Hogy lehetne megértetni a rokonság kellemetlen részével, hogy attól, mert egy magánklinikán dolgozom, még nem tudok ingyenes ellátást biztosítani nekik?
A bátyám felesége és az ő rokonai meglehetősen "egyszerű" emberek. Mióta egy magánkilinikán kezdtem dolgozni, folyton azt hiszik, hogy mert ott dolgozom már tudok nekik soron kívül és ingyenesen is ellátást "intézni". Pl.bátyám apósa állami kórházban hónapokkal későbbre kapott időpontot szemészeti vizsgálatra. Megkért, hogy intézzem én el neki. Megkértem az időpontot, megvolt a vizsgálat, de mikor a számlát adták neki, azt mondta, hogy neki nem kell fizetni, mert én itt dolgozom és azt majd én elintézem. Tehát én fizettem ki. És azóta is ha valami van engem hívogatnak és ha előre jelzem, hogy mennyibe is fog kerülni adott vizsgálat/kezelés, amit kérnek, akkor csak értetlenkednek, hogy hát már nincs hálapénz, meg ők amúgy se adnak, meg mivel ott dolgozom intézzem el, hogy ingyenes legyen.
És nem hiszik el, hogy ez nem így működik, vagy éppen még ők vannak megsértve, hogy rokon a rokonnak nem intézkedik...Bátyámmal próbáltam beszélni, de vele sem jutottam eredményre; szerinte nagyra vagyok magammal és túl reagálom, hogy egy kis segítséget kértek tőlem.
Tehát az a kérdés, miért vagy ekkora balek? Mert a sztorit olvasva nem a rokonokkal van baj, Te nem mondtad meg előre, hogy nem lesz ingyen.
De a munkáltatód is hülye, ha hitelre dolgoznak ott emberek, mint egy kocsmában.
Kár, hogy csak kamu...
1.Azt hittem, hogy evidens, hogy egy magánklinikán fizetni kell a vizsgálatokért és kezelésekért.
2.Milyen hitelről és kocsmáról beszélsz?
Sutyikkal sutyi módon.
Mondd meg nekik, ha sparban lennél pénztáros, oda se járhatnának ingyen enni.
De ha nem értik, példát sem fogják érteni.
Talán ha elmondod, hogy a vizsgálat akkor ingyenes nekik, ha a fizetésedből levonják az árát..
Tényleg az a legjobb, ha kikerülöd az egészet.
Hívja fel ő, kérjen időpontot, majd telefonban minden tájékoztatás megadnak.
Így is, úgy is megvan a vélemény rólad, nem vesztesz semmit.
"2.Milyen hitelről és kocsmáról beszélsz?"
. Bátyád apósa benyőgte a kezelés végén, hogy neki nem kell fizetnie, mert rokon ott dolgozik, erre ők vígan elengedték. Mennyire kell ehhez amatőrnek lenni? Falusi kocsmában van ilyen.
Ennyi erővel ezt eljátszhatná bárki, behazudhatom én is, hogy xy a rokonom, csak lelesem a recepciós névtábláját.
Ez tényleg fura, számlát adnak a beteg adataival ellátva, amit behajtanak. Biztos nem a doki lépett oda hozzád, hogy akkor rendezd kedves kolléganő, hanem te zártad le és fizettél, hogy ne legyen kellemetlen a szitu.
Tanulópénz volt, kerek-perec ki kell jelenteni hogy senki orvosi költségét nem fizeted. Nem számít, hogx érti vagy sem, nem kérsz időpontot neki és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!