Az átlag magyar rokonság mennyire gyerekcentrikus?
Tehát mennyire a gyerekek körül forog a világ. Iskolai eredmények, rajzfilmek, táborok, versenyek.
A közvéleménnyel ellentétben nem tartom szirnyetegnek a mai generációt, de nem érdekelnek. Untatnak, távol állnak tőlem, nem akarom őket nyerni hagyni, vagy lemenni tízévesbe. (Nekem mindenki gyerek, aki nappali tagozaton jár iskolába).
Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok. "Az én időmben" felnőtt-centrikusak voltak, a gyereknek kellett alkalmazkodni.
Mégegyszer, nem tartom a mai gyerekeket önző elkényeztettnek bratnek, de zavar, hogy mindenki elveszti az identitását.
"Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok... zavar, hogy mindenki elveszti az identitását."
Nem veszti el. Ilyen az identitásuk. De ha neked meg olyan, hogy nem fér össze az ilyen gyerekzsúrokkal, akkor minek mész oda? Vagy ha már odamész, mi lenne, ha kipróbálnád, milyen játszani?
Vagy mi lenne, ha tennél is azért, hogy legyenek külön felnőtt programok is? Kezdeményezhetnél valami olyasmit, ami a gyerekeket nem érdekli, a felnőtteket viszont igen, és akkor majd spontán kialakul az, hogy a gyerekek ellesznek magukkal, a felnőttek meg a felnőttes dologgal fognak foglalkozni.
Köszönöm elő, felpontoztalak, félresiklottál, mint a legtöbben
.
Nem a gyerek nevelésére vagy természetére lesz hatással, ha el van kényeztetve. Nem lesz minden elkényeztetettből egy szociopata, vagy egy lzer.
A hangsúly azon van, hogy a gyerekes felnőtt ELFOGY a gyereke mellett. Kihűl a házassága, sajnálja a pénzt drága ruhákra magának. Nincs több koncert, amire egy gyereket nem lehet élvezni, nem lehet csajos vagy paris estén vállalhatatlan állapotba kerülni.
"a gyerekes felnőtt ELFOGY a gyereke mellett. Kihűl a házassága"
Igen, vannak, akik nem is azért házasodnak meg, hogy a házastársukkal élhessék le az életüket, hanem valahol a szívük mélyén inkább csak azért, hogy elmondhassák magukról, hogy ők házasok - és a gyerek is azért kell nekik, hogy ne mondhassák rájuk mások, hogy "még gyerekük sincs". Az ilyeneknek tényleg simán rámehet a házasságuk a gyereknevelésre.
Akik viszont normálisan élik az életüket, azok elsősorban házastársként élnek akkor is, ha már vannak gyerekeik - viszont ebbe akkor sem fér bele, hogy vállalhatatlan állapotúra igyák vagy drogozzák magukat időnként, mert a gyerekeikért is egyfolytában felelősek, nem csak a házasságukért.
"Már több kérdés alatt írtam egy ismerős házaspárról"
De mit akarsz ezzel mondani?
Igen.
Mit bizonyítasz?
Hogy nem volt elég erős a házasságuk?
Hogy a gyerek csak pipa volt?
Hogy túlzásba vitték a szuperszülőséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!