Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ezek után ugye nem kell...

Ezek után ugye nem kell készülnöm a vendég fogadásra?

Figyelt kérdés
A férjem többször át hívta hozzánk a nővérét meg a férjét vendégségbe. Én mindig nagyon készültem, finomakat főztem (marhapörkölt, tépett hús, hidegtál, kacsasült stb). Az egy dolog, hogy mi egy év alatt 6x láttuk vendégül őket, ők minket egyszer se. De múltkor át hívtak minket. Sikerült pár darab szendvicset készítenie a sógornőmnek. Hozzá teszem, tud főzni, nem aznap derült ki, hogy menjünk. Ideje is lett volna mert nem dolgozik, pénzük is van alapanyagra. Hát mit ne mondjak nagyon rosszul esett. Ezek után ugye nem gáz ha én is pontosan ugyanígy állok majd hozzájuk?
2024. jan. 11. 18:33
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim válasza:
76%

Most tényleg?!?

Azon "vinnyogsz", hogy TE mennyire különb vagy vendéglátásban?

2024. jan. 11. 19:01
 12/64 A kérdező kommentje:
Igen jól főzök. Mindig mindent megettek amit csináltam.
 13/64 anonim ***** válasza:
90%
Rendes csaj lehet, így jelezte, hogy ne akarj annyira kitenni magadért.
 14/64 A kérdező kommentje:
Nem ezen. Csak maga a gesztus esett rosszul.
2024. jan. 11. 19:02
 15/64 anonim ***** válasza:
96%
Eddig se kellett volna. Főzzön a férjed, ha ő hívja át őket. Vagy te akartál villogni? Én senkit se hívok "vendégségbe", max. étterembe. Rágcsa, süti, ital. Anyámhoz szoktunk menni ebédre egyedül, én se megyek máshoz enni.
2024. jan. 11. 19:12
 16/64 anonim ***** válasza:
95%
Ne stresszeld magad. Miért is nem főz a férjed a tesójáéknak?
2024. jan. 11. 19:15
 17/64 anonim ***** válasza:
89%

A francokat a gesztus.

Az van, hogy te valamiert meg vagy rola gyozodve (nyilvan neveltetes kerdese), hogy a vendeget hapogasig kell zabaltatni, hogy kotelesseged a leheto legnagyobb lakomat rendezni mert ebbol latszik majd hogy milyen jol megy nektek, micsoda kivalo szakacs vagy es kulonben is, te aztan a vendegert szived-lelked kiteszed.

Ezzel nem is lenne baj egesz addig, amig masoktol nem varod el hogy ugyanigy banjanak veled, akkor is ha amugy nem igy elnek, nem a zabalasban, lakomazasban elik ki magukat hanem siman csak beszelgetni akarnak ket szendvics meg egy kave folott.

Falusi neveles, ennyi. Birom az anyosomat amugy, de ugyanezt csinalja es a lanyat (marmint a felesegemet) is neha elegge hatarozottan kell viszafognom, ha vendegeink vannak, hogy ne, ne tukmalja a hatodik sutit is es nem, ne szedjen elo meg egy kis sos valamit a kint levo 4 melle, haaaatha azt meg nem kostoltak...

2024. jan. 11. 19:15
 18/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki átjön és szívesen látom, akkor nem fáradtság a főzés, és nem várom el viszonzásul, hogy az illető is főzzön, ha én járok nála. Ha mégis készít valamit, az jól esik, de nem elvárás.
2024. jan. 11. 19:19
 19/64 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanezt a kérdést ugyanezekkel a részletekkel tetted fél vagy 2 hónapja.
2024. jan. 11. 19:25
 20/64 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az a szokás alakult ki, hogy ha tudjuk hogy jönnek sógornőmék vendégségbe, akkor rendelünk kaját. Átadom a telefont, megnézik mi kell és megrendelem. Nagyon kényes lenne főznöm, mert a sógornőm gluténérzékeny, a férje laktózos mint én, de csak csirkemellet eszik, a gyerekük meg pizzát. Nem hajszolnám magam szét ha nem muszáj, így legalább mindenki azt eszi amit szeret.
2024. jan. 11. 19:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!