Az normális, hogy középosztálybeli családban egy kiskorú felnőttkoráig semmilyen értékes ajándékot nem kapott ünnepekkor, hanem általában zoknit, alsót, csokit, tollat, meg hasonlókat?
Azért ha valakinek mindig ruhát adsz ünnepekre, és nem azért mert a másik valami különlegesre vágyik és akkor azt, abba van egy szándék. És nem a szeretet, hanem a megúszás(ha nem arról van szó, hogy szegénység, és a ruha is öröm, mert annyira nincs). A kiskorú gyerekedet akkor is ruháznod kell, ha nincs ünnep. Ez így megúszás, hogy az alap ruházatot ajándéknak nevezed, mert semmi örömöt nem okoz.
Én pl szeretem a ruhákat, a vicces zoknikat, az öltözködést. Nem is az ár érdekel, mert a cuccaim nagyrésze ilyen mamám szekrénye, idősebb rokonok ízlése miatt lepasszolt cuccai, turi és ilyen helyekről származik, kivéve cipő, fehérnemű, fürdőruha. Tök jól meg lehet ajándékozni engem egy ruhadarabbal is, de könyörgöm... Ha valaki isner, az tudja, hogy a vicces zoknikat szeretem. Tegyük fel, hogy ő ennek apropóján zoknit vesz nekem. Ezt most vagy úgy csinálja, hogy keres valami tényleg jópofát, vagy bemegy a legközelebbi pepcoba és vesz egy csomag fekete, minta nélküli zoknit. Ne mondja már nekem senki, hogy az utóbbi opció nem a megúszásról szólt.
Az ajándéknak az öröm okozása a lényeg, nem pedig az, hogy az alapszükségletet letudd egyszerűen, amit akkor is meg kéne venned aktuálisan, ha nem lenne szülinap vagy karácsony éppen.
10
Na ebbol latszik, h veled van a baj. Elarulom, rengetegen nem kapunk kocsit es lakast ajandekba. Szallj le a foldre.
Nem is azt írtam, hogy a középosztálybeliek lakást, felsőosztálybeli ajándékot adjanak, olvasd el újra. Fényképezőgépből, videókamerából, telefonból, bicikliből, bútorból, utazásból, stb. nem csak a legújabb, legdrágább flancoló és a normálisnak beállított legcsövesebb létezik, hanem a középárkategóriás is.
Az oké hogyha mélyszegény vagy örülsz egy zokninak. De azt hogy más éhezik felhozni szemétkedés, hogy normális élet középosztálybeli családban szegényesen nélkülözni, mert más meg mélyszegény.
Miért az az anyagias aki gyerekként nélkülözik és nem az aki nyomorogtatja a családját a pénzért.
Mi van? A szavak jelentenek valamit. A nelkulozes ezt. Es csak mondom, nem kell Kongoig menni, van melyszegenyseg itthon is.
Neked a kis igenyeid tul nagyok. De ha jol ertem, mar felnottel -akkor hat dolgozz, csinald maskepp, vegyel magadnak ajandekot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!