Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Kiakadt a papám, hogy nem...

Kiakadt a papám, hogy nem hívtam meg a barátnőjét a diplomaosztóra, és hogy akkor Ő sem jön, ezen kiakadt anyukám, hogy akkor Ő sem jön, nekem meg elment a kedvem az egésztől, szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem az első diplomaosztóm lenne hanem a második (mesterszakos) az első a Covid miatt elmaradt.

A papám barátnőjével egyáltalán nem tartom a kapcsolatot, és nem azért mert bajom van vele, egyszerűen nem találkozunk soha, nem beszélünk soha, ha a papám látogatom is mindig elkerüljük egymást, nem szoktunk együtt ünnepelni semmit, ezért nem is gondoltam, hogy elhívjam.

Azt nem tudtam, hogy a papám ennyire ráfog pörögni az egészre, mondta, hogy akkor nem jön, én meg mondtam, hogy akkor nem jössz, nem érdekel felnőtt emberként azt hívok meg akit akarok, ha nem jössz akkor ne gyere de ez nem rólatok szól, hanem rólam, ez az “én napom” lesz.

Ezen meg anyukám akadt ki, hogy hogy beszélhetek így, akkor Ő sem jön.

Mivel nem otthon élek már egy ideje, és mind az alapszakos mind a mesterszakos tanulmányaim alatt felmerülő költségeket én álltam, ezért nem tartozom senkinek elszámolással.

Egyszerűen elment a kedvem az egésztől, elegem van abból, hogy mindig mindenbe bele kell szólnia valakinek, hogy az úgy nem jó, hogy én igazodjak mindig másokhoz.

Úgy vagyok vele, hogy akkor elmegyek egyedül, átveszem, aztán elmegyek enni utána a barátaimmal valahova, de már teljesen elment a kedvem az egésztől.

febr. 2. 14:37
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom, hogy a papád hogy közölhette ezt veled, de van egy olyan érzésem, hogy ő sem túl békésen és szerényen vethette fel azt, hogy ő egyedül márpedig nem megy, ha belőled ezt a reakciót váltotta ki, szóval valószínűleg én is hasonlóan reagáltam volna a helyedben.

És akkor már tartanám is magam ehhez, annyira nem nagy szám egy diplomaosztó, én majdnem el sem mentem az enyémre 😀

De te azért menj el, hátha nem lesz több ilyened, utólag biztos sajnálnád, inkább menj el úgy, hogy nincs kedved hozzá, mint később megbánd, hogy kihagytad!

Sajnálják ők, akik a saját hülyeségük miatt nem látják a lányukat/unokájukat, amint átveszi a diplomáját.

Azért el tudom képzelni, ahogy egy szomszéd/más rokon stb. megkérdezi tőlük, hogy milyen volt a diplomaosztó, ők meg önérzetesen kijelentik, hogy nem voltak ott, mert a gaz unoka nem akarta meghívni a papa barinőjét, ezért ők sem mentek... én tuti hülyének nézném őket :)

Az azért furcsa nekem, hogy pár napja volt egy kérdés, ahol a korábban már családnak is bemutatott barátnő nehezményezte, hogy a barátja apukájának szülinapi köszöntésére nem hívták el. Ott mindenki nekiesett a kérdezőnek, hogy miért is kellene meghívni őt oda, itt meg egy még ismeretlenebb családtagot (akivel mást sem ünnepelnek együtt) kellene sok válaszoló szerint mindenképp elhívni egy diplomaosztóra, ahol ráadásul nagy eséllyel limitált számú meghívó van...

febr. 2. 22:31
 42/52 anonim ***** válasza:
28%
41! tulajdonképpen az egész véleményed találgatásra alapozod. Bocs ez nevetséges. Mivel a kérdező egy olyan dolgot se mondott eddig ami indokolná a nő kizárását és ezt az egész cirkusz elindítását.
febr. 2. 22:35
 43/52 anonim ***** válasza:
53%

Ja bocs, volt indok:

Én napom, én döntök!

Nem akarom ott látni mert nincs kapcsolatunk! ( mondjuk ott lesz több száz meg ezer idegen de az nem zavarja)

febr. 2. 22:37
 44/52 anonim ***** válasza:
56%
Jaj, ez tökre olyan mint a párban wc-re járogatás. Felnőtt emberek, nincsenek összeragadva. Miért ne lehetne 2 embernek külön programja?
febr. 2. 22:52
 45/52 anonim ***** válasza:
57%

Talán szerinted nem az ő napja? Nem az ottléta a lényeg, hanem hogy meghívja-e. A többi százakat nem ő hívta meg.

Ha egy bárban tartom a szülinapom, akkor sem hívok meg minden szembejövőt, mert úgyis lesznek ott mások is...

Amúgy meg itt mindenki csak feltevésekre tud alapozni, vagyis hogy mit szűr le valaki az elmondottakból. Nekem az volt a mérvadó, hogy írta: szimplán csak nem gondolta, hogy meghívja a nőt, papi meg erre egyből zsarolásba kezdett, erre írtam, hogy valószínűleg nekem is felforrt volna az agyvizem.

febr. 2. 22:55
 46/52 anonim ***** válasza:
28%

A mi családunkban párral közlekedünk, igen. Úgy tűnik a kérdezőéknél is, kivéve a kérdezőt, mert mindenki ellene van.

Az esküvőmre sem mondtam azt nagybátyámnak, hogy figyelj, ne hozd el a feleséged, mert nem ismerjük. TERMÉSZETES nekünk, hogy az ember a családjával megy eseményekre. A tietekben is valószínűleg az. Csak neked nem.

Csak akkor legyél nagyfiú/lány és fogadd el, hogy nem mindenki olyan mint te és ne állj neki te is mindenkinek, hogy elrontották a nagy napodat.

Ráadásul miért gondolja itt azt midnenki, hogy a vérségi kötelék az szent és sérthetetlen? A nagyapád szereti az élettársát és vele akar menni a diplomaosztódra. Ha az unokája emiatt idegbeteg lesz, arról ő nem tehet.

Te meg erre úgy felfortyansz, hogy na őt oda nem viszi, mintha legalábbis a te volt csajod lett volna egyszer a nő, vagy börtöntöltelék lenne.

febr. 3. 10:02
 47/52 anonim ***** válasza:
58%

29-es, én sem hívtam el a bátyám csaját, akivel oké, hogy 3 éve együtt volt akkor, de láttam egyszer.

Miért legyen ott egy tök idegen? Csak azért, mert a bátyám épp őt szereti? Oké, de NEKEM idegen, és helyette jött egy másik barátnőm.

Volt balhé? Volt.

Kit érdekel. Nem hívok meg olyan embert, akivel életemben 3x találkoztam, akkor sem, ha apám nője lenne.

febr. 3. 11:36
 48/52 anonim ***** válasza:
0%
De az emberek félnek egyedül menni bárhova.
febr. 3. 15:12
 49/52 anonim ***** válasza:
27%
Kérdező, ha Benned ilyen kérdés felmerül, hiába az anyakönyvi kivonatban talált életkor, úgy vagy felnőtt, mint Oszvald Marika balerina...
febr. 4. 04:18
 50/52 anonim ***** válasza:
47%
Ja, anyádról meg inkább nem is nyilatkozok, hogy ennyire számít a gyereke... Én lehet, önellátóként fokozatosan leritkítanám a családi látogatásokat sddig, amíg évi 1-2 ünnepnapra nem csökken, oszt csókolom.
febr. 4. 04:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!