Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?
Szerintem ne állj hozzá úgy mint ők hozzád.
Egyszerűen nem kell őket meghívni, vagy csak egyszer hívd fel telefonon, hogy ,,Szia!Holnap este lehet beugrunk hozzátok.Mi?
Nem hallak, várj azt mondtad kacsát csinálsz vacsira?
Jajj, bocs mennem kell, akkor holnap tali a kacsa vacsinál, szia!
Nekem már az alábbi sokszor bejött
Nem bántásból, de én sem értem, hogy olyan közeli rokonokat, akikkel amúgy jóban vagytok és gyakran találkoztok, miért kell feltétlenül többfogásos lakomával várni, ha hozzátok mennek. Vagy ha nálad ez valamiért alap, az oké, de másoknál nem feltétlenül. Én speciel még kellemetlenül is érezném magam, ha pl. a sógornőm kötelességének érezné, hogy sült, főt kajákkal várjon, ha átmegyek hozzájuk (és aztán megsértődne, ha én nem így teszek). Maximum eszünk egy szendvicset, de inkább csak van valami rágcsa, süti, kávé, gyümölcslé. Még ha egy ritkán látott rokonod, barátnőd jön külföldről, akkor érthető, ha kap egy kis kitüntetett figyelmet, de gyakran látott közeli rokonok esetében minek ilyen hajcihőt csapni?
Szóval kérdező, csinálj nyugodtan te is csak szendvicseket.
Engem érdekelne, hogy sógornődék irányából elvárás volt-e ez a nagy trakta, amit te rendeztél? Mert ha nem, akkor itt lényegében te akartál villogni és etetni a vendégeket aztán csodálkoztál, amikor másnál a vendégség nem feltétlenül arról szól, hogy a háziasszony ott gebed meg a konyhában, mert még ezt is főz, azt is süt... a szendvics pont elég, szerintem a sógornődék sem várnak tőled többet, ha átmennek.
Nyugodtan kínáld őket legközelebb pár szendviccsel meg esetleg némi rágcsával, nem kell ebből jelenetet rendezni vagy ezen megsértődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!