Az normális, hogy középosztálybeli családban egy kiskorú felnőttkoráig semmilyen értékes ajándékot nem kapott ünnepekkor, hanem általában zoknit, alsót, csokit, tollat, meg hasonlókat?
Azért nálam egy cipőre 40-50 ezer forint igenis horrohköltség. Én annyit nem vagyok hajlandó adni érte, és ha egy pasit csak ezzel tudok megfogni, akkor az nem is kell. Nem fogok olyan dolgokra vagyonokat költeni, amik számomra nem fontosak, csak azért mert mások ezt várnák el tőlem.
De ha valaki erre akar költeni, tegye, én nem szólom meg érte.
Viszont azt nem értem, miért nem engednek el dolgozni, hogy megkeresd rá magad a pénzt.
Tudod az a helyzet kérdező veled, meg úgy en bloc a társadalom javarészénél, hogy a saját szorongásotokat, a saját értéktelenségeiteket akarjátok materiális dolgokba bújtatni.
Azt gondolod, hogy a te értéked meghatározza, hogy milyen telefont nyomkodsz, vagy hogy milyen ruhákban jársz.
Megsúgok 1 titkot: nem
Azt hiszed, hogy akkor fognak szeretni és elismerni az emberek ha alsó helyett közép, ha közép helyett felsőkategóriás telefonod/laptopod/TV-d van, de valójában teljesen irreleváns, csak saját magadnak meséled be, hogy ettől függ hogy téged szeretnek-e vagy sem.
Senkit nem érdekel, hogy milyen telefonod vagy notebookod van. Senkit.
Az elképzelhető, hogy ezek birtoklása után te magad azt gondolod, hogy több vagy mint a Kiss Pista, de ez csak a saját fejedben létezik. Ugyanis a Kiss Pistának teljesen mindegy milyen telefonja vagy Tv-je van, őt akkor is szeretni fogják, téged meg akkor sem, ha közép vagy felső kategóriás műszaki vagy épp ruházati cikkekkel halmozod el magad.
25
*
az értelmiségi középosztály ertelmesebb részének valoszinuleg nem a holmik jelentik a mercet.
A 27-nek sajna abban nincs igaza, h senkit nem erdekel, milyen cuccai vannak a kerdezonek, mert sajna sokan elnek ebben a szemfenyvesztesben, h markas telefon meg anyamkinja. De lehet, a kerdezo pont egy normalisabb ertekrendet kaphatott volna otthonrol, ha figyel es nem vakitja el a haverok cuccainak csillogasa. Na ezert se vallalnek gyereket. Tokmindegy, en mit adok at, a kortars kozosseg es a media ugyis elcseszi a gyerek gondolkodasat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!