Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Az normális, hogy középosztály...

Az normális, hogy középosztálybeli családban egy kiskorú felnőttkoráig semmilyen értékes ajándékot nem kapott ünnepekkor, hanem általában zoknit, alsót, csokit, tollat, meg hasonlókat?

Figyelt kérdés
A rendszer ez volt: Legolcsóbb helyett ha márkás ruhát kérsz márkabzi vagy, elektronikai készüléket ha kérsz drágállják és villogni akarsz. Így már ha nem is tudod mit kérj amikor kérdezik, azt kamuzzák hogy ez azért van, mert annyira mindened megvan. Vannak még gyerektelen középosztálybeliek az ünnepekkor, de ők is tagjai a zsugori klubnak. Mind szegényesen néznek ki és befektetésre, vagy nyaralóra gyűjtenek. Ha dolgozni mennél próbálnak lebeszélni és hogy csak nyáron, mert a te dolgod a tanulás.

2024. máj. 25. 10:39
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
91%

Az arany középút lenne fontos. Szerintem se szabad márkab.zit nevelni a gyerekből, illetve hagyni, hogy a kortársak azt neveljenek belőle. Viszont az is túlzás, hogy alkalomra zoknit vesz valaki ajándékba. Ez igenis már beteges fukarság. A szülőnek valóban kötelessége rendesen élelmezni, ruházni a gyerekét, a zokni alapszükséglet. Valamint az is túlzás, ha a középhelyzetű szülők csak a legolcsóbb, legsilányabb terméket hajlandóak a gyereknek megvenni.

Én személy szerint nem igénylem, hogy a dolgaim feltétlenül drágák és márkásak legyenek, másokat se eszerint ítélek meg, viszont nem venném mindenből a legolcsóbbat, különösen ételekből. Létezik a két véglet közt középút is.

2024. máj. 25. 13:09
 32/66 A kérdező kommentje:
Mintha te lennél a vak. Az EU-ban és USA-ban széleskörben státusszimbólum fiatalok között a telefon és a ruha. Ez a norma. Szó sincs fényről, csillogásról, flancolásról meg a sok kamuról amit soroltok: a középosztályról és a közepes árkategóriáról beszéltem. Szóval ez megint egy manipulatív szóhasználat hogy gőgösen eljátszhasd, hogy a szegénység és a fukarság az okossággal, tisztánlátással egyenlő.
2024. máj. 25. 13:11
 33/66 anonim ***** válasza:
40%
Kérdező, érzel valami hátrányt a közösségedben amiatt, hogy olcsó dolgaid vannak?
2024. máj. 25. 13:14
 34/66 Katona Dius ***** válasza:
74%
Ez nem vakság. Nem amerikai bérekből élünk. És úgy gondolom, a gyerektől is nonszensz, hogy elvárja a szülőktől, vállaljanak plusz munkát, mert a noname cucc nem jó, csak az Ifos, Addidasz, stb, mert majd így lesz valaki.
2024. máj. 25. 13:14
 35/66 anonim ***** válasza:
97%
Figyelj mar, en a kozeposztaly aljarol jovok. Az igaz, h tobb fantazia volt az ajandekokban (nem zokni), de nem voltak ertekesek. Nem is volt mibol. Megse allitanam, h nelkuloztem, mindig volt minden alapszukseglet. Hala az egnek, nem most vagyok fiatal (boomerezhetsz), de en ebben a vilagban sem csorgatom a nyalam az enyemnel jobb telefonokra, kocsikra stb. Nem is ertem ezt az egesz oruletet. Se a csaladom,se a barataim nem ilyen anyagias gcik.
2024. máj. 25. 13:17
 36/66 anonim ***** válasza:
77%
35.: Igazad van, de a másik véglet se egészséges (túlzott zsugoriság). Vannak, akik szinte rongyokban járnak, soha nem ülnek be egy kávéra sehova, stb., mert mindenre sajnálják a pénzt. Nem ritkán kiderül, hogy sok milliójuk van, csak sóherek.
2024. máj. 25. 13:23
 37/66 anonim ***** válasza:
73%
Hat nem vagyok a masik veglet sem. De a kerdezo merceje szerint tuti rongyokban jarok, mert evek ota szinte csak turkaloban es adomanyboltbam veszek ruhat, es nem nezem a markanevet igy se. Kavezni be szoktam ulni. Millioim is vannak perpill, de en dolgoztam meg erte.
2024. máj. 25. 13:28
 38/66 A kérdező kommentje:

A magyar középosztályról beszéltem, nem az általad idekevert alsóosztályról, ahol pluszmunkát kell vállalni hogy kényelmesen megvegyél egy Adidas pólót. De szerintem még Afrikában, Ázsiában is státusszimbólum a telefon és a cipő, max ott a szegénynek nincs is. Szóval ebben a világnormában nincs semmi őrület: régen is volt aki mezítláb járt, volt aki jobb-vagy rosszabb lábbeliben és volt aki lóval és hintóban. Mégsem mondták a középosztályban valószínűleg, hogy minek cipő neked fiam, mi ez a fölösleges csillogó-villogó szemfényvesztő flancos őrület.

Hát pedig még Ázsiában és Afrikában is biztos vagyok benne hogy státusszimbólum a telefon. Csak ott az alsóosztálynak nincs.

2024. máj. 25. 13:28
 39/66 anonim ***** válasza:
63%

37.: Azért az se komplett, aki zoknit vesz karácsonyi ajándéknak, miközben nem szegény. A legközelebb alsónadrág lesz, vagy vécépapír?

Ettől függetlenül engem se érdekel a márkasznobéria.

2024. máj. 25. 13:31
 40/66 anonim ***** válasza:
76%
Meg tudnek venni akarhany adidas polot. Es olyan lennek benne, mint a sok birka. Egyforma. Turibol oltozom, sajat valasztasbol, nem kenyszer, es van stilusom. De te ezt nem erted.
2024. máj. 25. 13:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!