Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az átlag magyar rokonság...

Az átlag magyar rokonság mennyire gyerekcentrikus?

Figyelt kérdés

Tehát mennyire a gyerekek körül forog a világ. Iskolai eredmények, rajzfilmek, táborok, versenyek.

A közvéleménnyel ellentétben nem tartom szirnyetegnek a mai generációt, de nem érdekelnek. Untatnak, távol állnak tőlem, nem akarom őket nyerni hagyni, vagy lemenni tízévesbe. (Nekem mindenki gyerek, aki nappali tagozaton jár iskolába).

Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok. "Az én időmben" felnőtt-centrikusak voltak, a gyereknek kellett alkalmazkodni.

Mégegyszer, nem tartom a mai gyerekeket önző elkényeztettnek bratnek, de zavar, hogy mindenki elveszti az identitását.

aug. 6. 18:53
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
53%

"Azéert nem szeretném, hogyha gyerekek jönnének az általam szervezett családi összejövetelre, mert akkor minden csak róluk szól, és mi felnőttek nem tudunk egymással beszélgetni normálisan, mert akkor csak a gyerekek vannak a középpontban. Engem az zavar az egészben, hogy a gyerekes rokonaim totálisan a gyerekeik alá rendelték magukat és magukról már nem is beszélnek, miközben mondjuk az érdekelne, hogy mi van az unokatestvéremmel, nem pedig csak az, hogy a gyerekével mi van."

Ezt nem csak a gyerekek kizárásával lehet megoldani, hanem pl. kommunikációval is.

"anyu és apu néha szeretne feleség és férj lenni, és olyankor meg kell tudni oldaniuk, hogy a gyerekre vigyázzon valaki"

Saját maguk miatt megoldják, de ha azért kéne megoldaniuk, mert egy rokon a gyerekek kizárásával hívta meg őket, nagyon sok esetben elmegy tőle a kedvük, hogy egyáltalán megpróbálják megoldani. Feszítheted te is a húrt, de esetleg majd náluk is elszakad. Láttam már ilyet épp elég közelről...

aug. 11. 22:57
 22/38 anonim ***** válasza:
81%
#21 Olyan vagy, mint egy papagáj, ismétled önmagad! :) Ha valaki, azért nem akar hozzám jönni, mert nem hozhatja a gyerekét, akkor ne jöjjön. Nem csak családból és rokonságból áll az élet.
aug. 11. 23:25
 23/38 anonim ***** válasza:
33%
De ők a legfontosabbak. Majd rájössz.
aug. 12. 06:29
 24/38 anonim ***** válasza:
75%
#23 Neked lehet, de nem mindenkinek!
aug. 12. 09:26
 25/38 anonim ***** válasza:
0%
Előbb-utóbb mindenki rájön, hogy nekik is, és hogy jobban tették volna, ha nem tárgyakat meg szakmai és egyéb sikereket helyeztek volna az életük középpontjába, hanem a családjukat.
aug. 12. 09:58
 26/38 anonim ***** válasza:
75%
#25 Persze, kimondottan a toxikus családi kapcsolatok a legjobbak és legfontosabbak.
aug. 12. 10:05
 27/38 anonim ***** válasza:
A toxikus családok nagy ívben szarnak a gyerekeikre. Itt most nem ilyenekről van szó.
aug. 12. 10:30
 28/38 anonim ***** válasza:
#27 A toxikus szülők kötik legjobban magukhoz a gyerekeiket.
aug. 12. 10:32
 29/38 anonim ***** válasza:
Szóval te ilyen toxikus szülőkkel szeretsz összeröffenni? Biztos jó társaság lehetnek...
aug. 12. 10:36
 30/38 anonim ***** válasza:
60%
#29 AKiket én meghívok, azoknak nem okoz gondot gyerek nélkül jönni.
aug. 12. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!