Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek után ugye nem kell...

Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?

Figyelt kérdés
A férjem többször át hívta hozzánk a nővérét meg a férjét vendégségbe. Én mindig nagyon készültem, finomakat főztem (marhapörkölt, tépett hús, hidegtál, kacsasült stb). Az egy dolog, hogy mi egy év alatt 6x láttuk vendégül őket, ők minket egyszer se. De múltkor át hívtak minket. Sikerült pár darab szendvicset készítenie a sógornőmnek. Hozzá teszem, tud főzni, nem aznap derült ki, hogy menjünk. Ideje is lett volna mert nem dolgozik, pénzük is van alapanyagra. Hát mit ne mondjak nagyon rosszul esett. Ezek után ugye nem gáz ha én is pontosan ugyanígy állok majd hozzájuk?
2024. jan. 11. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
16%

Nagyon off lesz, de annyira irigylem, hogy rajtam kívül mindenki kétóránként éhezik és 6000 kalóriákat zabál, nekem meg 1000-1200-al is alig sikerült fogynom.

Nekem tetszene a svédasztalos szenya.

2024. jan. 11. 22:23
 52/64 anonim ***** válasza:
86%

51: Bocs, de az nem svédasztal hogy egy szendvics hozzávalóit eléd rakják az asztalra. xd Svédasztalnál különböző fogásokat tudsz összeállítani magadnak, itt annyi volt az opció max. hogy felvágottal eszem a kenyeret vagy anélkül. :D Ha megtalálom újra a srácot, majd elküldöm az elérhetőségét, szerintem randizzatok.

Szó sem volt arról, hogy mindenki kétóránként 6000 kalóriákat zabál csak arról, ha valakit konkrétan ebédre vagy vacsorára hívok át akkor illik egy rendes ebédet elkészíteni. Ez évente max. pár alkalom. Én sem csinálok terülj, terülj asztalkámat ahányszor valaki átjön. Mint mondtam eleve nem azért jönnek át hozzám, megyek máshoz hogy kiegyük a másikat a vagyonából. Nem szoktam másnál enni amikor meglátogatom. De ha valami miatt azt mondom, hogy üljünk össze egy ebédnél mert valami különlegesebb alkalomnak szánom akkor legyen ebéd, nem?

Ez olyan mintha áthívnám a barátaimat kerti grillezésre, aztán a konyhában ülnénk és dobálnám a fagyasztott csevapcsicsit a frituba. Akkor okkal éreznék azt, hogy ez aztán marha nagy grillezés...

2024. jan. 11. 22:53
 53/64 anonim ***** válasza:
89%
MÁRTÍR RIADÓ! Kérdező, hol van előírva, hogyha te pl. ötfogásos vacsorát csinálsz, akkor másnak is azt kell csinálnia neked? Legközelebb majd te is szendvicseket csinálsz, probléma megoldva. Vagy romlott volt a kaja, nem laktál jól? Imádom ezeket a "mivel én így meg úgy készülök, ezt mástól is elvárom" felfogásokat.
2024. jan. 11. 22:59
 54/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell
2024. jan. 12. 04:28
 55/64 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt inkább az a probléma, hogya férjed hívja át nővérééket, aztán te érzed szükségét, hogy felcsapj szakácsnak, és ennyi kaját megcsinálj. Örülj neki, hogy a sógornőd bemutatta, hogy lehet máshogy is, és mostantól te is csak snakckkel készülj! Sőt, mondok jobbat: be lehetne erre a célra fogni a kedves meghívó felet! Ha viszont te szeretsz mártírkodni, és ötfogásos traktával készülni, akkor tegyed, de akkor vagy szögezzétek le, hogy elvárás a viszonzás, vagy akkor fogd be a szádat és csináld, ahogy jónak látod.
2024. jan. 12. 06:32
 56/64 anonim ***** válasza:
94%
Én jól főzök, a tesóm nem. De nálunk a családlátogatás, az családlátogatás. Nem arról szól hogyan robotoljunk a konyhában 3 4 órákat. Ha éppen szendvicset dob össze, akkor szendvicset. Én múltkor kalácsot sütöttem, azt ették ők is. Minek ez a nagy megfelelési kényszer? Pont a lényeg marad el itt is.
2024. jan. 12. 09:14
 57/64 anonim ***** válasza:
100%

A sógornődnek van esze, és igen, pl én sem készítek pörköltet, meg a fene, ha vengédek jönnek. Hogyne. Van saláta, meg egy tál hidegsült, friss kenyér.

De ha neked jó kétfogásos menüt csinálni, semmi baj, de utána ne problémázz, meg mértírkodj.

2024. jan. 12. 10:10
 58/64 anonim ***** válasza:
93%

Csak én nem értem miért kell vacsorára IS főtt étellel várni bárkit???

Arra van az ebéd. Meleg kaja. A vacsora meg pl nálunk is max egy leves és szenya, vagy saláta, hidegtál.

Eszem ágában nincs vacsorára pörköltet meg a fszom főzni, csak mert áthívok xy-t.

2024. jan. 12. 10:14
 59/64 anonim ***** válasza:
81%
Én ezzel úgy vagyok, hogy mindenki felnőtt ember, szépen egyen otthon. Amit én eléteszek, az maximum egy saját készítésű sütemény, ezen kívül bolti sós rágcsa, üdítő, kávé, esetleg pia. Mondom ezt úgy, hogy imádok főzni, mondhatni a hobbim a főzés. De hacsak nem Európa másik feléről jön, akkor én nem készülök konkrét meleg kajával. (Kivéve a húgom, ő idetelefonál Ferihegyről, hogy "farkas vagyok", hogy micsoda melegkaja választék várja őt nálam:) De ez ő. Utált emberekre meg pláne nem főznék, mert nálam ez lélekből megy.
2024. jan. 12. 10:24
 60/64 anonim ***** válasza:
89%
Oké de ha meghívok valakit ebédelni egy szombat de inkább vasárnap délre én nem sütivel meg szendviccsel várom őket. Nem robotolok egész reggel a konyhában.Általában egy vegyes salátát dobok össze meg csirkecomb hagymás krumplis ágyon a sütöbe bedobom meg ellépek a cukrászdába 4-6 szelet sütiért.De nem vagyunk egyformák, nem egyformák a szokásaink legalábbis ezt veszem le az alapján amit felvázoltok kommentben. Ha megbeszéljük hogy jöjjenek át ha vége a gyerekeknek a délutáni alvás az olyan 15-16 óra vagy ha végzett a munkában pl 16 óra akkor nyilván nem várom őket főtt étellel. Van itthon mindig keksz meg üditő.De ha valakinek valóban aztmondom hogy meghivlak ebédre pofám nem lenne kenyeret elé rakni meg szalámit.
2024. jan. 12. 10:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!