Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek után ugye nem kell...

Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?

Figyelt kérdés
A férjem többször át hívta hozzánk a nővérét meg a férjét vendégségbe. Én mindig nagyon készültem, finomakat főztem (marhapörkölt, tépett hús, hidegtál, kacsasült stb). Az egy dolog, hogy mi egy év alatt 6x láttuk vendégül őket, ők minket egyszer se. De múltkor át hívtak minket. Sikerült pár darab szendvicset készítenie a sógornőmnek. Hozzá teszem, tud főzni, nem aznap derült ki, hogy menjünk. Ideje is lett volna mert nem dolgozik, pénzük is van alapanyagra. Hát mit ne mondjak nagyon rosszul esett. Ezek után ugye nem gáz ha én is pontosan ugyanígy állok majd hozzájuk?
2024. jan. 11. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim válasza:
0%

Szerintem ne állj hozzá úgy mint ők hozzád.

Egyszerűen nem kell őket meghívni, vagy csak egyszer hívd fel telefonon, hogy ,,Szia!Holnap este lehet beugrunk hozzátok.Mi?

Nem hallak, várj azt mondtad kacsát csinálsz vacsira?

Jajj, bocs mennem kell, akkor holnap tali a kacsa vacsinál, szia!

Nekem már az alábbi sokszor bejött

2024. jan. 11. 19:35
 22/64 anonim ***** válasza:
84%
Virsli is jó muszárral, hamar megvan🤭
2024. jan. 11. 19:35
 23/64 anonim ***** válasza:
90%

Nem bántásból, de én sem értem, hogy olyan közeli rokonokat, akikkel amúgy jóban vagytok és gyakran találkoztok, miért kell feltétlenül többfogásos lakomával várni, ha hozzátok mennek. Vagy ha nálad ez valamiért alap, az oké, de másoknál nem feltétlenül. Én speciel még kellemetlenül is érezném magam, ha pl. a sógornőm kötelességének érezné, hogy sült, főt kajákkal várjon, ha átmegyek hozzájuk (és aztán megsértődne, ha én nem így teszek). Maximum eszünk egy szendvicset, de inkább csak van valami rágcsa, süti, kávé, gyümölcslé. Még ha egy ritkán látott rokonod, barátnőd jön külföldről, akkor érthető, ha kap egy kis kitüntetett figyelmet, de gyakran látott közeli rokonok esetében minek ilyen hajcihőt csapni?

Szóval kérdező, csinálj nyugodtan te is csak szendvicseket.

2024. jan. 11. 19:41
 24/64 anonim ***** válasza:
94%
Én nem bántom a kérdezőt, csak jó házigazda szeretett volna lenni. Engem is így neveltek (pedig nem vagyok falusi), csak én leszoktam erről. Ezért lett inkább a rendelősdi megoldás.
2024. jan. 11. 19:44
 25/64 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem még az is lehetséges, hogy te értetted félre ezt az "áthívtam Piriéket csütörtök estére" mondatod a férjedtől. Keresztlányom anyja ilyen, ötfogásos menüvel készül gyerekszülinapra, tiszta ideg ilyenkor. Mondjuk tényleg sok a vendég, mert akkor jön a család meg jónéhány kisgyerek szülőkkel együtt, de én minden évben próbálom puhítani, hogy ezt nem kéne. Tavaly már testületileg röhögött rajta a vendégsereg, amikor kirakta a tálakat. Mondtuk is neki, hogy gyerekszülinapra kell virsli, néhány szendvics, meg rengeteg sütemény, esetleg a felnőtteknek rakjon össze valami salátát.
2024. jan. 11. 19:44
 26/64 anonim ***** válasza:
16%
Biztos valami laza kaját csinálnék nekik ezek után..
2024. jan. 11. 19:50
 27/64 anonim ***** válasza:
91%

Engem érdekelne, hogy sógornődék irányából elvárás volt-e ez a nagy trakta, amit te rendeztél? Mert ha nem, akkor itt lényegében te akartál villogni és etetni a vendégeket aztán csodálkoztál, amikor másnál a vendégség nem feltétlenül arról szól, hogy a háziasszony ott gebed meg a konyhában, mert még ezt is főz, azt is süt... a szendvics pont elég, szerintem a sógornődék sem várnak tőled többet, ha átmennek.

Nyugodtan kínáld őket legközelebb pár szendviccsel meg esetleg némi rágcsával, nem kell ebből jelenetet rendezni vagy ezen megsértődni.

2024. jan. 11. 19:53
 28/64 anonim ***** válasza:
33%
Hát 27es nemtudom te hol élsz vagy nálatok mi volt a szokás vagy éppen nem szokás, de ha én áthívok valakit " gyertek ebédre címszóval"vendégségbe akkor az a minimum hogy főtt étellel várom őket, akár a kérdező. Illetve engem ha meghívnak valahova vendégségbe " gyertek ebédre címszóval" akkor nem szendviccsel várnak, sosem fordult elő. Ha áthívom őket és mondjuk megbeszélünk 14h-15h-t akkor értelemszerűen nem ebélni hívtam őket. Készülök kis délutáni rágcsával( csipsz, ropi) üdìtövel, ennyi.
2024. jan. 11. 20:06
 29/64 anonim ***** válasza:
76%
Olvastál valahol ebéd szót a kérdésben, 28-as?
2024. jan. 11. 20:19
 30/64 A kérdező kommentje:
Ebéd/vacsora meghívás volt mind a kettő részről.
2024. jan. 11. 20:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!