Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az átlag magyar rokonság...

Az átlag magyar rokonság mennyire gyerekcentrikus?

Figyelt kérdés

Tehát mennyire a gyerekek körül forog a világ. Iskolai eredmények, rajzfilmek, táborok, versenyek.

A közvéleménnyel ellentétben nem tartom szirnyetegnek a mai generációt, de nem érdekelnek. Untatnak, távol állnak tőlem, nem akarom őket nyerni hagyni, vagy lemenni tízévesbe. (Nekem mindenki gyerek, aki nappali tagozaton jár iskolába).

Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok. "Az én időmben" felnőtt-centrikusak voltak, a gyereknek kellett alkalmazkodni.

Mégegyszer, nem tartom a mai gyerekeket önző elkényeztettnek bratnek, de zavar, hogy mindenki elveszti az identitását.

aug. 6. 18:53
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon. És a szülők is idióták, ahol minden a gyerek körül forog rengeteg az elkényeztetett problémás zakkant gyerek. Azok a normálisak ahol a szülők full lazák és ugyanúgy élnek tovább mint előtte és ne csinálnak semmiből ügyet csak mert mostmár gyere is képben van. A korom miatt már túl vagyok azon az időszakon, de amikor mindenki baszogatott hogy mikor lesz gyerek, már már élvezetem a sokkos fejeket amikor közöltem hogy nem lesz. Vidéken pláne, Pesten nem ilyen begyepesedettek, Pesten teljesen elfogadott.
aug. 6. 19:09
 2/38 anonim ***** válasza:
64%

"Engem nagyon zavar, hogy minden összejövetel egy játszóház a gyerekeknek vagy gyerekzsúr a gyereknek, és a szülők csak animátorok... zavar, hogy mindenki elveszti az identitását."

Nem veszti el. Ilyen az identitásuk. De ha neked meg olyan, hogy nem fér össze az ilyen gyerekzsúrokkal, akkor minek mész oda? Vagy ha már odamész, mi lenne, ha kipróbálnád, milyen játszani?

Vagy mi lenne, ha tennél is azért, hogy legyenek külön felnőtt programok is? Kezdeményezhetnél valami olyasmit, ami a gyerekeket nem érdekli, a felnőtteket viszont igen, és akkor majd spontán kialakul az, hogy a gyerekek ellesznek magukkal, a felnőttek meg a felnőttes dologgal fognak foglalkozni.

aug. 6. 19:26
 3/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm elő, felpontoztalak, félresiklottál, mint a legtöbben

.

Nem a gyerek nevelésére vagy természetére lesz hatással, ha el van kényeztetve. Nem lesz minden elkényeztetettből egy szociopata, vagy egy lzer.

A hangsúly azon van, hogy a gyerekes felnőtt ELFOGY a gyereke mellett. Kihűl a házassága, sajnálja a pénzt drága ruhákra magának. Nincs több koncert, amire egy gyereket nem lehet élvezni, nem lehet csajos vagy paris estén vállalhatatlan állapotba kerülni.

aug. 6. 19:28
 4/38 anonim ***** válasza:
74%
Unokahúgom mesélte, hogy unokája osztályában minden gyerek születésnapját nagy csinnadrattával ünneplik. Az elvárt ajándékokról listát írnak, és igencsak magasak az igények. Ez a szülőknek, nagyszülőknek komoly anyagi terhet jelent. Nem tudom, hova vezet ez, de nagyon nincs rendben.
aug. 6. 19:29
 5/38 anonim ***** válasza:
93%

"a gyerekes felnőtt ELFOGY a gyereke mellett. Kihűl a házassága"

Igen, vannak, akik nem is azért házasodnak meg, hogy a házastársukkal élhessék le az életüket, hanem valahol a szívük mélyén inkább csak azért, hogy elmondhassák magukról, hogy ők házasok - és a gyerek is azért kell nekik, hogy ne mondhassák rájuk mások, hogy "még gyerekük sincs". Az ilyeneknek tényleg simán rámehet a házasságuk a gyereknevelésre.

Akik viszont normálisan élik az életüket, azok elsősorban házastársként élnek akkor is, ha már vannak gyerekeik - viszont ebbe akkor sem fér bele, hogy vállalhatatlan állapotúra igyák vagy drogozzák magukat időnként, mert a gyerekeikért is egyfolytában felelősek, nem csak a házasságukért.

aug. 6. 19:38
 6/38 anonim ***** válasza:
71%
Már több kérdés alatt írtam egy ismerős házaspárról, akiknél több mint 10 év után született a gyerek. Szuper életük volt, mindenük megvolt, amit két fiatal kívánhat. Diploma, szakmai és sportkarrier, lakás, szerető család, utazás, már csak a gyerek hiányzott, hogy teljes legyen a kép. A gyerek még egyéves sem volt, mikor váltak. Egyikük sem házasodott újra. A gyerek a nőnél maradt, mióta kirepült, a nő nem találja a helyét.
aug. 6. 20:02
 7/38 anonim ***** válasza:
32%

"Már több kérdés alatt írtam egy ismerős házaspárról"

De mit akarsz ezzel mondani?

aug. 6. 20:03
 8/38 A kérdező kommentje:

Igen.

Mit bizonyítasz?

Hogy nem volt elég erős a házasságuk?

Hogy a gyerek csak pipa volt?

Hogy túlzásba vitték a szuperszülőséget?

aug. 6. 20:06
 9/38 anonim ***** válasza:
55%
nincs is más témájuk
aug. 7. 10:52
 10/38 Metionin ***** válasza:
86%
Nagyon. Én már rég nem tartom a kapcsolatot a rokonaimmal de bárhol bármilyen ismerősök találkoznak, megfigyelheted, hogy semmi másról nem tudnak beszélni, csak a gyerekeikről meg az unokáikról, tipikusan versenyt dicsekedve olyan dolgokkal, amik amúgy a kutyát sem érdeklik. Hol tanul, mit csinál Bubuka, nekem már 4 unokám van, neked meg csak kettő, bibí, Nyunyuka megint osztályelső meg versenyre jár - és mindezt úgy mintha az ő érdeme lenne és mintha kötelező lenne túllicitálni a másikat. Sok esetben kellett már ilyet végighallgatnom és úgy megkérdeztem volna, hogy oké és te? Hol a te életed? te mit értél el, mit csinálsz?
aug. 7. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!