Az normális, hogy középosztálybeli családban egy kiskorú felnőttkoráig semmilyen értékes ajándékot nem kapott ünnepekkor, hanem általában zoknit, alsót, csokit, tollat, meg hasonlókat?
Nem tudom hogy sikerült összehozni és érzésre ez már a többedik hasonló kérdésed a témában, de nagyon komolyan elcseszték az értékrendedet.
Igen, ne olyanokkal ajándékozzuk meg egymást, ami mindennapi használati cikk és amúgyis megvennénk, ebben teljesen egyetértek. Abban is, hogy hallgassuk meg a gyereket ő mit szeretne ajándékként esetleg, de mivel én vagyok az anyja és a mi pénztárcánk, jogunk van felülbírálni, hogy mennyire kér marhaságot, vagy olyat, ami a mi értékrendünkbe nem fér bele. Majd ha már felnőtt és saját keresete van, vagy ha összegyűjti rá a zsebpénzét és még mindig úgy gondolja, hogy megéri, akkor megveszi, nekem tök oké. Egy valamit nagyon jól csináltak a szüleim és ez pont ez. Már 8 évesen is értettem, hogyha nekem van 200 forintom, amit 10 boltbamenéssel gyűjtöttem össze a filléres visszajárókból 2 hónap alatt, akkor nagyon megfontolom mire költök el belőle 180 forintot. Ha ebben a szellemiségben nősz fel, akkor nem akarsz magadnak mással státuszt vetetni és etetni a materialista világot, a látszatot, mert pontosan látod, hogy ez egy bullshit, egy hülyeség egy mesterségesen pumpált lufi, amit nem az értelmiség/középréteg táplál általában.
Szóval egyetértek abban, hogy ezek megúszós ajándékok, de abban nem, hogy szülőként nekem táplálnom kellene a gyerekemben azt a hitet, hogy ő egy márkás sz*rtól lesz valaki.
"Igenis, ciki ha Alcatel csöngőhang szól a táskádból, meg ha csak te vagy kínais tornacipőben edzésen. Senki sem állította, hogy azért fognak szeretni, mert nem néznek le, vagy mert felnéznek rád. Ha pszichologizálni akarsz olvasd el az ilyen tudományos szakkkönyvek státusszimbólumokra vonatkozó részét, mert ezeket még egy gyerek is nálad jobban érti."
Várom a tudományos szakkönyvnek a címét, hogy elolvashassam.
Tudom hogy nem tudsz mutatni ilyet, mivel nincs, pont ezért írtam, hogy neked a fejedben vannak problémák, ez tisztán látszik az írásodból.
Mint ahogy az írásomnak pontosan ez volt a lényege, hogy iPhone 15 pro-val is pontosan ugyanolyan böszme lennél, mint most vagy. Tehát 1 percig ne legyen kétséged afelől, hogy bármivel is több lennél, ha drágább dolgokat birtokolnál.
49
Amikről te írsz azokat úgy hívják, hogy kognitív torzítás, egy halom ilyen van, nincs ebben semmi.
Ugyanolyan kognitív torzítás az is, hogy egy attraktív emberhez pozitív tulajdonságokat társítunk még akkor is, ha 1 percet nem beszéltünk vele.
De ugyanúgy kognitív torzítás az is, hogy meggyőződésed, hogy az emberi kapcsolataidat ez befolyásolja. Te idegen embereket akarsz lenyűgözni a tárgyaiddal.
Írtál itt az EU-ról meg az USA-ról, általában egyébként azok szoktak ezekről a helyekről írni, akik életükben a megyetáblát nem hagyták el.
Én 13 éve élek Ausztriában, és neked meggyőződésed, hogy egy iPhone státuszszimbólum.
Akkor jobb ha tőlem tudod, hogy NEM státuszszimbólum, Magyarország van lemaradva ca. 30 évvel, és azon versenyeznek a magyarok, hogy ki tud többnek látszatni.
Itt egy iPhone ugyanolyan használati tárgy mint egy sajtreszelő. Teljesen érdektelen használati tárgy.
Otthon elájultok ha valaki egy 10 éves BMW-ben ül amire felvett 8 évnyi hitelt, azt hiszitek ő az élet császára, közben meg egy lúzer, de mivel a magyarok többsége meghasonlott az életben, azt gondolja, hogy az egyetlen kitörési pont ha úgy csinál mintha lenne valaki, tárgyak által.
3 kategóriával lejjebb mész a Felnőtt párkapcsolatokhoz, sír mindenki, hogy nem kell a nőknek.
Mindegyiknek meggyőződése, hogy 1 adott dolog miatt nincs és nem is lesz nője. Az egyik biztos benne, hogy ha 170 cm helyett 180 lenne, akkor lenne nője, a másik tudja, hogy ha nettó 400 helyett 900-at keresne már nem lenne egyedül, a harmadik már boldog házasságban élne, ha nem lenne kövér, a negyediknek mindenki a farkába szédelegne, ha nem lenne mikropénisze, és a sor végtelen. Nyugodtan rákereshetsz, ezek valós kérdések.
Az a közös bennük, hogy mindannyian rátekerednek 1 témára, és a saját sikertelenségeiket materiális dolgokba bújtatva palástolják, közben pedig nem azért sikertelenek mert csak 170 centi vagy mert nettó 400-at keres, hanem mert az egész ember egy szatyorban él.
Te ugyanez vagy.
Azt gondolod, hogy ez mennyire meghatároz, hogy ha te összeesel az utcán csak akkor mennek majd oda ha Apple Watch van a csuklódon és egy Suzukival ne is próbálj meg sávot váltani.
Kognitív torzítás.
Kelet Európában a magyaroknál talán még a románok rosszabbak az effajta "kilóg a p.csám a nadrágból de Bmw-ben ülök és nagyon előkelő vagyok" stílussal, de nem sokkal marad el a magyar nép, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!