Kiakadt a papám, hogy nem hívtam meg a barátnőjét a diplomaosztóra, és hogy akkor Ő sem jön, ezen kiakadt anyukám, hogy akkor Ő sem jön, nekem meg elment a kedvem az egésztől, szerintetek mit tegyek?
Nem az első diplomaosztóm lenne hanem a második (mesterszakos) az első a Covid miatt elmaradt.
A papám barátnőjével egyáltalán nem tartom a kapcsolatot, és nem azért mert bajom van vele, egyszerűen nem találkozunk soha, nem beszélünk soha, ha a papám látogatom is mindig elkerüljük egymást, nem szoktunk együtt ünnepelni semmit, ezért nem is gondoltam, hogy elhívjam.
Azt nem tudtam, hogy a papám ennyire ráfog pörögni az egészre, mondta, hogy akkor nem jön, én meg mondtam, hogy akkor nem jössz, nem érdekel felnőtt emberként azt hívok meg akit akarok, ha nem jössz akkor ne gyere de ez nem rólatok szól, hanem rólam, ez az “én napom” lesz.
Ezen meg anyukám akadt ki, hogy hogy beszélhetek így, akkor Ő sem jön.
Mivel nem otthon élek már egy ideje, és mind az alapszakos mind a mesterszakos tanulmányaim alatt felmerülő költségeket én álltam, ezért nem tartozom senkinek elszámolással.
Egyszerűen elment a kedvem az egésztől, elegem van abból, hogy mindig mindenbe bele kell szólnia valakinek, hogy az úgy nem jó, hogy én igazodjak mindig másokhoz.
Úgy vagyok vele, hogy akkor elmegyek egyedül, átveszem, aztán elmegyek enni utána a barátaimmal valahova, de már teljesen elment a kedvem az egésztől.
Hú-ha, de sok rosszindulatú hozzászóló van. Azért látszik, hogy hol milyen családi "béke" honolhat. Egyesek inkáb fokoznák a konfliktust családon belül.
20# Teljesen igazad van, így kell hozzáállni.
Itt elsősorban azzal van baj ahogyan közölted ezt nagyapádnak. " én meg mondtam, hogy akkor nem jössz, nem érdekel felnőtt emberként azt hívok meg akit akarok, ha nem jössz akkor ne gyere de ez nem rólatok szól, hanem rólam, ez az “én napom” lesz."
Teljesen feleslegesen csináltál magadnak konfliktust a gőgös hozzá állásod miatt. Ha nem akar eljönni a barátnője miatt akkor az az ő baja. Nem nagyon ismered, alig van közöd hozzá, miért kéne meghívni? Anyád is egy olyan ember aki a semmiből képes hatalmas botrányt csinálni. Egyszerű a kérdés, eljönnek vagy nem. Ha nem és hisztériázni akarnak akkor üldögéljenek otthon a lakásban.
A szakmunkás ballagásomra a családom felét nem hívtam meg mert nem voltam rá kíváncsi ahogy marják egymást a szüleim válása óta. De számodra az ehhez hasonlóak simán elkerülhetőek lettek volna ha nem egy pökhendi pic*sa módjára közölted volna ezt vele.
Kicsit valóban magatoknak csináltátok a hülyeséget...
Igaz, hogy alapvetően párokat együtt illik meghívni, de lehet úgy, hogy nincs elég hely (ilyenkor el lehet mondani a helyzetet és normális esetben megérti a kérdéses fél), de lehet olyan is, hogy nem gondolsz rá, hogy valakit meg kellene hívni és ezzel sértődöttséget okozol.
Ha ez a helyzet, jobb lett volna nem úgy reagálnod, hogy "azt hívok meg, akit akarok" (agresszív formában a másik fél felé, bár itt is kérdés, ő mennyire kérdezte agresszíven), hanem mondhattad volna akár akkor is, hogy nem gondoltál rá, hogy jönni szeretne, de persze, jöhet ő is. Ha valóban létszámkorlát van, akkor azt kellett volna mondani, és ebben az esetben meg kellene érteniük nekik is.
Abszolút felesleges gerjeszteni a konfliktust.
Megtehettétek volna, hogy értelmes emberek módjára rendezitek a kérdést és megbeszélitek.
Kicsit mindannyian hibásak vagytok, a leírás alapján nagypapád és édesanyád is zsarolással (esetleg ők is agresszíven) akartak célt érni normális kommunikáció helyett, te meg nem gondoltál arra, hogy fontos lehet meghívni a barátnőt is, és agresszíven visszatámadtál az ő sértődöttségükre.
Az alapján, amit írsz, alapvetően nincs probléma köztetek, így inkább próbáld békés úton megoldani a helyzetet okos enged felkiáltással.
Inkább örülj annak, hogy életben van a nagypapád és édesanyád is, ha nem muszáj, inkább ne csináljatok egymásnak rossz emlékeket.
Ha lenne hely, de te csak nem akarod meghívni nagyapád nőjét, mert csak úgy, az rohadt nagy bunkóság.
Ha 2 embert hívhatsz meg és ő már nem fért bele ÉS ezt el is mondtad nagyapádnak és így bukott ki, akkor egyetértek veled, mert rajtad kívül álló okok miatt történt.
Másrészt, ha az én unokám kifejezetten elém állna, hogy ne vigyem a páromat, bár lenne hely, akkor én sem mennék el. Hihetetlen, hogy egy oylan emberrel, akivel nem is ebszélsz, de a nagyapádnak fontos, ekkora ellenszenvet vált ki belőled, hogy még a diplomosztódon sem lehet ott.
Ami egyébként egy darab xart nem ér. Hűha, diplomaosztó, oda ne rohanjak. A 100 tagú cigányzenekar is részt vesz rajta, hogy ez a TE napod, ez RÓLAD szól? Esküvődön is ilyen hárpia leszel?
28
DE HA van hely és a nagyapjának ez fontos ÉS a nő sem ellenszenves, akkor mi a faxért nem lehet ott?
Akkor sem kerek ez a történet, miközben a kérdező egész családja itt van oltogatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!