Családi veszekedések avagy vegyünk mindenkit egy kalap alá?
Ha a párom és szüleim nincsenek jóban elvárás, hogy én se legyek az ő szüleivel?
Amennyiben összeveszünk egy rokoni pár egyik tagjával már ne beszéljünk annak gyerekeivel, házastársával sem?
Nekem a kérdésekre határozott nem a válaszom.Azonban úgy látom a környezetemben, hogy mindent egységként kell nézni , és mindent vissza kell adni.
Őszintén nem értem miért kéne, hogy így legyen. Amikor kicsi voltam a szüleim is hasonló nézőpontot képviseltek, mint te, de így sem értem.
Mondjuk kérdéses, hogy a párod és a szüleid miért nincsenek jóban, de ha a párod szülei ugyanúgy jó fejek veled, nyitottak feléd, te miért ne lehetnél az feléjük?
Családon belül talán belefér.
Én nem csípem a sógornőm (meg kb senki), de a gyerekeink attól még találkozhatnak, szülinapok stb. nincsenek elfelejtve,azért mert az anyjuk egy kretén.
Ez az a fajta kérdés, mikor a kérdező véletlenül csak azokat az információmorzsákat osztja meg, amik neki kedveznek. Úgy érzem, hogy a történet másik fele hiányzik. Túl egyértelmű az egész.
Ha például valaki, akivel jóban vagyok, igazságtalanul kicsesz valakivel, akivel szintén jóban vagyok, akkor nyilván az elsőként említett illetőhöz is lesz egy-két keresetlen szavam.
Olyan ez, mintha családon/baráti körön belül is a kollektív bűnösség elvét alkalmaznánk. Ha pl. a párom összemorgott a testvérével, akkor én sem beszélhetek vele meg a sógornőmmel? Hát egy nagy frászt. Felnőttek vagyunk, majd kibékülnek. Ha meg nem, az ő bajuk.
Vagy például tiltsam el a páromat a régi focista barátaitól, mert van köztük egy, akit én nem kedvelek? Nem fogom.
Senki kedvéért nem fogok haragot tartani és az én kedvemért sem kell távolságot tartani senkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!