Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek után ugye nem kell...

Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?

Figyelt kérdés
A férjem többször át hívta hozzánk a nővérét meg a férjét vendégségbe. Én mindig nagyon készültem, finomakat főztem (marhapörkölt, tépett hús, hidegtál, kacsasült stb). Az egy dolog, hogy mi egy év alatt 6x láttuk vendégül őket, ők minket egyszer se. De múltkor át hívtak minket. Sikerült pár darab szendvicset készítenie a sógornőmnek. Hozzá teszem, tud főzni, nem aznap derült ki, hogy menjünk. Ideje is lett volna mert nem dolgozik, pénzük is van alapanyagra. Hát mit ne mondjak nagyon rosszul esett. Ezek után ugye nem gáz ha én is pontosan ugyanígy állok majd hozzájuk?
2024. jan. 11. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
90%
37 Haha, ezt úgy mondod, mintha a meleg ételen kívül csak zsíroskenyér létezne :) Én pl. vacsorára nem szeretek eltelni meleg étellel, legtöbbször sajtos, zöldséges szendvicset szoktam enni.
2024. jan. 11. 20:58
 42/64 anonim ***** válasza:
22%

41.Tök mindegy

akkor vajas kenyeret, szalámis kenyeret, májkrémes kenyeret. Sajtos, zöldséges szendvicset. Aki érti érti.

2024. jan. 11. 21:01
 43/64 anonim ***** válasza:
90%

"mindig felajánlottam 2-3 fajta lehetőséget és valasztottak"

Ez komoly? A vendég választja ki, hogy te mit főzz, süss neki? Nem is hallottam még ilyet. Komolyan, miért alacsonyítod le magad egy háztartási alkalmazott szintjére, ráadásul a saját otthonodban? Készíts valamit, ha annyira akarsz, aztán a vendégnek ha nem a kedvence, akkor ez van, nincs ezzel semmi probléma. De hogy ennyire alá kell rendelődni nekik, ki kell nyalni a hátsójukat, csak mert vendégek, az számomra meredek.

Valószínűleg azért mondhatták, hogy jajj ne főzz-süss, mert ha már annyira lelkesen előálltál 2-3 opcióval, nem akarták kedvedet szegni.

Kérdező, nem rossz szándékból írom, lazíts. Kezeld sokkal lazábban a vendégséget.

2024. jan. 11. 21:09
 44/64 anonim ***** válasza:
87%
Te a sógornődet utálod. Mért hívod meg?
2024. jan. 11. 21:22
 45/64 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ha ezt nem szívből csinálod, akkor nem kell.

Én sírnék a boldogságtól, ha kapnék szendvicset valahol, annyira nehezeket és nehezen főznek sokat.

42, neked a kenyér nagyon beakadt.

2024. jan. 11. 21:28
 46/64 anonim ***** válasza:
9%
45.ugye? Hát ha nem főtt a kaja csak a kenyér jut eszembe bocsi :D
2024. jan. 11. 21:38
 47/64 anonim ***** válasza:
72%
46 pedig van más is :D Tavasszal, nyáron, amikor sok a friss zöldség, én nagyon szeretek egy jó kis salátát összedobni vacsorára. Nyamm...
2024. jan. 11. 21:47
 48/64 anonim ***** válasza:
90%

Hát amúgy ha ebédre/vacsorára hívok át valakit, amiről állítólag szó volt akkor tényleg elég snassz egy párizsis kenyérrel várni. Mármint én alapvetően nem várok semmit ha valakihez átmegyek, nem szoktam kérni legfeljebb ha felkínálnak valamit azt elfogadom ha tényleg nagyon éhes vagyok, vagy kínosabb lenne visszautasítani mint elfogadni. Még akkor is mértékkel.

Viszont egyszer jártam úgy, hogy elhívtak úgy randizni, hogy magához hívott át a srác (ismertem már) "vacsorázni". Jajj, mondom milyen romantikus, milyen kedves gesztus. Mindig enni szoktam mielőtt megyek valakihez, meg is éheztem, mivel épp egy meki előtt mentem el gondolkodtam hogy beugrom valamit enni, de mondom áh most nem. Ki tudja mivel készült vacsorára én meg átmegyek és nem eszem semmit, tök ciki nem? Átmentem, beszélgettünk, kérdezte hogy éhes vagyok már, menjünk vacsorázni? Mondom már kicsit igen, köszönöm. Kimentünk a konyhába, kirakta az asztalra a szeletelt kenyeret, paradicsomot, vajat, felvágottat csinálja meg mindenki magának amit megeszik alapon. Gondoltam ez igen, apukám te már aztán tudsz valamit xd Elég nevetséges volt így. Ettem egy szeletet még beszélgettem vele kicsit, aztán illedelmesen megköszöntem a vacsorát és inkább elmentem mekizni egyedül. Életem legkínosabb randija volt.

Ha valakit vacsorára/ebédre hívok át akkor csak csinálok valami rendes kaját... Nem kell 5 fogás, meg sült békacomb, meg külön csak az alkalomra de hát úgyis magának is az ember akkor csinál 1-2 adaggal többet. Nem azt mondom a smack levest a konzerves sólettel kell felszolgálni, de bedobni a csirkecombot sütőbe meg csinálni hozzá valami köretet nem egy nagy was ist das, de tökéletesen megfelel ilyen alkalmakra.

2024. jan. 11. 21:49
 49/64 anonim ***** válasza:
21%
#48 Ez tényleg elég primitív módja a vacsorameghívásnak, de szerintem akik itt szendvicseket részesítettek előnyben, nem arra gondoltak, hogy kirakják a kenyeret, vajat, párizsit az asztalra, aztán csináljon a vendég magának, amit akar, hanem egyértelműen valamilyen átlagosnál különlegesebb hozzávalókból készült, mutatósabb szendvics felszolgálására. Én legalábbis így csinálnám, ha szendvicsről lenne szó.
2024. jan. 11. 21:55
 50/64 anonim ***** válasza:
100%
49: Persze szendvicsből, salátából, snackből is lehet olyat csinálni ami illik egy ilyen meghíváshoz. Nem is azon volt a hangsúly, hogy szendvics vagy sem, hanem hogy azért el tudok képzelni olyan kontextust amiben tényleg gáz egy szendviccsel kiszúrni a vendégek szemét. Itt igazából csak fokozta a helyzet kínosságát, hogy magamnak kellett megcsinálni xd Őszintén nem lidl felvágottas kenyérre számítottam amikor mentem, bár egy fokkal jobban esett volna ha legalább megcsinálja.
2024. jan. 11. 22:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!