Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek után ugye nem kell...

Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?

Figyelt kérdés
A férjem többször át hívta hozzánk a nővérét meg a férjét vendégségbe. Én mindig nagyon készültem, finomakat főztem (marhapörkölt, tépett hús, hidegtál, kacsasült stb). Az egy dolog, hogy mi egy év alatt 6x láttuk vendégül őket, ők minket egyszer se. De múltkor át hívtak minket. Sikerült pár darab szendvicset készítenie a sógornőmnek. Hozzá teszem, tud főzni, nem aznap derült ki, hogy menjünk. Ideje is lett volna mert nem dolgozik, pénzük is van alapanyagra. Hát mit ne mondjak nagyon rosszul esett. Ezek után ugye nem gáz ha én is pontosan ugyanígy állok majd hozzájuk?
2024. jan. 11. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
Voooolt már ez a kérdés. Akkor is azt írtuk, hogy nem kell őket vendégül látnod. Ha a férjed ennyire szereti a nővérét, főzzön neki ő! A bosszúszendvics ötlete ultragáz. Szóval ne!
2024. jan. 14. 18:57
 62/64 anonim ***** válasza:

Én megértem, hogy rosszul esett, hogy csak szendvics volt. Hasonlót vártál, mint ami nálad szokott lenni.

Nézd a jó oldalát: a jövőben vedd te is lazábbra a vendéglátást. Ha magadba nézel, te is látod, hogy eltúloztad a sütés-főzést. Még ha valami jeles alkalomra készültél volna ennyi mindennel megérteném.

Ne kérdezd, hogy mit szeretnének, csinálj 1 féle főtt ételt, meg egy kis süti, kávé, üdítő, esetleg bor, vagy sör.

Ha ebédre/vacsorára mennek azért te ne szendviccsel várd őket.

2024. jan. 14. 19:49
 63/64 anonim ***** válasza:
77%

Én úgy örülnék ha a sógornőim szendviccsel várnának, mert nem szeretem nagyon mások házi főztjét, másképp ízesítenek, más állagokra.stb. nekik az a finom, nekem meg a sajátom, a szüleim főztje. Egy szendvicset sokkal nehezebb elrontani.

Ne húzd fel magad, ha neked teher a főzés ilyenkor, nyugodtan csinálj te is szendókat, süss pizzát, hozz egy doboz sütit a sarki cukiból aztán ennyi. Én pl gyűlölök főzni ilyen meghívásos izékre, erre a férjem is rájött már, úgyhogy mindig bográcsolás vagy nyársalás, szendvicsezés van, mert akkor nem kell a konyhában baszni a rezet míg mindenki más elvan. Azt örömmel csinálom.

2024. jan. 16. 15:10
 64/64 anonim ***** válasza:
50%

Nem gáz, azt készítesz a vendégeknek, amit akarsz. Ha semmit sem készítesz, úgy is jó.

De az nagyon nem szép dolog, hogy becsmérled a sógornődet, csak mert ő szendvicset csinált. És akkor mi van? Ne a zabálás miatt akarj találkozni valakivel, ne azt lesd, hogy mit kaphatsz. A kellemes társaság miatt tartsd a kapcsolatot.

Mondjuk neked nem muszáj menned oda, csak szólok.

2024. jan. 19. 01:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!