Kismenyem azt mondja nem érdekli, hogy jóban vagyunk-e?
Fiam és a felesége nemrég visszaköltöztek a környékünkre. Előtte évekig az ország másik felén laktak. Nagyon örültem én is, rokonaink is hogy a fiam visszatért. Unoka is van, a kisfiút is nagyon szereti mindenki én is imádom!
Menyem mindig kicsit furcsa volt. Összejöveteleknél gyakran elvonul nem beszélget másokkal, csendben van, bezárkózik. Kérdeztem már a fiamat azt mondta a felesége ilyen másokkal is.
Múltkor összejöttünk születésnapot ünnepelni, hát ott is rossz volt ránézni a menyemre olyan fancsali képpel ült végig. Másnap még átjöttek ebédre és akkor megkérdeztem tőle hogy minden rendben van-e, hogy jól érzi-e magát mert úgy érzem nem érezte jól magát, mi ennek az oka. Erre azt mondta, hogy nem szeret emberek között lenni (mondott valami megneveztést valami szindróma). Modntam neki hogy legalább születésnapokon megpróbálhatna kicsit mosolyogni, azért az nem olyan nehéz, ez így nem lesz jó mire azt mondta nekem hogy őt nem érdekli hogy kedvelem-e vagy sem! Hogy neki nem fontos hogy én vagy a fiam rokonai kedvelik -e meg mit mondanak róla. Az érdekli hogy a fiam szeresse mások pedig nem érdeklik!
Mondtam neki hogy akkor ezek után nem kell jönnie az összejövetelekre. Azt mondta neki megfelel. A kisfiú meg a fiam jöhet amikor akarnak de ő akkor nem jön.
Szerintem nagyon udvariatlan és gonosz dolog volt ez tőle! Én reagálom túl vagy tényleg bunkó a menyem? Szerintem illene jóban lennie a rokonsággal legalább megpróbálni! Mi mindig szeretel fogadtuk!
Nálunk felfogta mindenki, hogy nem fogok 15 személyre főzni, mert utálok, nem is tudok annyira, 6 db székünk van szóval aki velünk akar bulizni, azt családi banzáj alkalmával étterembe hívjuk, pl. ballagás, keresztelő stb. Aki elvárja, hogy azért, mert ő 5 órát áll a konyhában és szerinte nekem is azt kellene tenni, az h.lye.
31-es vagyok.
“ bezzeg mikor mi mentünk hozzájuk ő rendelt, legfeljebb süteményt készített. Szerintem ez is fura hogy nem volt fontos neki hogy főzzön valamit miközben én csomót állok a konyhában, mikor ők jönnek)”
Szerinted mindenki szeret a konyhaban tevekenykedni, utana meg martirkodni, hogy o bezzeg mennyit veszodott? Az idei lesz a harmadik karacsony nalunk, hogy kaven kivul semmit nem fozok, hanem rendelni fogunk, mert a fenenek sincs kedve napokon at a konyhaban kinlodni, nem vagyok hazitunder. Azert meg plane nem fogok, hogy aztan bezzegeljek. Akinek nem tetszik, az maximum nem jon el hozzank, nem fogok eret vagni.
Arra meg a nyakamat teszem, ha fozott is volna valamit, kifogasoltad volna, hogy te nem igy szoktad. Igy meg minek gurizett volna?
Remélem, hogy miután a menyedet kvázi kitiltottad, a fiad sem megy a családi banzájokra...mert tudod ők egy család... Nem ti!
Én sem főzök, mikor az anyósomék jönnek, pont ugyanilyen mindenben a hibát keresem rosszindulatú ő is, mint te, azért meg nem rohadok a konyhában órákat, hogy fintorogjon, meg belekössön mindenbe, hogy nem így kell, meg ő nem így szokta, miközben mindenkinek ízlik.
47!
Azért, mert tudjuk, hogy mi a "baja". Te nem olvastad el a válaszokat és a kerdező kommentjeit, csak a kérdést, igaz? 🙂
Ez mennyire tipikus... nekem is volt ilyen ismerősöm, aki "kismenyemezte" a fia feleségét, mert az milyen aranyos tőle.
Na, addig volt aranyos, amíg mindenki azt csinálta, amit ő akart meg ami neki tetszett. Utána nagyon gyorsan az lett, mint nálad, hogy vége a kismenyemnek, és te lettél az utálatos lotyó, aki ellent mert mondani.
Fogd fel, hogy neki csak annyi jött le ebből a kommunikációból, hogy nem kell tovább szenvednie, mert te azt mondtad, hogy oké, ha nem jön. Az nem jött át neki, hogy te ezzel érzelmileg zsarolni akartad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!