Az normális, hogy középosztálybeli családban egy kiskorú felnőttkoráig semmilyen értékes ajándékot nem kapott ünnepekkor, hanem általában zoknit, alsót, csokit, tollat, meg hasonlókat?
Az arany középút lenne fontos. Szerintem se szabad márkab.zit nevelni a gyerekből, illetve hagyni, hogy a kortársak azt neveljenek belőle. Viszont az is túlzás, hogy alkalomra zoknit vesz valaki ajándékba. Ez igenis már beteges fukarság. A szülőnek valóban kötelessége rendesen élelmezni, ruházni a gyerekét, a zokni alapszükséglet. Valamint az is túlzás, ha a középhelyzetű szülők csak a legolcsóbb, legsilányabb terméket hajlandóak a gyereknek megvenni.
Én személy szerint nem igénylem, hogy a dolgaim feltétlenül drágák és márkásak legyenek, másokat se eszerint ítélek meg, viszont nem venném mindenből a legolcsóbbat, különösen ételekből. Létezik a két véglet közt középút is.
A magyar középosztályról beszéltem, nem az általad idekevert alsóosztályról, ahol pluszmunkát kell vállalni hogy kényelmesen megvegyél egy Adidas pólót. De szerintem még Afrikában, Ázsiában is státusszimbólum a telefon és a cipő, max ott a szegénynek nincs is. Szóval ebben a világnormában nincs semmi őrület: régen is volt aki mezítláb járt, volt aki jobb-vagy rosszabb lábbeliben és volt aki lóval és hintóban. Mégsem mondták a középosztályban valószínűleg, hogy minek cipő neked fiam, mi ez a fölösleges csillogó-villogó szemfényvesztő flancos őrület.
Hát pedig még Ázsiában és Afrikában is biztos vagyok benne hogy státusszimbólum a telefon. Csak ott az alsóosztálynak nincs.
37.: Azért az se komplett, aki zoknit vesz karácsonyi ajándéknak, miközben nem szegény. A legközelebb alsónadrág lesz, vagy vécépapír?
Ettől függetlenül engem se érdekel a márkasznobéria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!