Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?
41.Tök mindegy
akkor vajas kenyeret, szalámis kenyeret, májkrémes kenyeret. Sajtos, zöldséges szendvicset. Aki érti érti.
"mindig felajánlottam 2-3 fajta lehetőséget és valasztottak"
Ez komoly? A vendég választja ki, hogy te mit főzz, süss neki? Nem is hallottam még ilyet. Komolyan, miért alacsonyítod le magad egy háztartási alkalmazott szintjére, ráadásul a saját otthonodban? Készíts valamit, ha annyira akarsz, aztán a vendégnek ha nem a kedvence, akkor ez van, nincs ezzel semmi probléma. De hogy ennyire alá kell rendelődni nekik, ki kell nyalni a hátsójukat, csak mert vendégek, az számomra meredek.
Valószínűleg azért mondhatták, hogy jajj ne főzz-süss, mert ha már annyira lelkesen előálltál 2-3 opcióval, nem akarták kedvedet szegni.
Kérdező, nem rossz szándékból írom, lazíts. Kezeld sokkal lazábban a vendégséget.
Szerintem ha ezt nem szívből csinálod, akkor nem kell.
Én sírnék a boldogságtól, ha kapnék szendvicset valahol, annyira nehezeket és nehezen főznek sokat.
42, neked a kenyér nagyon beakadt.
Hát amúgy ha ebédre/vacsorára hívok át valakit, amiről állítólag szó volt akkor tényleg elég snassz egy párizsis kenyérrel várni. Mármint én alapvetően nem várok semmit ha valakihez átmegyek, nem szoktam kérni legfeljebb ha felkínálnak valamit azt elfogadom ha tényleg nagyon éhes vagyok, vagy kínosabb lenne visszautasítani mint elfogadni. Még akkor is mértékkel.
Viszont egyszer jártam úgy, hogy elhívtak úgy randizni, hogy magához hívott át a srác (ismertem már) "vacsorázni". Jajj, mondom milyen romantikus, milyen kedves gesztus. Mindig enni szoktam mielőtt megyek valakihez, meg is éheztem, mivel épp egy meki előtt mentem el gondolkodtam hogy beugrom valamit enni, de mondom áh most nem. Ki tudja mivel készült vacsorára én meg átmegyek és nem eszem semmit, tök ciki nem? Átmentem, beszélgettünk, kérdezte hogy éhes vagyok már, menjünk vacsorázni? Mondom már kicsit igen, köszönöm. Kimentünk a konyhába, kirakta az asztalra a szeletelt kenyeret, paradicsomot, vajat, felvágottat csinálja meg mindenki magának amit megeszik alapon. Gondoltam ez igen, apukám te már aztán tudsz valamit xd Elég nevetséges volt így. Ettem egy szeletet még beszélgettem vele kicsit, aztán illedelmesen megköszöntem a vacsorát és inkább elmentem mekizni egyedül. Életem legkínosabb randija volt.
Ha valakit vacsorára/ebédre hívok át akkor csak csinálok valami rendes kaját... Nem kell 5 fogás, meg sült békacomb, meg külön csak az alkalomra de hát úgyis magának is az ember akkor csinál 1-2 adaggal többet. Nem azt mondom a smack levest a konzerves sólettel kell felszolgálni, de bedobni a csirkecombot sütőbe meg csinálni hozzá valami köretet nem egy nagy was ist das, de tökéletesen megfelel ilyen alkalmakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!