni mindenkinek mindenkit. Azokat se muszáj elfogadni, akik ennyire utálják a gyerekeket...

"Miért kell rátolni arra?"

Ugyanazért, amiért "rád vannak tolva" a fák, a fű, a madarak meg a hangyák is: a természet része mind, akárcsak a gyerekek.

"miért is kéne nekem fizetni a bébicsőszt? ... az ő felelősségük, hogy megoldják, ha szeretnének eljönni hozzám."

Azt hittem, te szeretnéd, hogy elmenjenek hozzád, ha már te szervezed... De szerintem a gyerekesek többnyire nem szeretnek olyan helyre menni, ahova nem vihetik a gyerekeiket. Egyfelől azért, mert ha jó hely, akkor - mivel szeretik a gyerekeiket - nem akarják kihagyni a gyerekeket az élményből, másfelől mert a saját rokonaikról azt feltételezik, hogy szeretik a gyerekeiket, és ha a rokon egyértelművé teszi, hogy mégsem (azzal, hogy kitiltja őket az eseményből), az nagyon is bántó, harmadfelől meg azért, mert akkor plusz feladat megoldani a gyerekek felügyeletét arra az időre, ami szervezési meg anyagi nehézségekkel is jár. Úgyhogy ne csodálkozz, ha inkább a saját gyerekeiket választják majd, mint a te szervezésedet.

aug. 11. 22:34
 20/38 anonim ***** válasza:
#19 Várj! Te nagyon félreértettél valamit. Azéert nem szeretném, hogyha gyerekek jönnének az általam szervezett családi összejövetelre, mert akkor minden csak róluk szól, és mi felnőttek nem tudunk egymással beszélgetni normálisan, mert akkor csak a gyerekek vannak a középpontban. Engem az zavar az egészben, hogy a gyerekes rokonaim totálisan a gyerekeik alá rendelték magukat és magukról már nem is beszélnek, miközben mondjuk az érdekelne, hogy mi van az unokatestvéremmel, nem pedig csak az, hogy a gyerekével mi van. Hozzáteszem, hogy a gyerekes rokonok mind eljönnek hozzám gyerek nélkül is, mert nekik ez egy kikapcsolódási lehetőség, amikor nem kell non-stop ovit imitálniuk. Amúgy ne haragudj, de senki fejéhez nem tartottak pisztolyt, amikor gyereket vállalt. Benne van a pakliban, hogy anyu és apu néha szeretne feleség és férj lenni, és olyankor meg kell tudni oldaniuk, hogy a gyerekre vigyázzon valaki.
aug. 11. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!